Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
84783 Τραγούδια, 231415 Ποιήματα, 28005 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

 Η ιστορία με τα τρία γουρουνάκια
 Ξέρεις ότι το γέλιο σκοτώνει τις αρρώστιες που βρίσκονται μέσα σου!
 
Η ιστορία με τα τρία γουρουνάκια όπως και άλλα παραμυθία εκτιμώνται μέσα στο μυαλλον των παιδιών σαν κάτι αληθινό. Τα παιδιά ευχαριστούνται να ακούσουν το λύκο να λαχανιάσει και να φυσήξει μπροστά από την πόρτα του σπιτιού όπου μένουν τα τρία γουρουνάκια . Αυτή η ιστορία, στην ηλικία όπου πάει το μικρό παιδί στο σχολείο μαθαίνει στο παιδί, με συναρπαστικό και δραματικό τρόπο, ότι δεν πρέπει να είμαστε οκνηροί ούτε να πάρουμε τα πράγματα με ελαφρό μυαλό γιατί μπορούμε να χάσουμε τη ζωή.Μια σωστή πρόβλεψη και μια σκληρή εργασία, θα μας επιτρέψει να υπερνικήσουμε μέχρι τον πιο χειρότερο εχθρό μας, όπως δηλαδή στην ιστορία αυτή ο λύκος! Η ιστορία δείχνει επίσης τα πλεονεκτήματα που κερδίζουμε όταν μεγαλώνουμε. Ο τρίτος μικρό γουρουνάκι ο πιο σοφός από τα τρία, τον παρουσιάσουν ο πιο χοντρός και ο πιο ηλικιωμένος. Τα σπίτια που χτίζουν οι τρεις ήρωες είναι συμβολικά της προόδου του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ιστορίας του: πρώτο μια καλύβα φτιαγμένη με χόρτα, μετά μια καλύβα από ξύλο και τελικά ένα σπίτι με τούβλα. Ο πιο μικρός των τριών ηρώων χτίζει το σπίτι του με άχυρο, χωρίς καμία προσοχή, ο δεύτερος χρησιμοποιεί ξυλά χτίζουν και οι δύο καταφύγια όσο πιο γρήγορα μπορούν, και με λίγες προσπάθειες, για να μπορέσουν να παίξουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείχνει επίσης πόσο αρέσει στους νέους ανθρώπους ( αλλά και σε μεγάλη ηλικία) να ψάχνουν άμεσες ικανοποιήσεις χωρίς να σκέφτονται ένα δευτερόλεπτο το μέλλον ούτε στους κινδύνους της πραγματικότητας, παρόλο που ο πιο ηλικιωμένος από τα δύο μικρά γουρουνάκια κάνει μια προσπάθεια να κτίσει το σπίτι του με ξυλά δείχνει κάποια περισσότερα ωρίμανση από το αδελφάκι του. Μόνο το πιο ηλικιωμένο όμως έχει μάθει να συμπεριφέρεται σε αρμονία με το νόμο της πραγματικότητας: είναι ικανός να κάνει πέρα την επιθυμία του να παίξει και ενεργεί σύμφωνα με την ικανότητά του για να προβλέψει τι μπορεί να γίνει. Είναι μάλιστα, ικανός για να καταλάβει σωστά τη συμπεριφορά του λύκου, τον εχθρό, ο ξένος που είναι μέσα μας και το γουρουνάκι έχει καταλάβει πως θέλει να μας ρίξει στην παγίδα του. Ο τρίτος μικρός γουρουνάκι είναι επομένως ικανός να νικήσει οι πιο ισχυροί και κακοί άνθρωποι. Ο άγριος και καταστρεπτικός λύκος αντιπροσωπεύει όλα τα αντικοινωνικά, ασυναίσθητα ένστικτα αυτά δηλαδή που ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να ελέγχει για να μην καταστρέφει την ζωή του! Με τα τρία γουρουνάκια το παιδί μαθαίνει ότι μια εξέλιξη είναι πιθανή, ότι μπορεί να περάσει από της αρχής της ευχαρίστησης στην αρχή της πραγματικότητας , έτσι απλά και ότι δεν είναι παρά μια τροποποίηση των πραγμάτων .

Η νεράιδα βιβιαν

Τα πνευματικά δικαιώματα των γραπτών μου είναι κατοχυρωμένα


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 11
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Παραμύθια
      Ομάδα
      Ελεύθερος στίχος - Ποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

ψαχνω ανθρωπους για ενα καλυτερο αυριο.
 
swordfish
05-03-2008 @ 03:12
Σε βρίσκω καλή!
marakos1948
05-03-2008 @ 03:38
AceOfSpades
05-03-2008 @ 03:48
εντελώς λάθος

1. τα γουρούνια παράτησαν το σπίτι τους σε προεφηβική ηλικία τα 2 πρώτα τουλάχιστον . Οι γονείς τους ούτε που έτρεξαν σε κανένα κανάλι να τους ψάξουν ...έπειτα, εξάντλησαν όλους τους φυσικούς πόρους που βρήκαν στη διαδρομή τους - το πρώτο άχυρα και λάσπη , το δεύτερο ξυλεία ενώ το τρίτο με δομικά υλικά μη φιλικά προς το περιβάλλον και εκτός ρυμοτομικού σχεδιασμού έφτιαξε μια βίλα μέσα στο δάσος. Αίσχος ! Αυτά μαθαίνουν στα παιδιά και μετά λένε γιατί καίνε και φτιάχνουν βίλες στην Πεντέλη. Έπειτα , ο λύκος ο καλός , δεν κάπνιζε δεν έπινε , είδες τι φύσημα που είχε ? τι αντοχή ? και στο κάτω κάτω της γραφής δεν έκανε τίποτε μακρυά από τη φύση του. ίσα ίσα .. συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού των παμφάγων και αδηφάγων θα έλεγα γουρουνιών αλλά ενάντια σε αυτό το θεάρεστο έργο του έχει τις μανιακές γιαγιάδες που σκαρφίζονται τέτοια κτηνώδη παραμύθια! Δείχνει έναν λύκο αφοσιωμένο στον στόχο του, που προσπαθεί με πάθος να ξεπεράσει κάθε φυσικό ή υπερφυσικό εμπόδιο για να θρέψει το παιδί του, το καημένο λυκόπουλο που προφανώς και αυτή η ιστορία το θέλει χωρίς πατέρα... Ο λύκος κατοπτρίζει την ανέμελη ζωή στο δάσος που οι ιμπεριαλιστική κουλτούρα του κολεκτοράτου θέλει να αφανίσει προσωποποιώντας τον θεατό ήρωα ως γουρούνι η οποία προβολή ίσως χαρακτηρίζει μόνο τον συγγραφέα του αισχρού αυτού παραμυθιού και ουχί ανθρώπους τους οποίους εγώ τουλάχιστον συναναστρέφομαι ουτοτρόπως γι΄αυτό τον χαρακτηρισμό τον επιστρέφω στις ελεεινές γιαγιάδες οι οποίες ανακυκλώνουν εις τις δεκαετίες τέτοια αναίσχυντα έργα.
Το τσουκάλι δε το οποίο επιφυλάσσουν ως κακή τύχη στον ανέμελο λύκο είναι το σύμβολο της βιομηχανικής κάστας όπου μια σκοτεινή δύναμη εξαπολύει ένα πογκρόμ για όλους εκείνους τους λιγοστούς που βρίσκοντια σε μία συνεχή πάλη με ολόκληρο το καπιταλιστικό οικοδόμημα..
Εγώ λοιπόν , είμαι με τον λύκο..

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !

Ο νεράιδος Σπλάτς


Α ! .. Τα σαλεμένα πνευματικά δικαιώματα των γραπτών μου είναι ανοχύρωτα
uraniace
05-03-2008 @ 03:51
AceOfSpades ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ!
ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ πνευματικά δικαιώματα ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ; ΧΙΧΙΧΙΙΧΙΧΙ
nirbana
05-03-2008 @ 04:05
΄πολύ καλή η ανάλυσή σου για για το παραμύθι..
δεν το είχα δει ποτέ ετσι..
AceOfSpades
05-03-2008 @ 04:29
ευχαριστώ νιρβάνα
Helene52
05-03-2008 @ 04:34
Καταπλητικόοοοοοο
AlexSAI
05-03-2008 @ 06:47
uraniace
05-03-2008 @ 09:58
AceOfSpades
TAS
05-03-2008 @ 12:49
αναλυτικότατη..
D-Asimos
05-03-2008 @ 14:23

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο