Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120732 Τραγούδια, 257443 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Το τριαντάφυλλο στο στήθος - 1969       
 
Στίχοι:  
Μάνος Χατζιδάκις
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Είχε σημάνει ο εσπερινός θυμάμαι
που γέμισε ο ουρανός πουλιά.
Καθώς στεκόσουν πλάι μου θυμάμαι
σε πήρα και σε σήκωσα ψηλά.

Κυλάν τα σύννεφα και τρέχει η φωνή μου
να την ακούσεις και να `ρθεις.
Και μες στο κήπο αφήνω το κορμί μου
κρυμμένο στα λουλούδια να το βρεις.

Σ’ αναζητώ κάθε πρωί στο περιβόλι.
Με τη δροσιά, με το νοτιά καίγομαι όλη.
Δυο τριαντάφυλλα μαζεύω στην ποδιά μου
που σαν έρθεις να μυρίζουν τα μαλλιά μου.

Για δες τη νύχτα πως ο κήπος μας δακρύζει
καθώς ο αγέρας το τραγούδι σου σφυρίζει.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: -
      Αναγνώσεις: 14112
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 12 + 1 Τραγούδια του...
1969
[2] Σκηνική μουσική και ...
1970
[2] Η Νάνα Μούσχουρη τρα...
1972
[3] Μάνος Χατζιδάκις: Η ...
1987
[4] Η Μαρία Φαραντούρη τ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αθηνά2 @ 07-04-2003
   tzanidisjohn
17-01-2019 10:50
Και οι Αθηναίοι το 1962
Δίσκος 10" Columbia ‎– 33GS
"Οι Αθηναίοι τραγουδούν Χατζιδάκι"
   netriofron
20-09-2016 15:16
1η = Νανά Μούσχουρη 1960 --- δισκακι Extended Play της Fidelity ( EP-8015) ----- https://youtu.be/AjTgeVICROE
2η = Αρλέτα = 1969 ---- https://youtu.be/KtJsbymcexM
Γράφτηκε για το θεατρικό έργο του Tennessee Williams ''ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ'' , που ανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν (1956-57).
   Ανώνυμο σχόλιο
12-02-2006
Το πιο αγαπημένο μου ελληνικό τραγούδι, Jerome, France
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Το έχει ερμηνεύσει και η Αρλέτα   ( Yiouli )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο