Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120848 Τραγούδια, 257530 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Άσωτος υιός - 1982      
 
Στίχοι:  
Νίκος Πορτοκάλογλου
Μουσική:  
Νίκος Πορτοκάλογλου


Στο καφενείο έχουνε δυο μήνες
να τον δουν
Με την καλή του έχουν άλλο τόσο
να βρεθούν

Ο καιρός περνάει,
σπίτι δεν πατάει
Λες να ταξιδεύει μοναχός
άλλος ένας άσωτος υιός

Από ζήλεια σκάνε,
μα κάνουν πως γελάνε
Άσε, είπαν, θα τον στρώσει
ο στρατός

Κάποιο βραδάκι περίμενα μονάχος
στο σταθμό
Σαν μέσα σε όνειρο τον είδα
σ’ ένα τρένο αδειανό

Τις δουλειές ξεχνάω
μαζί του ξεκινάω
Δέστε πώς γελάει σαν παιδί
Τώρα δεν υπάρχει επιστροφή

Σβήνουνε οι πόλεις κι οι σταθμοί
Κι οι φίλοι που δεν είχαν προκοπή
Παράξενα τοπία μεθύσι κι αγωνία
Κανένας μας δεν ξέρει πού θα βγει...

Σ’ αυτή την πόλη κανένας πια
δεν είχε τι να πει
Κι οι δυο δραπέτες φεύγουν
δίχως τύψεις και ντροπή




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 13404
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Φατμέ
1982
[2] Υπάρχει λόγος σοβαρό...
1992 & 2002
[2] Άσωτος Υιός
1996 MERCURY 532189 - UNIVERSAL
[2] Αυτό είναι ροκ Ι
2000
[3] Τα τραγούδια του ασώ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 20-11-2002
   jeandoumpier
30-03-2015 03:53
Στην δευτερη εκτελεση του τραγουδιου απο τον Νικο Πορτοκαλογλου στον προσωπικο του δισκο "Ασωτος Υιος" του 1996, συμμετεχει ο Μανος Ξυδους.
   ουτις
14-03-2008 07:12
ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΜΑΓΕΥΕΙ...... ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ Σ ΤΡΕΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΩ


   ego_etsi apla
01-04-2007 09:27
to egrapse o portokaloglou otan itan 18 xronwn!!Teleio,me polu wraio rithmo!!mpravo re niko ::up.::
   Ανώνυμο σχόλιο
13-06-2006
Είναι το πρώτο τραγούδι των "Φατμέ", αυτό!!! Και από τα καλύτερά τους...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
kapote 8a vrw ton diko mou aswto yio kai tha fygw mazi tou.....   ( Mary )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο