Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120031 Τραγούδια, 256647 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Το τραγούδι της Ευρυδίκης - 1961       
 
Στίχοι:  
Μάνος Χατζιδάκις
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Έτσι καθώς στεκόμουν
στο σταθμό μονάχη
είχες γυρίσει παίζοντας τη ράχη

Με είδες σε είδα
θέλησα ένα χάδι
μα ο σκοπός κίνησε στο δρόμο

Τον πήραν τρένα
τον πήραν σύννεφα καπνού
τον πήρανε τα μάτια σου
και χάθηκα στον Άδη

Είσαι καλός είσαι κακός δεν ξέρω
πως σε λεν Ορφέα και μένα Ευρυδίκη




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: -
      Αναγνώσεις: 13791
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η Νάνα Μούσχουρη τρα...
1961
[1] Η Αθήνα του 60 τραγο...
1965
[1] Σκηνική μουσική και ...
1970
[2] 12 + 1 Τραγούδια του...
1969
[3] Το 62 του Μάνου Χατζ...
1983
[4] Η Χάρις Αλεξίου σε α...
1987
[5] Το μαγικό κουτί
1998
[5] Τραγούδια κάτω απ’ τ...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   lemonina, Κατερίνα @ 25-05-2004
   Antony Smyrnios
16-08-2020 12:26
04-1987 Minos MSM 659 LP''Η Χάρις Αλεξίου Σε Απρόβλεπτα Τραγούδια''
   netriofron
15-11-2017 12:58

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Μπαλάντα

Ακούστηκε για πρώτη φορά ως ορχηστρικό θέμα στο θεατρικό έργο του Jean Anouilh , ''Ευριδίκη'', που ανέβηκε ,από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν (1959-1960) , σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη ,σκηνοθεσία του Κουν και μουσική επιμελεια του Χατζιδάκι.
Επαιζαν οι Γιαννης Φέρτης ,Μαρία Μαρμαρινού ,Γιώργος Κωνσταντίνου , Θοδωρος Κατσαδράμης, Θάνος Καννέλης , Χρηστος Δοξαράς , Φαιδων Γεωργίτσης.


1η : 1960 = Νάνα (Ιωάννα) Μούσχουρη , ,Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις , ----------------- δισκακι Extended Play της Fidelity (EP-8015) ------------------ https://youtu.be/CVdrXX7iybg


1969 = Αρλέτα (= Νικολέττα-Αριάδνη Τσάπρα), , Ενορχηστρωση : Γιώργος Κοντογιώργος , ---------------- https://youtu.be/mKq361GEA-I

1983 = Σαββίνα Γιαννάτου , ,Ενορχηστρωση : Λένα Πλάτωνος , ---------------- https://youtu.be/OzmXDYZRCq4

1987 = Χαρούλα Αλεξίου (= Χαρίκλεια Ρουπάκα) , ,Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις , ,Πιανο : Τάσος Καρακατσάνης ,

1998 = Τάνια Τσανακλίδου , συνοδευει στο πιανο ο Τάκης Φαραζής , ----------------- https://youtu.be/n8ETghiTknw

2008 = Νάνα (Ιωάννα) Μούσχουρη , ------------------- στο 4πλο CD ''Νάνα Μούσχουρη ‎– Οι δύο ιστορικές συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 1984 • 2008'' (2010) ------------------- https://youtu.be/FkHzg0W1O_g



ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A4%CE%BF+%CE%A4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9+%CE%A4%CE%B7%CF%82+%CE%95%CF%85%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82&type=release ] - - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A4%CE%BF+%CE%A4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9+%CE%A4%CE%B7%CF%82+%CE%95%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82&type=release ] - - - [ http://www.theatro-technis.gr/evridiki/ ]
   netriofron
20-09-2016 13:48
Του 1960 ,κυκλοφορησε σε δισκακι Extended Play της Fidelity (EP-8015), Fidelity (2) ‎– 8015
Ακούστηκε για πρώτη φορά ως ορχηστρικό θέμα στο θεατρικό έργο του Jean Anouilh , ''ΕΥΡΥΔΙΚΗ'', που ανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν (1959-1960) .


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο