Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
119308 Τραγούδια, 256063 Ποιήματα, 28884 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά - 1937       
 
Στίχοι:  
Μάρκος Βαμβακάρης
Μουσική:  
Μάρκος Βαμβακάρης


Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά
εμένα μ’ αγαπούνε
μόλις θα μ’ αντικρίσουνε
θυσία θα γενούνε

Όσοι δε με γνωρίζουνε
τώρα θα με γνωρίσουν
εγώ κάνω την τσάρκα μου
κι ας με καλαμπουρίζουν

Και `γώ φτωχός γεννήθηκα
στον κόσμο έχω γυρίσει
μέσα απ’ τα φύλλα της καρδιάς
εγώ έχω μαρτυρήσει

Όλοι οι κουτσαβάκηδες
που ζούνε στο κουρμπέτι
κι αυτοί μες στην καρδούλα τους
έχουν μεγάλο ντέρτι




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.8%  (36 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 72314
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Όλοι οι...
1937
[1] 40 χρόνια Βαμβακάρης
1980
[1] Οι μεγάλοι του ρεμπέ...
1981
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[2] Δίσκος 45 στροφών
1961
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[2] Η Ελλάδα του Μάρκου ...
1992
[3] Απόστολος Νικολαΐδης...
1969
[3] Απόστολος Νικολαΐδης
1969
[3] Ποιος το έχει το βοτ...
1988
[3] Κάτω στα λεμονάδικα
1997
[3] Ζεϊμπέκικα και χασάπ...
1997
[4] Τα πέριξ
1974
[5] 50 χρόνια ρεμπέτικο ...
1975
[5] Το μουσικό κουτί
1997
[5] Αφιέρωμα στον Μάρκο ...
2003 PARLOPHONE 590013 - MINOS EMI
[6] Haris Alexiou: A Par...
1995
[7] Πόλυ Πάνου - Αυτά πο...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   tzanidisjohn
13-05-2020 10:09
Ρεμπέτικο Χασάπικο του 1937
Λαϊκή ορχήστρα με μπουζούκι, κιθάρα και μπαγλαμά.
Με τον Μάρκο Βαμβακάρη οι εκδόσεις:
♦78" Parlophone Ελλάδος B-21915 Α GO-2711
♦LP: "Μ.Βαμβακάρης-Αφιέρωμα Στο Μάρκο" ℗1972 Minos ST.MSM 148
♦LP: "VA-Τα Νέα Της Αλεξάνδρας" ℗1973 Margophone MARGO 8059
♦LP: "Μ.Β.-Οι Μεγάλοι Του Ρεμπέτικου-6" ℗1981 Margophone MARGO 8216
♦LP Χ2: "Μ.Βαμβακάρης-Η Ελλάδα Του Μάρκου" ℗1992 EMI 7243 4 78129 1 0
♦CD: "Αρχείο Ελ.Δισκογρ.-Μ.Βαμβακάρης VI" ℗1995 Minos-EMI 7243 5 30189 2 4
♦CD: "M.Vamvakáris-Bouzouki Pioneer 32-40" ℗1995 Rounder Records 1139/USA
♦CD: "Μ.Βαμβακάρης-Μύθος Ρεμπέτικος" ℗1997 EMI Premium 7243 8 27167 2 0
♦CD: "VA-Η Μεγάλη Του Ρεμπέτικου Σχολή-3"℗2002 Αθηναϊκή Δισκογραφική 193
♦CD X50: "VA-Ιστορία Του Ρεμπέτικου & Λαϊκού Τραγ/διού"℗2007 Το Βήμα Box:03
♦CD Χ4 "M.Vamvakaris-Master Of Rembetika" ℗2010 JSP Records JSP 77132 / UK
♦CD X2: "VA-Τα Ρεμπέτικα 13 Περίοδος Β΄ 1922-1937 ℗2010 Τα Νέα EMI CD: 01-01
♦CD X2: "Μ.Β.-Μουσική Αυτοβιογραφία 1932-68" ℗2016 Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ

Άλλες επανεκτελέσεις:
►1961 (9 Μαΐ) Μπιθικώτσης Γρ-Τσιτσάνης Βασ. 45" Columbia SCDG-3023 7XCG-1087
►1973 Νικολαΐδης Απόστολος 45" Panivar ?
►1974 Σαββίδη Βούλα LP "Τα Πέριξ" Πολύτροπον 3951 (Διασκευή Μ.Χατζιδάκις)
►1975 Νταλάρας Γ. LP Χ2 "50 Χρόνια Ρεμπέτικο Τραγούδι" Minos MSM 248/249
►1975 (13/9) Κυριαζής Γιάν. LP "VA-Όλοι Οι Ρεμπέτες του Ντουνιά" Lyra SYLP 3012
►1979 Λέκκας Νίκος LP"Greek Popular And Folksongs" Minerva Records SYMP 22063
►1986/12 Αλεξίου Χάρις LP "A Paris" (Live) Minos MSM 649
►2000 Πάνου Πόλυ CD Χ2 "Αυτά Που Ήθελα Να Πω" Victory Media VM 1001.2 (CD-2)
►2004 Νικολαΐδης Απόστ. CD: "VA-Μ. Βαμβακάρης-15 Επιτυχίες" Panivar PA05341
►2003 Νταλάρας Γιώργος CD Χ2 "Αφιέρωμα Στο Μ.Β." Parlophone ‎– 7243 5 90013 2 6
►2008 Trio Tekke CD "Τα Ρεγγέτικα" Trio Tekke Self-released) ‎– TT001
►2010 CD X8 "VA-Θέσια Παναγιώτου-Cafe Aman" Victory Media S.A. VM-7405
►2013 Νταλάρας Γ.CD Χ2 "Τα Τραγούδια Των Αγίων" Minos-EMI 06025376947 7 8
►2013 (Απρ) Ιακωβίδης Αγάθωνας CD Χ2 "Live στο Half Note Jazz Club" Τα Νέα CD 1
   alain
15-09-2019 00:54
Στο τραγούδι υπάρχουν προσφωνήσεις μεταξύ του Γρηγόρη Μπιθικώτση και του Βασίλη Τσιτσάνη. Ποιος Νίκος Ξανθόπουλος ρε φίλε, μην γράφεται χωρίς σκέψη ή διασταύρωση. Ήμαρτον.
   sekarius
31-01-2017 09:07
https://youtu.be/ueCubuUjC0A

1h εκτέλεση

ΜΑΡΚΟΣ
1937
   netriofron
22-10-2016 18:09
Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Βασίλης Τσιτσάνης , 45ρακι της Columbia ‎ (SCDG 3023) ,που ηχογραφηθηκε 24--7----1961
   nikomas50
14-09-2013 07:34
Στην εκτέλεση Μπιθικώτση την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Βασίλης Τσιτσάνης που τον συνοδεύει και ακούγεται και η φωνή του Νίκου Ξανθόπουλου να λέει μετά την πρώτη στροφή: Γεια σου Τσιτσάνη με τη γλυκειά σου πενιά, γεια σου Γρηγόρη μου!
Από παλιά ελληνική ταινία της οποίας δε θυμάμαι τον τίτλο.
   vbotis
10-09-2010 10:40
Στην εκτέλεση του Μπιθικώτση (45άρι 1961) δεύτερη φωνή κάνει ο Βασίλης Τσιτσάνης
   ΓΔΕ Χ
17-02-2008 15:36
Ναι, έχετε δίκιο! Η σειρά των εκτελεστών είναι: Μάρκος, Μπιθικώτσης, Νταλάρας. Θεωρώ σημαντικότερη την εκτέλεση του δεύτερου για την καθαρότητα της φωνής και τη λεβεντιά του ερμηνευτή.
   mousikofilos
11-06-2007 09:00
tragoudi ap' ta liga kai sigoura me diafora to kalitero rebetiko stin istoria tou ellinikou tragoudiou ::up.::
   kepouras
24-11-2006 07:15
Ο Μαρκος το ειχε πει πρωτος!!!!!!!!!!

Οι στιχοι ειναι ως εξης:

Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά
εμένα μ' αγαπούνε
μόλις θα μ' αντικρύσουνε
θυσία θα γινούνε

Όσοι δε με γνωρίζουνε
τώρα θα με γνωρίσουν
εγω κανώ την τσαρκα μου
κι ας με καλαμπουρίζουν

Εγώ φτωχός γεννήθηκα
στον κόσμο έχω γυρίσει
μέσα απ' τα φύλλα της καρδιάς
και εγώ έχω μαρτυρήσει

Όλοι οι κουτσαβάκηδες
που ζούνε στο κουρμπέτι
κι αυτοί μες στην καρδούλα τους
έχουν μεγάλο ντέρτι

Και υπαρχει και σημειο στην εισαγωγη (στην αρχή)
που παιζει ματζορε...........!!!!!!!

Όποιος δεν πιστευει καλυτερα να ακουσει την αυθεντικη εκτελεση!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
ε...που είναι ο Γρηγόρης που το πρωτοείπε;;; οεο
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αγάπη μου συγνώμη


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο