Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
124016 Τραγούδια, 263401 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Είναι σημαντικό
 Σημάδια για να αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή
 

Σημάδια για να αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή

1. Είναι παθολογικός ψεύτης.

Όλοι λένε ψέματα. Όμως όταν λέει ψέματα κάποιος ψυχοπαθής, δεν πρόκειται για κάποιο αθώο ψεματάκι ή για ένα ψέμα που μπορεί να δικαιολογηθεί. Ο ψυχοπαθής λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο.

Ένας ψυχοπαθής λέει συνεχώς ψέματα για να χειρίζεται και να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους γύρω του. Μερικές φορές λέει επίσης ψέματα με τελικό σκοπό να βλάψει τους άλλους.

Αν και ένας ψυχοπαθής έχει στόχους όπως όλοι οι άλλοι, δεν προσπαθεί να τους επιτύχει με το “σωστό τρόπο”.


2. Είναι ανεύθυνος

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν να μην έχετε κανένα συναισθηματικό δεσμό με κανέναν ή τίποτα; Ο ψυχοπαθής δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να τηρήσει τις υποσχέσεις του στη δουλειά ή στο σπίτι, έτσι τελικά δεν κάνει τίποτα από όσα λέει ότι θα κάνει.

Για το λόγο αυτό, συχνά ένας ψυχοπαθής αλλάζει συνεχώς δουλειές ή μετακομίζει σε καινούργια μέρη. Δεν αισθάνεται ποτέ δεμένος με έναν τόπο, ούτε καν με ένα σπίτι.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και τους ανθρώπους: ένας ψυχοπαθής συνεχώς τερματίζει ξαφνικά φιλίες βλάπτοντας ή εγκαταλείποντας εκείνους που κάποτε τον εμπιστεύτηκαν.


3. Ψεύτικη γοητεία

Ο ψυχοπαθής παίρνει την καλύτερη έκφρασή του μπροστά στους άλλους, κρύβοντας τις πραγματικές προθέσεις του. Στην πραγματικότητα δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό του.

Από την άλλη πλευρά, όμως, έχει την όψη κάποιου που μπορείτε να εμπιστευτείτε και στον οποίο μπορείτε να πείτε όλα τα μυστικά σας.

Αυτό που δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι το να ανοίγεστε με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να πέφτετε στο στόμα του λύκου. Όσο περισσότερο τον εμπιστεύεστε, τόσο πιο ευάλωτοι γίνεστε. Η ψεύτικη γοητεία του σας παρασύρει.

4. Ένα ταραγμένο παρελθόν

Αυτή τη στιγμή ο ψυχοπαθής μπορεί να μοιάζει εντελώς φυσιολογικός, όμως αν εξετάσετε το παρελθόν του ίσως ανακαλύψετε μια πραγματικά αποκαλυπτική ιστορία.

Ακόμα και αν έμπλεκε σε ασήμαντους διαπληκτισμούς, το γεγονός ότι συνέβαινε συχνά κάτι τέτοιο δείχνει ότι αξίζει να διερευνήσετε περαιτέρω το παρελθόν του.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, αν και μπορεί να μην είναι φανερό, ένας ψυχοπαθής δεν αποδέχεται τους κανόνες της κοινωνίας και συχνά δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

5. Χειρίζεται τους άλλους.

Ο ψυχοπαθής χειρίζεται τους άλλους προκειμένου να καλύψει τις δικές του ανάγκες. Ωστόσο γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τους χειριστεί όλους, έτσι συχνά περιβάλλεται από ανθρώπους που είναι περισσότερο υποτακτικοί.

Για έναν ψυχοπαθή, ένα άτομο δεν αποτελεί ανθρώπινο πλάσμα αλλά ένα αντικείμενο το οποίο χρησιμοποιεί για να αποκτήσει αυτό που θέλει.

Κάτι ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ένας ψυχοπαθής θα προσπαθεί πάντα να ζει σε βάρος των άλλων. Πιστεύει ότι οι άλλοι υπάρχουν μονάχα για να τον εξυπηρετούν, ότι οι άλλοι είναι εκείνοι που πρέπει να δουλεύουν και να αγωνίζονται για να τα καταφέρουν.

6. Δεν έχει ενσυναίσθηση,

Επειδή είναι ανίκανος να νιώσει συναισθήματα όπως λύπη, ανησυχία ή οτιδήποτε άλλο, είναι ανίκανος να μπει στη θέση κάποιου άλλου.

Μπορεί να δείχνει ότι καταλαβαίνει επειδή αυτό αποτελεί μέρος της ψεύτικης χαρισματικότητάς του, την οποία χρησιμοποιεί για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας. Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει ιδέα πώς αισθάνεστε.

Αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα πάνω σας. Δεν αισθάνεται ποτέ ντροπή, ενοχή ή κάποιο συναίσθημα που θα απέτρεπε ένα φυσιολογικό άτομο από το να κάνει ό,τι κάνει.

Επίσης δεν αισθάνεται άσχημα για τους άλλους: ένας ψυχοπαθής θα σκεφτεί πάντα μόνο τον εαυτό του.
αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή-τζοκερΕίναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το ποσοστό των ψυχοπαθών στο γενικό πληθυσμό δεν είναι πολύ υψηλό, έτσι πολύ σπάνια συναντάμε κάποιον από αυτούς.

Παρά το γεγονός αυτό, δεν είναι ποτέ καλό όταν έχετε να κάνετε με έναν ψυχοπαθή.

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή.

Γνωρίσατε ποτέ κάποιον με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Είναι σημαντικό να ξέρετε να αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή.

 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 4
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Αταξινόμητα
      Ομάδα
      
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Eμείς δεν βουλώνουμε τα' Ⓐυτιά μας σε Σειρήνες, τις ρίχνουμε στο κⒶτⒶστρωμⒶ και τις γλεντⒶμε © ® †
 
Νέτα-σκέτα
06-08-2022 @ 12:09
Κατάθεση ψυχής Μεγάλη υπόθεση να γνωρίζεις τον εαυτό σου.
Εκτός αν εννοείς άλλους οπότε το πρόβλημά σου παραμένει άλυτο.
Τα φάρμακά σου να μη ξεχνάς
Mπoυρμάς
06-08-2022 @ 12:21
Ποιος εισαι εσύ μωρή πουστάρα που θα πεταχτείς σαν πούτσα να σχολιάσεις ?
Νέτα-σκέτα
06-08-2022 @ 16:07
Τα φάρμακα σου τα ξέχασες ε....πρόσεχε γιατί σε ξαναβλέπω
μέσα δεμένο με συρματόσκοινο
Mπoυρμάς
07-08-2022 @ 02:11
σαν πούτσα, σαν πούτσα . ::scare.::

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο