Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
83680 Τραγούδια, 229634 Ποιήματα, 28007 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 
 Γίνεται τώρα (ή σε λίγο), από το μέλος anthrakoryxos, 19-12-2008 @ 12:02

Πίνακας Ανακοινώσεων:

Ότι εκδήλωση θα μπορούσε ενδιαφέρει τα στιχομέλη:

- Μουσική
- Ποιητική
- Στιχουργική
- Θεατρική
- Κινηματογραφική

και ότι άλλο νομίζετε ότι θα μας κάνει καλό..

Για να μαθαίνουμε, απ' όσους ξέρουν ήδη..

ΥΓ. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις (εκτός αν η είσοδος για τα στιχομέλη είναι δωρεάν )

 
 
Προβάλλονται τα 20 πιο πρόσφατα σχόλια. Δείτε τα όλα
   **Ηώς**, 09-06-2016 @ 19:39
ψηφίστε εδώ, επείγει
https://secure.avaaz.org/el/vulture_funds_greece/?bSXmEdb&v=77521&cl=10143425960&_checksum=ff95463db153196bcce4bef33d40ac1f295b266336d1adf45f89f6fb224e1683
   seizeTHEday, 13-06-2016 @ 00:47

Το stixoi.info στηρίζει Φασίστες;
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&poem_id=260309
   seizeTHEday, 12-07-2016 @ 00:37
Από 30-5-2016 που είχε ανέβει ο "Ύμνος Της Χρυσής Αυγής"
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=64772
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=index&sort=alpha&lyricist_id=5272
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=index&sort=alpha&composer_id=4648
έχουν περάσει 42 μέρες και μόλις 34 μέρες (και συγκεκριμένα στις 8-7-2016) από εκείνο το μέλος του stixoi.info όπου το κατάγγειλε δημόσια στα θέματα συζήτησης του σάιτ.

Κάλιο αργά παρά... αργότερα θα μπορούσαμε να πούμε προς την διαχείριση του stixoi.info αν και ΔΕΝ θα χρειάζονταν να γίνουν και να ειπωθούν όλα αυτά εξ αρχής σε κάτι που αφορά απλά και μόνο μία ναζιστο-εγκληματικο-φασιστο-συμμορία.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω την διαχείριση του stixoi.info όπου διέγραψε τον επίμαχο "ύμνο", έστω κι αν άργησε, έστω κι αν αναγκάστηκα να αυτοδιαγράψω τα πάνω από 360 κείμενα που είχα καταχωρήσει για πρώτη φορά στο stixoi.info.

Τέλος αν έγραψα και κάτι "παραπάνω" και αιχμηρό προς τη διαχείριση το παίρνω πίσω αφού για μένα σταματά εδώ η όλη ιστορία. (Καλή συνέχεια σε όλους και όλες.)

Και ΜΗΝ ξεχνάμε:
Η πάλη ενάντια στο Φασισμό και το Ναζισμό θα πρέπει να μας ε-ν-ώ-ν-ε-ι και ΌΧΙ να μας χωρίζει.
.&-
   Αγνή, 12-07-2016 @ 21:43
Ερώτηση προς τον διαχειριστή> Διέγραψες τους στίχους αυτούς ή τους διέγραψε ο ίδιος ο δημιουργός;
   daponte, 11-09-2016 @ 00:44
Φεστιβάλ Όπερας, Θεσσαλονίκη 2016

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν το «Φεστιβάλ Όπερας, Θεσσαλονίκη 2016».
Για δεύτερη χρονιά η ομάδα Skull of Yorick Productions σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων της πόλης της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με τέσσερις από τις πέντε παραστάσεις δωρεάν για το κοινό.
Φέτος το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεργάζεται με φορείς όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Dublin Opera Studio, τον 'Ομιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Fondation Culturel National του Λουξεμβούργου και το Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη, αλλά και με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δουβλίνο, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Βερολίνο κ.α.)
Οι παραστάσεις της Ρωμαϊκής Αγοράς συμπεριλαμβάνουν το αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη της όπερας Giaccomo Puccini και την όπερα του Έλληνα συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου “Προμηθέας Δεσμώτης” και είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου ανεβαίνει με εισιτήριο η μεγαλειώδης όπερα του C. Gluck «Ιφιγένεια εν Ταύροις» με ελληνικό λιμπρέτο, διασκευασμένη και βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη. Σε όλες τις παραστάσεις παίζει η ορχήστρα της Skull of Yorick Productions.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Γενική ώρα έναρξης: 21.00

Αφιέρωμα στον Giaccomo Puccini
10/09
G. Puccini «Il Tabarro» (Ο μανδύας).
Ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ εργατών που εξελλίσεται σε θρίλερ στις όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι στις αρχές του 19ου αι. Συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες του Dublin Opera Studio σε συνεργασία με το Στούντιο Όπερας της Skull of Yorick Productions. Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός. Σε ημισκηνοθετημένη μορφή. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου, Γιάννης Νάκος, John Rownan, Eleonore Marmeuse, Giorgio Palcu, Jorge Ferrando κ.ά.

11/09
G. Puccini «Suor Angelica» (Αδερφή Αγγελική).
Η δραματική ιστορία της μοναχής Αγγελικής που εξελίσσεται σε ένα μικρό Καθολικό μοναστήρι της Τοσκάνης. Συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες του Dublin Opera Studio σε συνεργασία με το Στούντιο Όπερας της Skull of Yorick Productions. Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός. Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κασσάνδρα Δημοπούλου. Στον ομώνυμο ρόλο η Χριστίνα Μαβίνη. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Patricia Von Andersen, Sinead White, Eleonore Marmeuse, Κατερίνα Μακρή, Ελένη Δημοπούλου, Μαρία Λόττη κ.ά.

16/09
G. Puccini «Madam Butterfly» (Δεσποινίς Πεταλούδα).
Ναγκασάκι, αρχές του 19ου αι. Μια νεαρή Γκέισα, η Τσιο-Τσιο Σαν (Madam Butterfly) αγοράζεται από τον καπετάνιο του Αμερικάνικου ναυτικού Pinkerton και την παντρεύεται. Ο έρωτάς τους θα κρατήσει πολύ λίγο και η συνέχεια, καταστροφική για την μικρή Ιαπωνέζα. Μουσική διεύθυνση/ Σκηνοθεσία: Φίλιππος Μοδινός. Στον ομώνυμο ρόλο η Patricia Freres. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Θεόδωρος Μπιράκος, Θάλεια Μαυρίδου, Δημοσθένης Σταυριανός, John Rownan κ.ά.

Όπερα Έλληνα συνθέτη
30/09
Π. Καρούσου «Προμηθέας Δεσμώτης».
Βασισμένη στην ομώνυμη ιστορία του Αισχύλου για τον Προμηθέα, του ήρωα των ανθρώπων, που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς του Ολύμπου. Μουσική διεύθυνση: Ελ. Καλκάνης. Σκηνοθεσία: Β. Ασημακόπουλος. Με τον Βασίλη Ασημακόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Ειρήνη Κώνστα, Βανέσσα Καλκάνη, Φίλιππος Μοδινός, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Κατερίνα Μακρή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ώρα έναρξης: 20.30

24 - 25 /09
C. Gluck «Ιφιγένεια εν Ταύροις».
Στην ελληνική γλώσσα, διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη. Διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κ. Δημοπούλου. Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης. Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας. Φώτα: Άντα Τσεσμελή. Στον ομώνυμο ρόλο η Κασσάνδρα Δημοπούλου. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Φίλιππος Μοδινός, John Rownan, Αλέξανδρος Γάβαρης, Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου, Θάλεια Μαυρίδου, Ανέστης Ιωαννίδης, Νίκος Κύρτσος και 15μελής χορωδία. Εισιτήρια: 25, 20, 15 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες: www.skullofyorickproductions.com
   seizeTHEday, 17-09-2016 @ 14:47

Σαν σήμερα.
#KillahP : Τάγματα Εφόδου δολοφονούν ΑΝΤΙφασίστα Μουσικό.
https://aspromauro-kostasp.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%A6%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82%20%5BKillah%20P%5D

Συμμετέχετε στο διήμερο εκδηλώσεων:
https://www.facebook.com/events/751456494996908/
   daponte, 22-09-2016 @ 11:24
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

Μετά το λουκέτο της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» το 2012, το ιστορικό θέατρο «Αμαλία» που δέσποσε για περισσότερα από 40 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης ανακαινίζεται και ετοιμάζεται να πρωτοστατήσει και πάλι στην πόλη.

Με πολλή όρεξη για δουλειά και με νέες ιδέες ξεκινάει μια νέα πολιτιστική περιπέτεια σε αυτό το ιστορικό θέατρο. Το πρώτο Εντατικό Εργαστήρι Υποκριτικής της πόλης σε Καλλιτεχνική Διεύθυνση του σκηνοθέτη Νίκου Σακαλίδη, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, όπερα, εικαστικές και άλλες δράσεις θα οργανωθούν και θα φιλοξενηθούν στο Αμαλία.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του θεάτρου καθώς και πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ,στις 9μμ, θα εγκαινιαστεί ο χώρος με μια λαμπρή εκδήλωση που θα θυμίσει τις παλιές καλές εποχές. Τη βραδιά θα «ντύσει» μουσικά το μουσικό σχήμα «Συμφωνιέτα» σε μουσική επιμέλεια του Γιώργου Αραβίδη. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Κυριακή 25/9 στις 12 το μεσημέρι.
   daponte, 16-10-2016 @ 18:30
ΧΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ
Του Χένρικ Ίψεν

Από 19 Οκτωβρίου 2016

στο Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ – Εταιρότητα


Το Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ – Εταιρότητα εγκανιάζει την επαναλειτουργία του Θεάτρου με την πρώτη δική του παραγωγή για την φετινή θεατρική περίοδο. Πρόκειται για το δημοφιλέστατο έργο του Χένρικ Ίψεν: Χέντα Γκάμπλερ, σε μετάφραση του Βασίλη Παπαγεωργίου και σκηνοθεσία του Νίκου Σακαλίδη.

Το έργο
Ο μεγάλος Νορβηγός δραματουργός Χένρικ Ίψεν έγραψε το τετράπρακτο έργο του Χέντα Γκάμπλερ στο Μόναχο το 1890. Το έργο ανέβηκε εκεί, παρουσία του συγγραφέα, τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1890 στην Κοπεγχάγη και την Χριστιανία (Όσλο) από τον ίδιο εκδοτικό οίκο σε 10.000 αντίτυπα, αριθμός εξαιρετικά σημαντικός την εποχή εκείνη, όπως και τη δική μας. Το 1891 παρουσιάστηκε και στο θέατρο της Χριστιανίας. (από το σημείωμα του μεταφραστή)
Η μετάφραση του έργου από τον Βασίλη Παπαγεωργίου έγινε έπειτα από πρόταση του Νίκου Σακαλίδη για το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, το 2011.

Η παράσταση
Μία Γυναίκα, μία καλλιτέχνις, πιθανόν, παρακολουθεί την Χέντα Γκάμπλερ του Χ. Ίψεν. Βρίσκεται στο σπίτι της, με τους θεατές να την παρακολουθούν. Το έργο του Ίψεν, τοποθετημένο στη δεκαετία του ’40, συμβαίνει μπροστά της - μέσα στο μυαλό της ίσως; - και μπροστά στα μάτια του κοινού. Η Χέντα Γκάμπλερ ένα πνεύμα εκτός της εποχής της, αλλά και της δικής μας, εμπνέει αυτήν την Γυναίκα για την δική της διαδρομή ζωής που είναι συνυφασμένη με την δημιουργία. Βασικοί προβληματισμοί του έργου είναι, ο εγκλωβισμός στις κοινωνικές συμβάσεις και η αναζήτηση του ωραίου και του υψηλού χωρίς περιορισμούς. Το αίτημα δηλαδή της ηρωίδας για ομορφιά στις ανθρώπινες πράξεις. Και όπως όλοι οι άνθρωποι που αποζητούν την ομορφιά πέραν των όποιων κοινωνικών συμβάσεων, έτσι και η Χέντα Γκάμπλερ ακολουθεί τον δικό της μοναχικό – και αδιέξοδο – δρόμο. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης:

ο προβληματισμός του έργου δεν είναι καθόλου ξεπερασμένος... Τα πράγματα ίσως έχουν αλλάξει στην επιφάνεια αλλά όχι στο βάθος... αποσπώντας το έργο απο τις λεπτομερείς τυπικότητες της εποχής του, έχει κανείς τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στις δυναστευτικές τυπικότητες και τις συμβάσεις, τις οποίες στην ουσία καθόλου δεν έχουμε ξεπεράσει.

Συντελεστές
Μετάφραση: Βασίλης Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης
Σκηνικό – κοστούμια: Μένη Τριανταφυλλίδου
Ηχητική επιμέλεια – μουσική διδασκαλία: Ευτυχία Καβαλίκα
Φωτισμοί: Νίκος Σακαλίδης – Αντώνης Διρχαλίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Αρουτζίδου
Οργάνωση Παραγωγής: Τατιάνα Νικολαϊδου
Φωτογραφίες της παράστασης: Νώντας Στυλιανίδης

Διανομή
Γυναίκα: Μαρίνα Καζόλη
Μπέρτε: Ντίνα Λιάκου
Δεσποινίς Γιουλιάνε Τέσμαν: Ελένη Σαμαντζή
Γιέργκεν Τέσμαν: Κώστας Χατζηγεωργίου
Χέντα Γκάμπλερ: Μελίνα Γαρμπή
Κυρία Έλβστεντ: Μάρω Καραγεώργου
Δικαστής Μπρακ: Δημήτρης Κουστολίδης
Έιλερτ Λέβμποργκ: Θωμάς Βελισσάρης


Πληροφορίες παράστασης
Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου 2016
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη με Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 140’ με διάλειμμα 10’
Τιμή προπώλησης: 7,00 ευρώ έως και το πρωί της Τετάρτης 19/10
Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 12,00 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων: 10,00 ευρώ. Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 8,00 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Reload, Media Markt Seven Spots, 11876, και στο ταμείο του Θεάτρου Αμαλία
Πληροφορίες: 2310888894

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ
Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου
Τ: 2310 888894
E: amaliatheatre@gmail.com
   Αναπάντεχος, 20-10-2016 @ 12:58
www.oiko-orama.gr/sinema-sta-pefka-i-symmoria-ton-sikelon-afieroma-galliko-film-...
   kantadoros, 01-11-2016 @ 14:51
Σάββατο 5-11-2016 ώρα 22:30
Ο Κώστας Μυλώσης στο Cafe-Bar ΑΙΩΡΟΔΡΟΜΙΟ - Αετοράχης 36 - Θεσσαλονίκη, τηλ.2310852549
με τραγούδια δικά του, από τις δυτικές συνοικίες, της Ελληνικής ροκ σκηνής και του Ζάχου Κανταδόρου.
https://www.facebook.com/%CE%9C%CE%A5%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%9A%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3-141558988188/timeline/
   Αναπάντεχος, 01-11-2016 @ 22:21
http://www.oiko-orama.gr/sinema-sta-pefka-enedra-sti-varkeloni-galliko-film-nouar/
   Αναπάντεχος, 11-11-2016 @ 11:33
www.oiko-orama.gr/sinema-sta-pefka-o-mafiozos-afieroma-megali-evropei-dimiourgi
   Faber-Castell, 29-12-2016 @ 12:59
την πρωτοχρονιά έρχεται ο αηβασίλης
   Αγνή, 26-02-2017 @ 03:28
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Esoterikon_OHI_stin_eythanasia_ygion_adespoton_zoon/?foYZKlb
   daponte, 20-09-2017 @ 13:24
Πρώτη χρονιά Θεατρικά Εργαστήρια για ενήλικες στο ΚΘΒΕ

Δύο νέα τμήματα, αυτή τη φορά για ενήλικες, προστίθενται φέτος στα θεατρικά εργαστήρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, για τη σεζόν 16/10/17 – 05/06/18.

Τα τμήματα θα χωρίζονται ηλικιακά με δικαίωμα παρακολούθησης μια φορά την εβδομάδα, που θα καθορίσουν οι συμμετέχοντες.
Το πρώτο τμήμα ενηλίκων απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών και το δεύτερο τμήμα σε ενήλικες από 30 ετών και άνω.

Στην πρώτη περίοδο των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τον αυτοσχεδιασμό, την ανακάλυψη των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια ρυθμού και επικοινωνίας, θα ανιχνεύσουν τα όριά τους μέσα στην ομάδα και θα γνωρίσουν το σώμα τους, ενώ στην δεύτερη περίοδο θα μάθουν πως προσεγγίζουμε θεατρικά ένα κείμενα.
Αυτοσχεδιάζοντας, παίζοντας και φορώντας κοστούμια, θα γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο που βρίσκεται πίσω από την αυλαία.

Πρώτη χρονιά Θεατρικά Εργαστήρια για ενήλικες στο ΚΘΒΕ
Πρόγραμμα Εργαστηρίων Ενηλίκων 2017 – 2018

1ο τμήμα: 18 έως 29 ετών
Ημέρες: Δευτέρα ή Τρίτη 18.00-21.00 (κατ' επιλογή)
Χώροι: Βασιλικό θέατρο και Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

2ο τμήμα: από 30 ετών και άνω
Ημέρες: Δευτέρα ή Τρίτη 18.00-21.00 (κατ' επιλογή)
Χώροι: Βασιλικό θέατρο και Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 200? ανά έτος (με δυνατότητα καταβολής σε δύο δόσεις). Το ποσό μειώνεται στα 120? ανά έτος όταν και άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας συμμετέχουν σε τμήματα θεατρικών εργαστηρίων του ΚΘΒΕ.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στα ταμεία του Βασιλικού Θεάτρου τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των ταμείων, συμπληρώνοντας μια αίτηση και καταβάλλοντας τουλάχιστον το 50% του κόστους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη των εργαστηρίων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνα Ματζίρη, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 09.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ. στο τηλέφωνο 2315200029.
   daponte, 19-10-2017 @ 15:55
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επαναλαμβάνει την περσινή παράσταση:

«ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ»
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Έναρξη: 26 Οκτωβρίου 2017

" Είμαστε παράξενοι οι άνθρωποι,
από τη μια μας τρομάζουν τα φαντάσματα
κι από την άλλη δεν αντέχουμε να μη μας κυνηγάνε…"

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 26 Οκτωβρίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, επανέρχονται για να μας καθηλώσουν με την άγρια ποιητική τους δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και για να φωτίσουν αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου αλλά και καταστροφικού έρωτα των ηρώων του.
Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη», το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, το οποίο έγραψε όταν ήταν μόλις 29 ετών, έναν χρόνο πριν πεθάνει, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την Τέχνη, χαρίζοντάς μας ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας.

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργος Γλάστρας (Χήθκλιφ), η Μαριάνθη Παντελοπούλου (Κάθριν), ο Γιώργος Κολοβός (Έντγκαρ) και η Έφη Σταμούλη (Νέλυ).
   Πασχαλίτσα, 23-10-2017 @ 12:55
Μίλτος Πασχαλίδης- από 4/11 και κάθε Σάββατο στο Σταυρό του Νότου.

Πληρώνεις εισιτήριο όμως :-/
   balistreri, 29-10-2017 @ 20:33
Έτσι όπως έγινε ο Μιλτος Πασχαλίδης θα έπρεπε να μας πληρώνει αυτός για να παμε
   thoughtsONpaper, 19-11-2017 @ 18:34
ΘΕΑΤΡΟ
"Η Αγάπη Άργησε μια Μέρα", της Λιλή Ζωγράφου
http://argotheater.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1/
   thoughtsONpaper, 19-11-2017 @ 18:36
ΘΕΑΤΡΟ
"Άρης", της Σοφίας Αδαμίδου
https://www.carteltexnoxoros.com/aris


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο