Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120722 Τραγούδια, 257432 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Άπονες εξουσίες - 1974       
 
Στίχοι:  
Μιχάλης Κακογιάννης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Μια νύχτα που βουλιάζανε
τα σπίτια μες στο χιόνι
καρδούλα μου
στον κάτω δρόμο του χωριού
καρδούλα μου
σκοτώσαν τον Αντώνη
Αντώνη μου

Μάνα σε ξεκληρίσανε
άπονες εξουσίες
ψυχή δε σου αφήσανε
μόνο φωτογραφίες

Ο ένας γιος της μπάρκαρε
κρυφά από τη Μεθώνη
καρδούλα μου
τον άλλο τον συλλάβανε
καρδούλα μου
γιατί ήταν γιος του Αντώνη
Αντώνη μου

Μάνα σε ξεκληρίσανε
άπονες εξουσίες
ψυχή δε σου αφήσανε
μόνο φωτογραφίες




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 23327
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στην Ανατολή
1974
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1988
[1] Η Ελλάδα του Μίκη
1995
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[2] Τα θεμέλιά μου στα β...
1965 & 2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   margarita paschou @ 20-11-2005
   Antony Smyrnios
15-06-2020 16:40
09-2008 Γλυκερία Legend Recordings ‎– 5 202846 577325 LP''Τα Θεμέλιά Μου Στα Βουνά''
   Antony Smyrnios
15-06-2020 16:35
1974 Στέλιος Καζαντζίδης Minos MSM 218 LP''Στην Ανατολή''
   gkremistis
10-12-2012 16:59
Και ο Μανώλης Μητσιάς.
   gkremistis
24-08-2012 11:03
Το έχει ερμηνεύσει κι η Γλυκερία.
   LA'I'KOS
30-07-2010 23:54
::angel.:: ::up.::
   Ανώνυμο σχόλιο
17-07-2006
ebrebe na se kanoun Ayio Stelio. O theos na se makarisei.
   Ανώνυμο σχόλιο
17-05-2006
"mana se kseklhrisane apones eksousies, psuxh de sou afhsane mono fwtografies" ti aploi kai parolauta gematoi nohma stixoi....giati to mono pou menei ontws einai mnhmes...einai mnhmes pou mas exoun stigmatisei kai 8a prepe na einai ta paradeigmata alla oxi pros mimish...
   Ανώνυμο σχόλιο
17-05-2006
...epishs to exei ektelesei kai o marios fragkoulhs...kai oi duo ekteleseis ekseretes...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο