Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123485 Τραγούδια, 261330 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 鼎力 η κάθε επανάσταση
 
[B][align=center][font=sylfaen][color=navy]τέσσερα σκέλη η κάθε επανάσταση χρειάζεται νά’χει
για να στηρίζεται στέρεα στη γή της ζωής το καζάνι
νά’ναι απο κάτω επαρκής η φωτιά και δίχως αιθάλη
όλες οι συναλλαγές αγνές με των φώτων τη χάρη[/align][/B]

(2011-12-25)
πρίν απο λίγες μέρες κοίταξα με περιέργεια ένα κινέζικο κουτάκι με πινέζες κ είδα τη μάρκατους που είναι 鼎力. 鼎 (ding) ήταν ένα αρχαίο ιερό σκεύος με σκέλη, ανάμεσα στα οποία, κάτω απο το σώμα του σκεύους έκαιγε μιά φωτιά, για το μαγείρεμα τροφής προσφερόμενης ώς θυσία. 力 (li) σημαίνει δύναμη, δηλαδή 鼎力 =του ιερού σκεύους η δύναμη. Το αρχαίο ανθρωπόμορφο τουρκικό γράμμα που σήμαινε ΔΕγγ (Θεός) οι Κινέζοι το απέδοσαν με το παρόμοιο στη μορφή κ στην προφορά 鼎.
σήμερα το πρωί προτού καλοξυπνήσω είδα σάν όραμα ένα σκεύος με τρία πόδια, κ κατάλαβα οτι ήταν ασταθές, με ένα σπρώξιμο θα έπεφτε εκτός άν είχε κ το τέταρτο πόδι. Ένιωσα οτι αυτό συμβολίζει τη νέα κοινωνία που θα δημιουργηθεί μέσω επανάστασης, κ αυτόματα έφτιαξα μές το νούμου τον 1ο στίχο. Κ έπειτα τους άλλους 3 στίχους.
Τα 4 σκέλη προφανώς συμβολίζουν τις 4 τάξεις: τους βράχμάνους, δηλαδή την τάξη των ιερέων κ διανοούμενων, τους ξΑΤΡΙιΑΑΣ δηλαδή την τάξη των στρατιωτικών κ διοικητικών, τους υΑΑΙςιΑΑΣ = τάξη των παραγωγών κ εμπόρων, κ τους ςΟΥΔΡΑΑΣ =τάξη των εργατών.
Το ένα πόδι είναι οι βραχμάνοι, δεξιάτου οι ξΑΤΡΙιΑΑΣ, αριστερά των βραχμάνων οι υΑΑΙςιΑΑΣ κ απέναντιτους οι ςΟΥΔΡΑΑΣ.
Η 5η τάξη, δηλαδή οι ανέγγιχτοι (βλέπε αθίγγανοι) δέν μπορεί να υπάρχει σε μιά υγιή κοινωνία. Αποτελεί το μέτρο της κοινωνικής νοσηρότητας. Συμβολίζεται με την αιθάλη που παράγεται απο την κακή καύση.
Η μαρξιστική επανάσταση ήταν μία σιωνιστική απάτη: βασίζεται σε μία μόνο τάξη, την εργατική, ενώ οι άλλες τάξεις κατα τον μαρξισμό είναι η πλατιά βάση του μόνου αυτού ποδιού. Στηρίζεται έτσι το καζάνι; στηρίζεται μέν, αλλα με το παραμικρό θα πέσει, κ βεβαίως δέν υπάρχει χώρος ανάμεσα στα ποδάρια του καζανιού για να ανάψει φωτιά.
Η φωτιά είναι όλη η διαδικασία της παραγωγής υλικών κ πνευματικών αγαθών· όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να έχει την έννοια θυσίας προς το υπέρτατο όν, του οποίου μέρη είμαστε κ εμείς όλοι. Όταν η διαδικασία αυτή έχει ανόσια κίνητρα, είναι σάν την φωτιά που δέν καίει καλά κ βγάζει πολύ καπνό που καταμαυρίζει το καζάνι κ δέν μπορείς να το αγγίξεις, γιατί η αιθάλη δέν ξεπλένεται.
Ο σοφός βασιλέας της αρχαίας Κίνας καθιέρωσε κάθε μεσημέρι να γίνεται μιά λαϊκή αγορά, κάτω απο τον μεσουρανούντα ήλιο· εκεί ο καθένας έδινε ό,τι παρήγαγε, έπαιρνε ό,τι χρειαζόταν, κ όλες οι συναλλαγές γινόταν στο φώς, άρα τίμια, κ όλοι έτσι ήτανε ικανοποιημένοι, κ συνεπώς δέν χρειαζόταν άλλες προσπάθειες για την επιβολή της ευταξίας κ δικαιοσύνης.
Τα φώτα όλα στη γή προέρχονται απο τον ήλιο, κ ο ήλιος όπως κ όλα τα φώτα προέρχεται απο τον Θεό: ΠΑΣΑ ΔΟΣΙΣ ΑΓΑΘΗ Κ ΠΑΝ ΔΩΡΗΜΑ ΤΕΛΕΙΟΝ ΑΝΩΘΕΝ ΕΣΤΙ ΚΑΤΑΒΑΙΝΟΝ ΕΚ ΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 4
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      τετράστιχα (& 4στροφα)
      Κατηγορίες
      Φαντασίας,Φιλοσοφικά
      Ομάδα
      Στίχοι για μελοποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν
 
χρηστος καραμανος
25-12-2011 @ 12:22
Η ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ!!!
monajia
25-12-2011 @ 21:05
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΓΡΑΦΗ,,,,,,,,,,,,,,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.....................

::theos.:: ::theos.:: ::theos.::
φλοισβος
26-12-2011 @ 21:06
Είσαι απόλυτα ξεχωριστός δημιουργός! Χρόνια πολλά και καλά, γεμάτες αγάπη και δημιουργία..
::theos.:: ::theos.:: ::theos.::
anuya
27-12-2011 @ 10:35
γιορτές γεμάτες αγάπη σε όλους

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο