Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123846 Τραγούδια, 262667 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Είναι στο χέρι μου
 
Είναι στο χέρι μου!
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, η καθημερινότητα μας λυγίζει, και δεν βλέπουμε φως από πουθενά, υπάρχουν συνάνθρωποι, που σιωπούν σαν να είναι πεθαμένοι. Ακολουθούν συγκεκριμένη τακτική. Αποδοχής και άρνησης .¨Όλα είναι χάλια και αυτοί δεν κάνουν τίποτα .Σκύβουν το κεφάλι . Αποδέχονται ότι είναι μία νούλα χωρίς δυνατότητες αντίδρασης. Γεννήθηκαν και θα παραμείνουν σκλάβοι. Δεν έχουν δικαιώματα μόνο υποχρεώσεις. Αποδέχονται τις συνέπειες της απραξίας και της μηδαμινής ύπαρξης τους. Βιώνουν μία τραγωδία. Οϊμέ! Παραδέχονται ! είναι μικρά και ασήμαντα μυρμήγκια! Τελεία και παύλα είναι άξιοι της μοίρας τους. Αυτούς τους ακολουθούν οι άχρωμοι και άοσμοι άνθρωποι .Με φόβο σέρνονται. Δεν εκδηλώνουν τις σκέψεις και τις επιθυμίες τους. Περνάνε από την ζωή και κατά την διάρκεια της διαδρομής δεν αφήνουν καμία παρακαταθήκη. Έρχονται και φεύγουν σαν να είναι άφαντοι. Κανείς δεν τους θυμάται!
Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί που ζούνε υπεύθυνα και δικαιολογούν την ύπαρξη τους. Που βάζουν κάτω τα δεδομένα, αναλύουν και συγκρίνουν, αναγνωρίζουν τα λάθη τους και αυστηρός επιρρίπτουν ευθύνες στον εαυτό τους στο βαθμό που τους αναλογεί και αντιδρούν. Υψώνουν φωνή. Ερωτάνε για τι και πως. Παρακολουθούν προσεκτικά τα γεγονότα. Δεν αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τον βομβαρδισμό με δυσοίωνα νέα. Αποτελούν μειονότητα αλλά τολμούν και έχουν το θάρρος της γνώμης τους .Έχουν φωνή και λόγο. Έχουν θέση και πρόταση για αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Αφήνουν το αποτύπωμα τους στην ιστορία του τόπου. Είναι οι ήρωες που βρίσκονται στα νεκροταφεία μας. Άλλωστε τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται αρχικά. Γεγονότα κρυφά ή φανερά ,στο κοινό, δικαιολογούν κάποιες αποφάσεις που καθορίζουν την πορεία μας ως χώρα και ως λαός. Τίποτα σε αυτή την ζωή δεν είναι τυχαίο!
Εγώ είμαι μικρή και ασήμαντη με προσωπική γνώμη για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Σπάω την σιωπή μου συχνά με την λίγη δύναμη μου να αλλάξω το θολό και άχαρο στην καθημερινότητα μου. Όλα έχουν μία ροή ,μία συνέχεια και μία μελλοντική εξέλιξη. Είμαι περιορισμένη σαν τρόπο αντίδρασης και άρνησης. Το προσωρινό της ύπαρξης μου, πάνω στην γη, δικαιολογεί το ασήμαντο και το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω στην ζωή μου. Δεν προλαβαίνω να προσεγγίσω και να χαρώ την ζωή μου ,έτσι όπως ονειρεύτηκα και όπως το επιθυμώ. Θετική ενέργεια έχω και στο χέρι μου είναι να την διοχετεύω προς της σωστή κατεύθυνση. Να μαλακώσω και να ομορφαίνω την ζωή των γύρω μου. Επιλέγω ,ιεραρχώ και καταλήγω σε αυτά που μου κάνουν καλό. Επιλέγω τον κύκλο των φίλων μου, στολίζω τον χώρο μου με αντικείμενα που μου μιλάνε και με γεμίζουν γαλήνη. Δεν ενοχλώ κανέναν. Χωρίς πολλά λεφτά βάζω στην ζωή μου τετράποδα φιλαράκια , λουλουδάκια, φυτά και πολλή ομορφιά. Τα χαϊδεύω, τους βάζουμε νερό, τροφή και μουσική και τα προστατεύω ,όσο μπορώ, από τον καύσωνα η το παγετό. Δίνω και παίρνω αγάπη ,στοργή, φιλία και θετική ενέργεια. Ομορφαίνω την ζωή μου. Είναι στο χέρι μου! Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 3
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Συναισθήματα - Εικόνες
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

tzenilio@gmail.com
 
malkon64
28-05-2022 @ 15:58
και δεν βλέπουμε φως από πουθενά,

ΤΟ ΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ (ΔΡΟΜΟ) ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ . . . !

ΩΡΑΙΟ !
jenny
28-05-2022 @ 16:07
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΗΜΑΣΤΕ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
konmark
28-05-2022 @ 23:21
::mad.:: ::mad.:: Η αρένα έιναι εκεί έξω
έχεις παραδωθεί άνεφ μάχης
απο που ηρθαν τα τετράποδα ; αυτος που το άφησε φέρει ευθύνει
ετσι σε κάνουν να ξεχνάς τα θέλω σου κοιμίζουν τον κόσμο με αυτό
δεν μπορούν οι άνθρωποι να περπατάνε σε καθαρά πεζοδρόμια.............
υπάρχουν παιδιαά έκει έξω τη μάχη και το φως το κρατάμε στα χέρια μας
κονδύλια για τα αδέσποτα απο το δήμο και πεινάνε άνθρωποι
μας ταυτίζουν με τα ζώα. λυπάμαι .......

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο