Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123846 Τραγούδια, 262667 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Που είναι ο άνθρωπος;
 
Ασυνεννοησία η αλλιώς που είναι ο άνθρωπος;
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ήταν που ήταν χάλια η κατάσταση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φυσικού αερίου ήρθε και έδεσε η προσωπική σου ιστορία. Η μεγάλη ανάγκη. Για συνεννόηση με τις τράπεζες για διακανονισμούς και πληρωμές. Προέκυψε και το ατύχημα που ήρθε όταν κανένας δεν το περίμενε και ο προγραμματισμός εξετάσεων για τα προβλήματα υγείας. Η υποχρεωτική καθήλωση στο κρεβάτι του πόνου άλλαξε πολύ τον τρόπο που μπορείς να λύσεις τα προβλήματα του σπιτιού σου. Αντέχεις ή θα μείνεις αβοήθητος μπροστά στο τηλέφωνό σου.
Η πρώτη δοκιμή των νεύρων είναι η επαφή με την ιδιωτική επιχείρηση και τον αυτόματο τηλεφωνητή της. Μια φωνή που ευχαριστεί που επέλεξες την τράπεζα είσαι σε αναμονή και μετά κλείνει η γραμμή. Ξαναπαίρνεις και πάλι η ευγενική γυναικεία φωνή σου αναγγέλλει πόσο άλλο θα περιμένεις για να σου απαντήσει κάποιος επειδή οι γραμμές είναι κατειλημμένες. Παράλληλα σε πληροφορεί ότι το τηλεφώνημα σου καταγράφεται και θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για μία έρευνα ...για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Μετά κλείνει. Επιμένεις και ξαναπαίρνεις τον ίδιο αριθμό. Περιμένεις 10 με 15 λεπτά μήπως ένας άλλος υπάλληλος θα σου απάντηση και θα ασχοληθεί μαζί σου. Μετά από την πέμπτη προσπάθεια βρίσκεις κάποιο άλλο αριθμό για την ίδια τράπεζα. Κανένας δεν θα σου απαντήσει, κανένας δεν θα το σηκώσει το ακουστικό για σένα. Φυσικά αναρωτιέσαι αν η τράπεζα, που χρόνια διαχειρίζεται τα λεφτά σου, υπάρχει; Είναι σοβαρή η μήπως όχι; Μέσα σου φουντώνει ο θυμός και υπόσχεσαι να πάς στα γραφεία της και να τα κάνεις λίμπα. Φυσικά δεν μπορείς και θα το αναβάλεις ελπίζοντας ότι αύριο θα είναι καλύτερη ημέρα. Για σένα!
Υπάρχει και το πρόβλημα στην υγεία σου. Παίρνεις για να κλείσεις ραντεβού για τον έλεγχο σου στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου όπου σε πήγαν άρον άρον όταν έπαθες το ατύχημα. Πάλι μία ευγενική φωνή σου συστήνει τους τρόπους να μπεις στο ιντερνέτ ή στην λύση του προβλήματος σου πατώντας κάποιους αριθμούς .Δεν έχεις επιλογές. Δεν ξέρει ότι εσύ έχεις κλασικό τηλέφωνο δίχως πλήκτρα! Αμφισβητεί την ύπαρξη της κλινικής που ασχολήθηκε μαζί σου. Ζητάς απεγνωσμένα μία ανθρώπινη ύπαρξη που θα καταλάβει το όνομα και τον τίτλο του γιατρού που σε έσωσε. Άλλα λες και άλλα σου λέει το αυτόματο. Αθήνα ζητάς επαρχεία σου βγαίνει και μάλιστα ζητεί και επιβεβαίωση του ραντεβού και αν είσαι σύμφωνος με τα στοιχεία που σου έδωσε. Το 1535 υποτίθεται ότι σου διευκολύνει την ζωή. Την απλουστεύει αλλά στην πραγματικότητα σου τσακίζει τα νεύρα και σε βασανίζει. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη και δεν έχεις την δυνατότητα να πάρεις ταξί για να πάς στο νοσοκομείο και να κλίσεις επί τόπου το ραντεβού σου. Μετά έπο μισή ώρα εγκαταλείπεις και μουντζώνεις τον υπουργό που σου εξασφάλισε ευκολία και προσβασιμότητα στις υπηρεσίας του ΕΣΥ..
Η ασυνεννοησία κυρίαρχη σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητας σου. Η απόλυση των ανθρώπων και η αντικατάσταση τους με μηχανήματα σε βυθίζουν στην απόγνωση. Ενώ τα κανάλια και οι εφημερίδες, σε βομβαρδίζουν ότι το κράτος σε προσέχει και σου κάνει την ζωή πιο εύκολη στην πρώτη δοκιμή εσύ τραβάς τα μαλλιά σου. Η ψυχρή πραγματικότητα σε ξεπερνάει! Νιώθεις ,στο πετσί σου, ότι όλοι σε κοροϊδεύουν ασύστολα. Ότι το πακέτο βοήθειας για τον λαό είναι ένα ανοιχτό γράμμα γεμάτο λάθη. Αλλιώς σου τα είπαν και αλλιώς σου βγαίνει! Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης μένουν στα λόγια και στις προεκλογικές υποσχέσεις και εσύ μένεις αδύναμος και αβοήθητος στο έλεος των μηχανημάτων. Η τεχνολογία κέρδισε αλλά εσύ! ο άνθρωπος έχασες!.
 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 0
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

tzenilio@gmail.com
 

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο