Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120838 Τραγούδια, 257529 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Φεγγάρι χλωμό - 1959       
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Γκούτης
Μουσική:  
Γρηγόρης Μπιθικώτσης


Φεγγάρι χλωμό απόψε πονώ
για φέξε μου λίγο μια αγάπη χαμένη να βρω

Τα φιλιά της μου κάνανε μάγια
και γυρίζω μονάχος τα βράδια στα σκοτάδια
ας τη δω μια στιγμή κι ας πεθάνω
στη θερμή αγκαλιά της απάνω κι ας πεθάνω

Φεγγάρι χλωμό απόψε πονώ
μη σβήσεις πριν κλάψω πικρά το δικό της χαμό

Τα φιλιά της μου κάνανε μάγια
και γυρίζω μονάχος τα βράδια στα σκοτάδια
ας τη δω μια στιγμή κι ας πεθάνω
στη θερμή αγκαλιά της απάνω κι ας πεθάνω

Γύρνα πίσω δε βαστώ θα πεθάνω θα χαθώ

Τα φιλιά της μου κάνανε μάγια
και γυρίζω μονάχος τα βράδια στα σκοτάδια
ας τη δω μια στιγμή κι ας πεθάνω
στη θερμή αγκαλιά της απάνω κι ας πεθάνω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 27103
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Φεγγάρι...
1959
[1] Μανώλης Αγγελόπουλος...
1982
[2] Καλημέρα κυρία Λύδια
1984
[2] Σκόρπια λαϊκά και ρε...
2002
[3] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Viennezos
22-05-2008 17:17
Δεύτερη φωνή στην πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
   tzanidisjohn
23-08-2020 11:36
Ρυθμός Τσιφτετέλι Ανατολίτικο
Ηχογράφηση 25 Ιουνίου 1957 Κυκλοφορία 28 Ιουλίου 1957

Μουσικοί: Ακορντεόν: ΧΑΛΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Κιθάρα: ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Μπουζούκια: ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ Στέλιος

Εκδόσεις με Μανώλη Αγγελόπουλο:
♦78" His Master's Voice Ελλάδος AO-5565 Β OGA 2885
♦45" His Master's Voice Ελλάδος 7PG-2595 Β 7XGA-290
♦LP: "Μ.Αγγελόπουλος-Τα Μεγάλα Σουξέ" ℗1976 Columbia 2J 054-70254
♦LP: "Μ.Αγγελόπουλος-Αξέχαστες Επιτυχίες" ℗1982 Regal 14C 034-70781
♦LP Χ2: "VA-Γ.Μπιθικώτσης-36 Χρόνια" ℗1984 Columbia 162 - 1700201/211
♦LP X2: "VA-Χρυσή Δισκοθήκη 1960" ℗1994 Minos-EMI 7243 4 80359 1 2
♦CD: "VA-Χρυσή Δισκοθήκη 1960" ℗1995 Έκδοση: Η Καθημερινή ©Minos-EMI S.A.
♦CD: "Μ.Αγγελόπουλος-Τα Πορτραίτα - 14" ℗1995 Minos-EMI 7243 8 36264 2 7
♦CD X2: "VA-Μια Βραδιά Στο Βαρελάδικο" ℗1996 Minos 7243 8 55338 2 2
♦CD: "VA-Λαϊκό Τραγούδι" Minos-EMI 7243 4 80337 2 7, Έκδοση: Η Καθημερινή
♦CD X2: "VA-Μουσικό Λεύκωμα 1960" ℗1997 Έκδοση:Η Καθημερινή© Minos-EMI SA
♦CD: "VA-Μουσικό Ημερολόγιο 1960" ℗1998 Minos-EMI S.A. 7243 8 57517 2 1
♦CD X8: "Μ.Αγγελόπουλος-Ο Δικός Μας Τσιγγάνος" ℗2001/12 M.B.I. CD:5
♦CD: "Μ.Αγγελόπουλος-Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες Του" ℗2002 EMI 80172 2 9
♦CD: "Μ.Αγγελόπουλος-Ανέβα Στο Τραπέζι Μου" ℗2004/03 FM Records 1965
♦CD X2: "Μ.Αγγελόπουλος-Το Τραγούδι Του Τσιγγάνου"℗2005 EMI 7243 87386426
♦CD Χ2: "VA-Αυτή Η Νύχτα Μένει" ℗2005 EMI 0946 3481382 2 CD:1-02
♦CD X3: "VA-Τα Λαϊκά Του 60" ℗2005 EMI 7243 8 60640 2 8 ©Minos-EMI S.A. CD:3
♦CD: "Μ.Αγγελόπουλος-14 Μεγάλα Τραγούδια" ℗2006/05 EMI 0946 3593962 0
♦CD X4: "Μ.Αγγελόπουλος-Ανθολογία 1939-1989"℗2007 EMI 094638954422 CD:4
♦CD: "Μ.Αγγελόπουλος-Από Τις 78 Στροφές" ℗2007/06 HMV 0946 392951 2 8
♦CD Χ75: "VA-Λαϊκό Τραγούδι 1954-1967" ℗2008 Έκδοση: Το Βήμα BOX:7 CD:3-01
♦CD X3: "VA-Το Πάλκο Των Ονείρων" ℗2013 Έκδοση: Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ CD:1
♦CD X3: "VA-Η Χρυσή Δεκαετία Του '60-1961,1962,1963"℗2015 Έκδοση:Real News
♦CD X2: "Μ.Αγγελόπουλος-Vol.2 1959-1960" ℗2020 Artistic Portraits CD:1


Επανεκτελέσεις:
►1984 Νταλάρας Γιώργος LP "Καλημέρα Κυρία Λύδια" Minos MSM 556
►1991 CD "Δημήτρης Κοντολάζος, Κατερίνα Στανίση-Τα Γλεντάκια" Polystar 845 488-1
►2000 Αγγελόπουλος Στάθης (γιος) CD "Μαγκαφτούτ" Alpha Records ALPHA 201908
►2007 (Απρ) Σφακιανάκης Νότης CD "Notis Sfakianakis ‎– Νύκτες... Μαγικές" Universal Music Greece ‎– 060251733146 4
►2010 Μητροπάνος Δημήτρης-Τερζής Πασχάλης (Live) CD X6 "Μητροπάνος – Τα Τραγούδια Της Ψυχής Μου" Minos-EMI S.A. ‎– none, Έκδοση: Πρώτο ΘΕΜΑ CD: 4-09
   netriofron
23-08-2016 11:55
Μανώλης Αγγελόπουλος & Γρηγόρης Μπιθικώτσης =κυκλοφορησε 28--7--1959 . -------------------------------
{ 78ρης στην HMV AO-5565} και σε 45ρια (HMV -2595) & (ODEON-516)
   Notaros1991
08-05-2009 05:25
To tragoudise kai o sfakianakis se live cd tou kai to leei poli orea

aksexasta ta palia tragoudia pantos
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ena apo ta agapimena mou tragoudia gia tis hamenes agapes


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο