Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
111551 Τραγούδια, 257583 Ποιήματα, 28001 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Αραπίνες ( Νύχτες μαγικές ) - 1946       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Νύχτες μαγικές, ονειρεμένες
αγάπες λάγνες, ξεχασμένες στην ξενιτιά
Τρέχει ο νους μου προς τα περασμένα
τα βράδια μου τ’ αγαπημένα, στην Αραπιά

Σας μιλάω με καημό, με σπαραγμό
για τόσες τρέλες που νοσταλγώ
Αραπίνες λάγνες, ερωτιάρες
με ουίσκι, με γλυκιές κιθάρες, γλέντι και πιοτό
Αραπίνες, μάτια φλογισμένα
και κορμιά φιδίσια, καμωμένα σαν εξωτικά
----------------------------------------------------------------------------

Η εκδοχή με την Καίτη Ντάλη

Νύχτες μαγικές, ονειρεμένες,
αγάπες λάγνες, ξεχασμένες στην ξενιτιά,
τρέχει ο νους μου προς τα περασμένα,
τα βράδια μας τ' αγαπημένα, στην Αραπιά.

Σας μιλάω με καημό, με σπαραγμό,
για τόσες τρέλλες που νοσταλγώ.

Αραπίνες λάγνες, ερωτιάρες,
με ουίσκι, με γλυκιές κιθάρες, γλέντι και πιοτό,
αραπίνες, μάτια φλογισμένα,
με κορμιά φιδίσια, καμωμένα σαν εξωτικά.

Κάθε βράδυ, δυο μεγάλα μάτια
αράπικα, σωστά διαμάντια, αναζητώ,
μα δεν βρίσκω τέτοια, μαγεμμένα,
σαν τ' άλλα, τα ονειρεμμένα, γι' αυτό πονώ.

Σας μιλάω με καημό, με σπαραγμό,
για τόσες τρέλλες που νοσταλγώ.

Αραπίνες λάγνες, ερωτιάρες,
με ουίσκι, με γλυκιές κιθάρες, γλέντι και πιοτό,
αραπίνες, μάτια φλογισμένα,
με κορμιά φιδίσια, καμωμένα σαν εξωτικά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.8%  (32 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 64891
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Αραπίνε...
1946 HMV AO 2722
[3] Τα κλειδιά
1968
[4] Μαρίζα Κωχ
1977
[5] Ο Στέλιος Καζαντζίδη...
1994
[5] Η φωνή του όλη
2000
[5] Για πάντα κοντά μας
2003
[5] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[6] Νύχτες μαγικές κι ον...
1985
[7] Το τραγούδι γυμνό
1992
[8] Θυμηθείτε με τον Γιά...
1984
[9] Με βάρκα το τραγούδι
1999
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   l3ft3r1s @ 22-11-2002
   tzanidisjohn
13-05-2021 18:24
ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ:
ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΠΑΝΗ
►1η 1946 (29/10) Πολυμέρης Φώτης-Τσιτσάνης Βασίλης 78" Odeon GA-7351 GO-3665 / Περιστέρης Σ
https://www.youtube.com/watch?v=s-LKoQdb9XI
►2η 1946 (07/12) Γεωργακοπούλου Ι-Περπινιάδης Στ 78" HMV AO-2722 OGA-1190 /Σέμσης Δ
►3η 1948 Βικτωρία Μήτρου Χαζάν 78" Panhellenic Record Αμερικής P-0123
►4η 1960 (07/12) Ρεπάνης Αντ-Τσιτσάνης Βασ-Γκρέυ Καίτη 45" His Master's Voice Ελλάδος Extended Play 7EGG-2566 7TGA-233-II
►1964 Βρανά Σπεράντζα CD (1993) "Η Ντίβα Της Επιθεώρησης" Έβδομη Διάσταση ‎SD-LP-010
►1977 Κωχ Μαρίζα-Μαντέλου Ελένη LP "Μαρίζα Κωχ" CBS 82569 (5 ed) / Καρακατσάνης Τάσ
►1978 Περάκης Περικλής LP "Discoμεράκια" Columbia ‎– 14C062-70910 (3 editions)
►1984 Καλατζής Γιάννης LP "Θυμηθείτε Με Τον Γιάννη Καλατζή" Minos MSM 540 (3 editions)
►1984 Χρυσάφη Άννα LP "Ή Άννα Χρυσάφη Τραγουδάει Τσιτσάνη" Pan-Vox X 33 SPV 10265
►1985 Δούκισσα-Νικολάου Φ-Στανίση-Κοντολάζος LP Γλεντζέδικα Νο 2" Polystar 824559-1(3ed)
►1985 Σαρρής Γιώργος Live LP "VA-Μια Βραδιά Μεταξύ Μας" Minos ‎– MSM 562 (3 editions)
►1985 Γλυκερία LP "Νύχτες Μαγικές Κι Ονειρεμένες" Lyra 3419 (8 editions) / Φωτιάδης Στέλιος
►1989 Καζαντζίδης Στέλιος LP X2 "Ότι Δεν Είπα" M.B.I. 10386 / 7 Ενορχ. Πετρίδης Νάκης
►1990 Σούκας Τάκης LP "Αποχρώσεις" Ακτή ‎– ΑΚΤ 467665 1 (3 editisons)
►1991 Κοντολάζος Δημ.-Στανίση Κατερίνα LP "Τα Γλεντάκια" Polystar 845 488-1 (4 editions)
►1991 Κορκολής Στέφ. LP X2 "Γ.Χατζηνάσιος-Live στο Taboo" Symphony Records 71001 (4 edit)
►1994 Κανά Μελίνα Live CD "Αφιέρωμα στο Β.Τσιτσάνη" Lyra ‎– LYRA 4764 (2 editions)
►1995 Αρλέτα CD "Βασίλης Τσιτσάνης–Συνέβη Στα...Πέριξ" Συλλογή Δίφωνο 1 PolyGram266-2
►1999 Γλυκερία CD "Η Γλυκερία Με Τη Φιλαρμονική Ορχ. Του Ισραήλ" Sony SK 89034 (3 edit)
►1999 (18/09) Μαρινέλλα Live Ωδείο Ηρώδη Αττικού CD "Με Βάρκα..Το Τραγούδι"BMG ‎72383 2
►2002 Ντάλη Καίτη CD "Τα Ρεμπέτικα" General Music ‎– GM 5288 (2 editions)
►2004/11 Ανδρεάτος Γεράσιμος-Apurimac CD "Apurimac ‎– Πάμε Πάλι..." Lyra ‎– CD 1056
https://www.youtube.com/watch?v=NP3Bd_6QAl0
►2009 Νταλάρας Γιώργος CD X2 Live "Σαν Τραγούδι Μαγεμένο" LEGEND 2201159735 (3 ed)
►2015/12 Μαργιόλα Ανατολή Ταινία "Ουζερί Τσιτσάνης" Sony Music 0778 / Καραμουρατίδης Θ
◘ Πραγματεύεται τον έρωτα ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
https://www.youtube.com/watch?v=yh5eAXYUdpA

ΟΜΟΤΙΤΛΟ:
1956 (28/01) Τρίο Κιτάρα Columbia 78" DG-7193 CG-3372 & Extend Play 45" SEGG-2515 7TCG-118 II Συνθ. Μωράκης Τάκης Στίχοι: Κοφινιώτης Κώστας
   sekarius
12-02-2020 19:09
ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ


https://youtu.be/s-LKoQdb9XI


Αραπίνες - Φώτης Πολυμέρης 1946



Σύνθεση: Βασίλης Τσιτσάνης
Αθήνα, Οκτώβριος 1946
   netriofron
26-07-2017 21:52
ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Μπολερό (Bolero) ---------- Αλλος τιτλος ''Αραπίνες ερωτιάρες''


1960 [7 Δεκεμ.] = Αντώνης Ρεπάνης + Βασίλης Τσιτσάνης +++++ Καίτη Γκρέυ (= Αγγελική Καλαϊτζή) ,[Ενορχηστρωση & μπαγλαμα : Βασίλης Τσιτσάνης] ,Μπουζουκι : Μανώλης Χιώτης --------- δισκακι ΕΡ της HMV (7EGG 2566) & αλμπουμ ''Τσιτσάνης'' (αυτο με τα κλειδιά) (1968) ----------- https://youtu.be/SNIBkuwFtyk

1978 = Περικλής Περάκης + ''Naked Venus'' ,[Ενορχήστρωση : Νέστωρ Δάνας] ,@@@@ Σε ρυθμο Disco !!!!!!!!! @@@@----------- Αλμπουμ ''Discoμεράκια'' ---------- https://youtu.be/0k-pnUgxzjM
   netriofron
14-08-2016 16:25
1η=Βασίλης Τσιτσάνης & Φώτης Πολυμέρης 29-10-1946 (Odeon - GA 7351).
2η = Ιωάννα Γεωργακοπούλου & Στελλάκης Περπινιάδης 7-12-1946 (HMV AO 2722 ).
3η =Βικτωρία Μήτρου Χαζαν 1948 ( Panhellenic Record Αμερικής / P - 0123 ) ----- https://youtu.be/vWKRMokG8j4 .
4η = Αντώνης Ρεπάνης & Βασίλης Τσιτσάνης +++++ ΓΚΡΕΥ
   Kipourosgr
25-12-2015 08:25
Με την Καίτη Ντάλη
https://www.youtube.com/watch?v=zCDMGKtzR_c
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2006
excellent


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο