Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99935 Τραγούδια, 242283 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 
 Γίνεται τώρα (ή σε λίγο), από το μέλος anthrakoryxos, 19-12-2008 @ 12:02

Πίνακας Ανακοινώσεων:

Ότι εκδήλωση θα μπορούσε ενδιαφέρει τα στιχομέλη:

- Μουσική
- Ποιητική
- Στιχουργική
- Θεατρική
- Κινηματογραφική

και ότι άλλο νομίζετε ότι θα μας κάνει καλό..

Για να μαθαίνουμε, απ' όσους ξέρουν ήδη..

ΥΓ. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις (εκτός αν η είσοδος για τα στιχομέλη είναι δωρεάν )

 
 
Προβάλλονται τα 20 πιο πρόσφατα σχόλια. Δείτε τα όλα
   daponte, 22-06-2018 @ 15:38
Οι Νέοι της Όπερας και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μετρό του Συντάγματος
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
22 Ιουνίου 2018

Ώρα έναρξης: 18.00
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας Κωνσταντίνα Πιτσιάκου
Υπεύθυνος προγράμματος Οι Νέοι της Όπερας Βαγγέλης Χατζησίμος
Πιάνο Ειρήνη Αντωνιάδου
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας με την ΣΤΑΣΥ, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία στο Μετρό του Συντάγματος την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 18.00 με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι "Νέοι της Όπερας" και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι Νέοι της Όπερας" παρουσιάζει νέους τραγουδιστές της όπερας, οι οποίοι βρίσκονται στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και μέσω του προγράμματος αυτού δοκιμάζονται σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας, ενώ λαμβάνουν μέρος σε παραγωγές όπερας καθώς και συναυλίες. Στην συναυλία της 22ας Ιουνίου συμμετέχουν οι τραγουδιστές Μαριέττα Σαρρή, Γιάννης Σταματάκης, Αγγελική Βαρδάκα, Χρήστος Δεληζώνας, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ και Πουτσίνι.

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής, θα ερμηνεύσει χορωδιακά αποσπάσματα από όπερες του Μότσαρτ και του Μπιζέ, καθώς επίσης παραδοσιακά τραγούδια, και έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι. Στη συναυλία που θα διευθύνει η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, θα συμμετάσχουν 60 παιδιά.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της συναυλίας:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΛΣ
Χίλια καλώς ορίσατε (Παραδοσιακό)
Γεώργιος Δροσίνης / Μίκης Θεοδωράκης - Τι θέλω
Sumer is icumen in (Παραδοσιακός αγγλικός μεσαιωνικός κανόνας)
Β. Α. Μότσαρτ - Seid uns zum zweitenmal willkommen
Κριστόφ Μπαρρατιέ / Μπρούνο Κουλαί- Vois sur ton chemin
Ζωρζ Μπιζέ: Κάρμεν - Χορωδιακό των αλητάκων
Μάνος Χατζιδάκις - Μητέρα και αδερφή
Μάνος Χατζιδάκις - Τα λιανοτράγουδα
Ελύτης / Θεοδωράκης - Ανάμεσα Σύρο και Τζιά
Μάνος Χατζιδάκις - Το χρυσόψαρο

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

1. Β. Α. Μότσαρτ: Οι γάμοι του Φίγκαρο - Crudel! Perché finora (Μαριέττα Σαρρή - Γιάννης Σταματάκης)
2. Τζουζέππε Βέρντι, Σικελικός εσπερινός - Mercè, dilette amiche (Αγγελική Βαρδάκα)
3. Τζάκομο. Πουτσίνι, Τουραντότ - Nessun Dorma (Χρήστος Δεληζώνας)
4. Ζωρζ Μπιζέ: Κάρμεν - Parle moi de ma mère (Χρήστος Δεληζώνας - Αγγελική Βαρδάκα)
5. Β. Α. Μότσαρτ, Ο μαγικός αυλός - Der Hölle Rache (Μαριέττα Σαρρή)
6. Ζωρζ Μπιζέ: Κάρμεν - Votre Toast (Γιαννης Σταματάκης)
   daponte, 29-06-2018 @ 07:01
Δωρεάν συναυλία του Trio Koch στο Θέατρο της ΕΜΣ

H Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το επίτιμο Προξενείο του Λουξεμβούργου στη Θεσσαλονίκη και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζουν το συγκρότημα TRIO KOCH από το Λουξεμβούργο.

Ο Philippe KOCH - βιολί, η Laurence KOCH - βιολί και Jean-Philippe KOCH - πιάνο θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κλασσικής μουσικής για πιάνο και βιολί στις 4 Ιουλίου 2018, στις 20.00 ώρα, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Tο Trio Koch στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, την Τετάρτη 4 Ιουλίου.

Διοργάνωση : Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κρατήσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Πληροφορίες: 210 – 72 56 400
Ε. nikos.kioussis@mae.etat.lu Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας
   daponte, 29-06-2018 @ 08:00
Συναυλίες κλασικής μουσικής από κορυφαίους σολίστ στο Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα 2018 του ACT - American College of Thessaloniki, 2 - 6 Ιουλίου 2018.

Διεθνούς φήμης μουσικοί και διαπρεπείς καθηγητές από τα καλύτερα μουσικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών συμπράττουν με σπουδαστές κλασικής μουσικής στις συναυλίες που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του 4ου Καλοκαιρινού Μουσικού Προγράμματος (Summer Music Program) του ACT – American College of Thessaloniki.

Οι συναυλίες αρχίζουν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 6 Ιουλίου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο, έργα μεγάλων συνθετών.
Οι συναυλίες αποτελούν την κορύφωση αυτού του ξεχωριστού και μοναδικού στο είδος του προγράμματος που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Georgia State University των ΗΠΑ και τη Μουσική Εταιρία Μακεδονίας, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μουσικοί Dwight Coleman, Richard Clement, Kent Smith, Christy Lee, Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία, Χρίστος Γαλιλαίας, Christiana Reader, Γιάννη Τσιτσελίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Alex Peh, Γιώργος Βασιλαντωνάκης, διδάσκουν σε ανοιχτά μαθήματα (master classes): φωνητική/όπερα/μονωδία, φλάουτο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, πιάνο, μουσική σύνθεση και μουσική δωματίου.

Το Summer Music Program έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και προσελκύει σπουδαστές, κάθε ηλικίας και επιπέδου, από όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Αρμενία, Βέλγιο, Γαλλία, Γκάνα, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Κύπρο, Λιθουανία, Μπαχάμες) δείχνοντας το εύρος της φήμης του προγράμματος. Παράλληλα, πραγματοποιούνται διαλέξεις και συναυλίες καθηγητών και σπουδαστών.

Το πρόγραμμα των ανοιχτών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Δευτέρα 2 Ιουλίου, 9:00 μ.μ.
Συναυλία Σπουδαστών στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής”, Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος
Τρίτη 3 Ιουλίου, 9:00 μ.μ.
Συναυλία καθηγητών και σπουδαστών με έργα Arvo Part και Gomitas, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Τετάρτη 4 Ιουλίου, 9:00μμ.
Συναυλία Σύγχρονης Μουσικής και Bissell Library Composition Competition, Bissell Library (ACT)
Παρασκευή 6 Ιουλίου 8:30μμ.
Παράσταση της Όπερας “Διδώ και Αινείας” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τη διεύθυνση διοργάνωσης έχει ο Χρίστος Γαλιλαίας, την καλλιτεχνική διεύθυνση η Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία και τον συντονισμό του προγράμματος ο Δρ Γρηγόρης Μπακλαβάς, αναπληρωτής Κοσμήτορας Διοικητικών Υποθέσεων του ACT.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
Πληροφορίες για τις συναυλίες: 2310 398 382, 2310 398 223, 6944 912 629, 6945 392 301
   daponte, 07-07-2018 @ 17:15
Δωρεάν η όπερα Η στέψη της Ποππαίας στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς

Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τους Φίλους Νέας Παραλίας, σας παρουσιάζουν 1 παράσταση όπερας και 2 συναυλίες όπερας κάτω από τον όμορφο ελληνικό ουρανό.


4ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 / Ιούλιος- Οκτώβριος 2018
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 15 και στις 16 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς την όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι «Η στέψη της Ποππαίας».Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και μελωδικά έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Η υπόθεση μας πηγαίνει πίσω στην αρχαία Ρώμη και μας παρουσιάζει την ιστορία του Νέρωνα, ο οποίος, ερωτευμένος με την παλλακίδα Ποππαία, προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση της συζύγου του, Οκτάβιας και την στέψη της νέας αγαπημένης του ως βασίλισσας της Ρώμης.
Στο ρόλο του Νέρωνα η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου.

Την Οκτάβια ερμηνεύει η παγκοσμίου φήμης σοπράνο, Τζένη Δριβάλα. Δίπλα τους ερμηνεύουν λυρικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετέχουν στα προγράμματα της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions) Opera da Camera Oscura και Opera Studio SOYP αντίστοιχα.
Την σκηνοθεσία των: Τζένη Δριβάλα και Κασσάνδρα Δημοπούλου αναβιώνει ο Αθανάσιος Μαργούτας ενώ στη μουσική διεύθυνση κουαρτέτου εγχόρδων και στο πιάνο για τις δύο εκδηλώσεις βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκαρίπης.

Μαγευτικές οπερατικές νύχτες καλοκαιριού, πάντα δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος και την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος θα βρείτε εδώ:
www.hellenicoperaco.com
   daponte, 07-07-2018 @ 17:23
Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με τους Φίλους της Νέας Παραλίας, σας παρουσιάζουν μία συναυλία όπερας κάτω από τον όμορφο ουρανό.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν λυρικοί καλλιτέχνες από το εξωτερικό, μαζί με τον Φίλιππο Μοδινό και την Κασσάνδρα Δημοπούλου σε άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Κωνσταντίνος Γκαρίπης.

Μια μαγευτική οπερατική νύχτα καλοκαιριού δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

4ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 / Ιούλιος- Οκτώβριος 2018
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ
Info
Η Όπερα στη Νέα Παραλία
Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 9μμ
Αμφιθέατρο Κήπου των Εποχών (Στάση Σχολή Τυφλών)
Είσοδος Ελεύθερη
   daponte, 22-07-2018 @ 19:01
Δωρεάν θέσεις για 1.500 ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας Κάρμεν, την Πέμπτη 26 Ιουλίου

H Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 21:00, στο Ηρώδειο. Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου - σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας - επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29 και 31 Ιουλίου 2018, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στον ρόλο του τίτλου δύο κορυφαίες Κάρμεν της εποχής μας: η παγκοσμίου φήμης Ανίτα Ρατσβελισβίλι και η Κέιτ Ώλντριτς.

Με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μεγαλειώδη παραγωγή όπερας στο Ηρώδειο.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της Κάρμεν, - με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας - θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / Τηλ. κέντρο: 2130885700), την Δευτέρα 23 Ιουλίου: 14.00 - 21.00 και την Τρίτη 24 Ιουλίου: 10.00 -15.00

Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο δωρεάν εισιτήρια.
   daponte, 07-08-2018 @ 00:01
Αφιέρωμα 80 χρόνια Μάνος Ελευθερίου στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»
μία μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή, συγγραφέα, διανοούμενο, αρθρογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό.
Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή, συγγραφέα, διανοούμενο, αρθρογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό, Μάνο Ελευθερίου, που σημάδεψε με το έργο του την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από τους επιφανέστερους συνθέτες (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος, κ.ά.) και τραγουδήθηκαν από σπουδαίους ερμηνευτές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος, κ.ά.). «Παραπονεμένα λόγια», «Μαρκίζα», «Σ' αυτή τη γειτονιά», «Ατέλειωτη εκδρομή», «Άμλετ της Σελήνης» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν στην ξεχωριστή αυτή βραδιά.

ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2018
στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»
20 - 28 Αυγούστου 2018
Ώρα έναρξης 21:00

Πέμπτη 23 Αυγούστου
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ
«80 χρόνια Μάνος Ελευθερίου»
Ερμηνεία τραγουδιών: Ρίτα Αντωνοπούλου
Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου
Αφήγηση: Τάσος Νούσιας
Επιλογή κειμένων: Κωνσταντίνα Βαρσάμη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Λευτέρης Γιοβανίδης

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ και 5 ευρώ παιδικό, ανέργων, πολύτεκνων, ΑμεΑ και άνω των 65 χρόνων
   daponte, 22-08-2018 @ 11:49
MEGARON - THE ATHENS CONCERT HALL

Τα Μαθήματα πολέμου με τον Δημήτρη Λιγνάδη,
μετά τη μεγάλη περσινή τους επιτυχία,
ανοίγουν τη φετινή underground σκηνή του Μεγάρου.

Παραστάσεις τον Σεπτέμβριο: 21 - 30/9
Επόμενες παραστάσεις: 6, 13, 20, 27/11 & 3, 11, 18/12

Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη. Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο. Η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της Μήλου: τα πολεμικά γεγονότα και άλλα δραματικά συμβάντα, όπως ο λοιμός στην Αθήνα, συναρθρώνονται, μεταξύ άλλων, με τον επιτάφιο λόγο του Περικλή και ομιλίες πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.

Κείμενο, δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή

Συμμετέχουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Aurora Marion, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Ανδρέας Καρτσάτος, Κώστας Νικούλι, Κατερίνα Πατσιάνη

   daponte, 07-09-2018 @ 23:11
Η Κ.Ο.Θ. τιμά τον Μάνο Λοΐζο στο Ηρώδειο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά με μία πρωτότυπη μουσική συνάντηση τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή του. Η Κ.Ο.Θ. συναντά στη σκηνή του ΗΡΩΔΕΙΟΥ την κορυφαία ερμηνεύτρια και συνεργάτη του Λοΐζου, Δήμητρα Γαλάνη, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, τον Φοίβο Δεληβοριά, και μία από τις πλέον ξεχωριστές λαϊκές φωνές της χώρας μας, τη Γιώτα Νέγκα, που ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού σε συμφωνικές διασκευές, αναζητώντας εκλεκτικές συγγένειες με κλασικούς συνθέτες, μέσα από νέες, ανατρεπτικές, ενορχηστρώσεις. Το έργο του, άλλοτε αιχμηρό και πολιτικό, άλλοτε ερωτικό και νοσταλγικό, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο στη συλλογική μας μνήμη, ένας από τους τελευταίους μεγάλους συνθέτες που όρισαν τον κανόνα του ελληνικού τραγουδιού. Παράλληλα η Κ.Ο.Θ. θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στην Αθήνα, τη συμφωνική σουίτα Loizos Recomposed του Αντώνη Σουσάμογλου, βασισμένη σε μουσικά θέματα του τιμώμενου συνθέτη. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Μερικά από τα πλέον αγαπημένα τραγούδια όλων των Ελλήνων, όπως: Ο Δρόμος, Το Ακορντεόν, Αχ Χελιδόνι μου, Τρίτος Παγκόσμιος, Όλα σε θυμίζουν, Σ' ακολουθώ, Σεβάχ ο Θαλασσινός, Πρώτη Μαΐου και πολλά ακόμη, επινοούνται εκ νέου και προσφέρονται με μία φρέσκια ματιά δίνοντας μία καινούρια πνοή στο έργο του σπουδαίου μας συνθέτη.
Παραγωγή: PROSPERO

Μία πρωτοβουλία της Seed Point Music Publishing, μουσικού εκδότη του Μάνου Λοΐζου.

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Κενεβέζου
   daponte, 10-09-2018 @ 23:15
Ο Σταμάτης Κραουνάκης μελοποιεί Λόρκα
από το Θέατρο Τέχνης στο ΚΘΒΕ!!!

1 εισιτήριο για την σπουδαία παράσταση «Duende»
με τον αγαπημένο Σταμάτη Κραουνάκη
και πλήθος ακόμη αξιόλογων συντελεστών,
στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,
στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου!

Το εμβληματικό κείμενο του Λόρκα ανεβαίνει με τα φτερά
μιας μουσικής λειτουργίας, παντρεμένο με δέκα μελοποιημένα
ποιήματά του από το libro de poemas.

" Ξαναπαίζουμε το «Ντουέντε» λίγο καιρό μετά την επέτειο θανάτου του Λόρκα,
στο ιδανικό Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Φορτωμένοι καλά λόγια από παντού
είναι μια καλή ευκαιρία να το κοινωνήσουν όσοι δεν το πήραν
και να το ξαναζήσουν όσοι τ’ αγάπησαν πολύ.

Για να βρούμε το Ν τ ο υ έ ν τ ε δεν υπάρχει τίποτε να μας βοηθήσει.
Ούτε χάρτης ούτε «σωστοί τρόποι». Το μόνο που ξέρουμε είναι πως
καίει το αίμα σαν κοπανιστό γυαλί, πως εξαντλεί, πως σβήνει τη γλυκιά
γεωμετρία που μάθαμε, πως κλωτσάει όλα τα στυλ.

Ο ερχομός του προϋποθέτει πάντοτε μια ριζική αλλαγή όλων των μορφών
που στηρίζονται σε παλιές βάσεις. Φέρνει μαζί του ένα συναίσθημα φρεσκάδας
εντελώς πρωτόγνωρο. Είναι μια δύναμη κι όχι μια λειτουργία,
μια πάλη κι όχι μια αφηρημένη έννοια.

Το εμβληματικό κείμενο του Λόρκα ανεβαίνει με τα φτερά μιας μουσικής λειτουργίας,
παντρεμένο με δέκα μελοποιημένα ποιήματά του από το libro de poemas.

Μια μουσική τελετουργία για την Τέχνη, τον Θεό, τον Έρωτα και τον Θάνατο.
Για το κρυμμένο πνεύμα μιας πληγωμένης πατρίδας.

Για τη μαγική αυτή δύναμη, το πνεύμα της γης, που μοιράζει τα αγκάθια της
φωτιάς του σε όποιον τα γυρέψει."

Μετάφραση κείμενου: Ολυμπία Καράγιωργα
Μετάφραση ποιημάτων: Ανδρέας Αγγελάκης
Σύνθεση τραγουδιών – διδασκαλία παράστασης- Ερμηνεία: Σταμάτης Κραουνακης
Βοηθός: Χρήστος Γεροντίδης
Μουσική επεξεργασία: Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Ντρουμπογιάννης,
Βάιος Πράπας, Γιώργος Ταμιωλάκης
Σκηνογραφική επιμέλεια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Κοστούμια: Θοδωρής Καραγκούνης, L'A Pro atelier

Συνομιλούν και ερμηνεύουν τα τραγούδια:
Χρήστος Γεροντίδης
Κώστας Μπουγιώτης

Και οι μουσικοί:
Πιάνο: Βασίλης Ντρουμπογιάννης
Τσέλλο: Γιώργος Ταμιωλάκης
   daponte, 20-09-2018 @ 21:32
Μαθήματα Πολέμου
Κύκλος: θέατρο @ Megaron underground
Παραγωγές στο υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη
21-30 Σεπτεμβρίου 2018
6, 13, 20, 27 Νοεμβρίου 2018
3, 11, 18 Δεκεμβρίου 2018
Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη
Tα Μαθήματα Πολέμου συνεχίζονται στο Υποσκήνιο του Μεγάρου
2
Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη. Το
θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων
ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού
Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας
του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το
πολεμικό φαινόμενο. Η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος
πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της
Μήλου: τα πολεμικά γεγονότα και άλλα δραματικά συμβάντα, όπως ο λοιμός στην
Αθήνα, συναρθρώνονται, μεταξύ άλλων, με τον επιτάφιο λόγο του Περικλή και ομιλίες
πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.
Γιάννης Λιγνάδης, κείμενο-δραματουργία
Δημήτρης Λιγνάδης, σκηνοθεσία
Θοδωρής Οικονόμου, μουσική
Ιστορικός σύμβουλος Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Συμμετέχουν Δημήτρης Λιγνάδης και ομάδα νέων ηθοποιών
Σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ
Συμπαραγωγή Dramaticus - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
   Αγνή, 21-09-2018 @ 22:12
6. Οκτωβρίου
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ


https://www.facebook.com/OfficialAnimalRightsMarchInGreece/
   daponte, 05-12-2018 @ 19:32
Λογοτεχνική Σκηνή #7 στο Δημοτικό Θέατρο " Άνετον" , Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη,
Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, από 19:30 - 22:30.

Είκοσι τέσσερις καταξιωμένοι, νεότεροι, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι ποιητές και πεζογράφοι από τη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα και από άλλες πόλεις, καθώς και από την Κύπρο, και μαζί τους μουσικοί και ερμηνευτές, σκηνοθέτες/χορογράφοι, και ηθοποιοί/χορευτές συμμετέχουν στη φετινή Λογοτεχνική Σκηνή #7.

Συγκεκριμένα, διαβάζουν (με αλφαβητική σειρά ―όπου δεν αναφέρεται πόλη εννοείται η Θεσσαλονίκη): Sam Albatros (Aγγλία), Ελένη Αναστασοπούλου (Λάρισα), Στέλιος Ανδρεάδης, Κωστής Ανετάκης, Γιάννης Βαλτής, Στέλλα Βοσκαρίδου (Κύπρος), Νίκη Γιάνναρη, Βασίλης δασκαλάκης (Έδεσσα), Λουκία Δέρβη (Αθήνα), Αργύρης Δούρβας, Γιώργος Ν. Ευσταθίου (Αθήνα), Πάνος Ιωαννίδης (Δράμα), Κώστας Λογαράς (Πάτρα), Παυλίνα Μάρβιν (Αθήνα), Ιωάννα Μουσελιμίδου, Γιάννα Μπούκοβα (Βουλγαρία – Αθήνα), Γιώργος Οικονόμου, Σίμος Οφλίδης / Λένα Οφλίδη, Κέλλυ Πάλλα, Αλέξης Πανσέληνος (Αθήνα), Γιάννης Στρούμπας (Κομοτηνή), Μαρία Συτμαλίδου, Κώστας Χατζηαντωνίου, Σοφία Χατζηπασχάλη.

Τις αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων συμπληρώνουν perfornances, μουσική και προβολές. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρά αφιερώματα:
― στη Ζωή Καρέλλη [(1901-1988), προβολή βίντεο και αναγνώσεις ποιημάτων της από τη Μαρία Κουγιουμτζή και τη Χλόη Κουτσουμπέλη], για τα 20χρονα από τον θάνατό της
― στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα μελοποιημένο από τον Σταμάτη Κραουνάκη (βίντεο)
― στον Καρλ Μαρξ (1818-1883), για τα ερωτικά ποιήματά του (επιμέλεια: Γιώργος Σαράτσης)
― στον Κώστα Ταχτσή (1927-1988), για τα 20χρονα από τον θάνατό του (βίντεο).

Στα μουσικά μέρη εμφανίζονται οι Γεωργία Βεληβασάκη (φωνή) και Ανδρέας Ζιάκας (κιθάρα), Φώτης Θεοδωρίδης (φωνή) και Βασιλική Κανελλιάδου(κιθάρα), Θανάσης Κατσίκης (κιθάρα) και Ηλίας Ναχμίας (βιολί).

Στις perfornances εμφανίζονται η Α.Ο. Άτλας Δήμου Δέλτα και η ομάΔα Τρίγωνο.

Η Λογοτεχνική Σκηνή #7 διοργανώνεται από το περιοδικό Εντευκτήριο και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης).

Συντελεστές

Αλέξης Πανσέληνος

Σταμάτης Κραουνάκης
   Αγνή, 08-12-2018 @ 19:44
http://www.topontiki.gr/article/298905/skion-kamomata-me-foteina-tragoydia-me-ton-taki-vmvakidi-kai-ti-foteini-savvatianoy

«ΣΚΙώΝ ΚΑΜώΜΑΤΑ με φωτεινά ΤΡΑΓΟύΔΙΑ»
Λαϊκοδημοτικοσατιρικοκρητικοποντιακοραπροκμεταλ άσμα!
Τετάρτες
5 | 12 | 19 | 26
Δεκεμβρίου
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Σκιές με ρίζες Φωτεινές...
Τραγούδια Ελληνικά με παγκόσμια λάμψη...
Απτάλικα...
Πυρρίχειοι & Πεντοζάλικοι ρυθμοί, ζωντανά από χορευτές ψυχής και όχι χορογραφίας...
Τσάμικα... Προξενεία... μπάντες... και προξενιά... ...Ο Μπαρμπα-Γιώργος προ και μετά Κωστόπουλου!
Και όλα αυτά γιατί ο Καραγκιόζης μας, αντέχει ακόμα!
Όλα αυτά στο ζεστό και μοναδικής ομορφιάς Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε μια Μουσικοθεατρική Γιορτή και όχι παράσταση! Γιορτάζει για δυο ώρες ολάκερη η Ελλάδα!
Ο Τάκης Βαμβακίδης και η Φωτεινή Σαββατιανού «τυχαία» ανταμώσανε... εμπνεύστηκαν και με ασύλληπτο πάθος, μεράκι και ψυχή κατάφεραν να συγκινήσουν τους θεατές τους, όπου και αν βρέθηκαν έως τώρα στην Ελλάδα και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη φιλόξενη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου της Αθήνας, από την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και όλες τις Τετάρτες (12, 19, 26) του Δεκεμβρίου, στις 21:00.
Συντελεστές
Ιδέα - Σκηνοθεσία: Φωτεινή Σαββατιανού - Τάκης Βαμβακίδης Τάκης Βαμβακίδης, τραγούδι και ζωντανός Καραγκιόζης Φωτεινή Σαββατιανού, τραγούδι στο πιάνο και το ακορντεόν ο μαέστρος, Θάνος Μπένος κιθάρα και τραγούδι ο τραγουδοποιός, Πασχάλης Τσέρνας κρουστά και τύμπανα (μια νταλίκα), Βλαδίμηρος Πέτσας κλαρίνο και φλογέρες (πλανόδιος και ΜΕΓΑΡίσιος), Θωμάς Δρόσος κοντραμπάσο: Στάθης Διαμαντίδης στον μπερντέ ο καραγκιοζοπαίχτης, Ανδρέας Kαμπύλης.
Guest: Εκλεκτοί Μουσαφιραίοι...μπερικέτια (αλφαβητικά):
Σοφία Βόσσου, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Διακοσάββας, Μαρία Ζαχαρή, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Νίκος Κατσίκης, Ρία Κούρτη, Ηλίας Λογοθέτης, Αντώνης Λουδάρος, Φίλιππος Περιστέρης, Σταύρος Σαββίδης, Μαρία Σουλτάτου, Στέλιος Τζανετής, Μπάμπης Τσέρτος, Μάκης Χάρμπας χορεύουν οι σύλλογοι: ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΚΑΣΤΡΙΝΟΙ | ΦΑΡΟΣ | ΣΕΡΡΑ | ΓΟΥΜΕΡΑ
Φιγούρες μπερντέ (κατασκευή | επιμέλεια): Θανάσης Τζοϊτης - Σωκράτης Κοτσορές
Φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης
Πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές
10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar 12 ευρώ με ποτό στο bar
50 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
100 ευρώ φιάλη ποτό | 4 άτομα
15 ευρώ ποτό στο τραπέζι
   ψιτ-ψιτ, 09-12-2018 @ 22:42
Καλησπερα.ειμαι ο γιωργος,39αρης,κοκαλιαρης μελαχρινος,ψηλος,αρρενοπος,εμφανισημος,άστεγος .ψαχνω να γνωρισω καποια για να ταριαξουμε και να κανουμε μια ομορφη σχεση με προοπτικες.παιζει ρολο η χημεια φυσικά, επομενως δεν μπορω να πιω...θελω να ειναι ετσι η να ειναι αλλιως το κρασί .σιγουρα οπως και εγω,ναχει ενδιαφεροντα όντα .ολα ταλλα παιζουν στο κομματι χημεια, κρεβάτι, .περιμενω μηνηματα μονο σοβαρα.
   Αγνή, 11-12-2018 @ 06:51
http://www.topontiki.gr/article/298905/skion-kamomata-me-foteina-tragoydia-me-ton-taki-vmvakidi-kai-ti-foteini-savvatianoy

«ΣΚΙώΝ ΚΑΜώΜΑΤΑ με φωτεινά ΤΡΑΓΟύΔΙΑ»
Λαϊκοδημοτικοσατιρικοκρητικοποντιακοραπροκμεταλ άσμα!
Τετάρτες
5 | 12 | 19 | 26
Δεκεμβρίου
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Σκιές με ρίζες Φωτεινές...
Τραγούδια Ελληνικά με παγκόσμια λάμψη...
Απτάλικα...
Πυρρίχειοι & Πεντοζάλικοι ρυθμοί, ζωντανά από χορευτές ψυχής και όχι χορογραφίας...
Τσάμικα... Προξενεία... μπάντες... και προξενιά... ...Ο Μπαρμπα-Γιώργος προ και μετά Κωστόπουλου!
Και όλα αυτά γιατί ο Καραγκιόζης μας, αντέχει ακόμα!
Όλα αυτά στο ζεστό και μοναδικής ομορφιάς Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε μια Μουσικοθεατρική Γιορτή και όχι παράσταση! Γιορτάζει για δυο ώρες ολάκερη η Ελλάδα!
Ο Τάκης Βαμβακίδης και η Φωτεινή Σαββατιανού «τυχαία» ανταμώσανε... εμπνεύστηκαν και με ασύλληπτο πάθος, μεράκι και ψυχή κατάφεραν να συγκινήσουν τους θεατές τους, όπου και αν βρέθηκαν έως τώρα στην Ελλάδα και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη φιλόξενη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου της Αθήνας, από την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και όλες τις Τετάρτες (12, 19, 26) του Δεκεμβρίου, στις 21:00.
Συντελεστές
Ιδέα - Σκηνοθεσία: Φωτεινή Σαββατιανού - Τάκης Βαμβακίδης Τάκης Βαμβακίδης, τραγούδι και ζωντανός Καραγκιόζης Φωτεινή Σαββατιανού, τραγούδι στο πιάνο και το ακορντεόν ο μαέστρος, Θάνος Μπένος κιθάρα και τραγούδι ο τραγουδοποιός, Πασχάλης Τσέρνας κρουστά και τύμπανα (μια νταλίκα), Βλαδίμηρος Πέτσας κλαρίνο και φλογέρες (πλανόδιος και ΜΕΓΑΡίσιος), Θωμάς Δρόσος κοντραμπάσο: Στάθης Διαμαντίδης στον μπερντέ ο καραγκιοζοπαίχτης, Ανδρέας Kαμπύλης.
Guest: Εκλεκτοί Μουσαφιραίοι...μπερικέτια (αλφαβητικά):
Σοφία Βόσσου, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Διακοσάββας, Μαρία Ζαχαρή, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Νίκος Κατσίκης, Ρία Κούρτη, Ηλίας Λογοθέτης, Αντώνης Λουδάρος, Φίλιππος Περιστέρης, Σταύρος Σαββίδης, Μαρία Σουλτάτου, Στέλιος Τζανετής, Μπάμπης Τσέρτος, Μάκης Χάρμπας χορεύουν οι σύλλογοι: ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΚΑΣΤΡΙΝΟΙ | ΦΑΡΟΣ | ΣΕΡΡΑ | ΓΟΥΜΕΡΑ
Φιγούρες μπερντέ (κατασκευή | επιμέλεια): Θανάσης Τζοϊτης - Σωκράτης Κοτσορές
Φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης
Πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές
10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar 12 ευρώ με ποτό στο bar
50 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
100 ευρώ φιάλη ποτό | 4 άτομα
15 ευρώ ποτό στο τραπέζι
   ΒΥΡΩΝ, 09-02-2019 @ 23:14
https://www.youtube.com/watch?v=aVI9_gJbN08
   daponte, 17-03-2019 @ 16:27
3ο Sleepless movie marathon στο Θέατρο Αυλαία

Χώρος: Θέατρο Αυλαία
Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ, 54621, Θεσσαλονίκη
Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη Τιμή: από 10.00 €
Πότε: 29/03/2019
Ώρα έναρξης: 23:59
Μετά τη sold out επιτυχία της δεύτερης ενότητας του Sleepless movie marathon έρχεται η τρίτη και τελευταία ενότητα στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Το 3ο Sleepless movie marathon, θέλοντας να μας αφήσει μια αίσθηση χαράς και αισιοδοξίας, στήνει ένα πρόγραμμα στο οποίο θα κυριαρχεί μόνο το γέλιο.

Έτσι λοιπόν η «αυλαία» ανοίγει με το θρυλικό Δείπνο Ηλιθίων του Φράνσις Βέμπερ και αμέσως μετά την σκυτάλη παίρνει το μακρινό και ανεπανάληπτο Ο 13ος Κληρονόμος του Ρόμπερτ Χάμερ. Η ταινία με την οποία κλείνει ο θεσμός του Sleepless movie marathon για την φετινή σεζόν είναι η Μυστηριώδεις Φόνοι στο Μανχάταν του ίδιου σκηνοθέτη ο οποίος άνοιξε τις προβολές μας, του Γούντι Άλεν.
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 23:59 τα μεσάνυκτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες, οι σινεφίλ της Θεσσαλονίκης θα ζήσουν μια ακόμη ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία στο θέατρο Αυλαία.
Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει: τρεις ταινίες, ένα welcome drink, έναν καφέ και στο τέλος της τρίτης ταινίας, προσφέρεται πρωινό στο φουαγέ του θεάτρου.

3ο Sleepless movie marathon
Παρασκευή 29 Μαρτίου
Στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2310 230013
3η Ενότητα: Παρασκευή 29 Μαρτίου
Πρόγραμμα ταινιών: “Δείπνο Ηλιθίων” 23:59 | “Ο 13ος Κληρονόμος” 02:00 | “Μυστηριώδεις Φόνοι στο Μανχάταν” 04:30
Ώρα έναρξης: 23:59
Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος
Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία και viva.gr
   CostasP, 01-05-2019 @ 11:31Με αφορμή την εργατική πρωτομαγιά. #MayDay
https://seizethesky-whiteblack.blogspot.com/2019/05/greek-ellections-2019.html
Τι (ΔΕΝ) ΠΡΈΠΕΙ να ψηφίσουμε σε ΌΛΕΣ τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.
#MayDay2019 #MayDay19
#GreekElections2019 #Ekloges2019 #ekloges19
#Εκλογές2019 #Εκλογές19
#NOhope4GR
   Αγνή, 05-06-2019 @ 15:34
___________________________________

https://jedertag.org/petition-esel-in-santorin-missbraucht/


Υπογράψτε να σταματήσει ο βασανισμός από τα ελληνικά γαιδουράκια στην Σαντορίνη!!!


___________________________________


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο