Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
111460 Τραγούδια, 256815 Ποιήματα, 28002 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Άνθρωπος με Α κεφαλαίο
 

Στο περασμα της ζωής μου είχα τη τύχη και την ευλογία να γνωρίσω Ανθρώπους με Αλφα κεφαλαίο
Άνθρωπος με Α κεφαλαίο

Φεύγοντας από τη πολυβασανισμένη Κύπρο μας,
Το 1979 του Φλεβάρη στις 10 ημέρα Παρασκευή φτάσαμε στην μακρινή για μας Αυστραλία μαζί με τον σύζυγο μου Θεόδωρο και τα τρία κορίτσια μας από 10 χρονών η μεγάλη, 9 η δεύτερη, και 5 η πιο μικρή μας.
Με αρκετές δυσκολίες λόγο της γλώσσας βρήκαμε δουλειά σε εργοστάσια και αρχήσαμε την καινούρια μας ζωή εδώ στη φιλόξενη αυτή χώρα .
Δουλεψαμε 11 μήνες και μετά από μια σοβαρή αρώστεια του συζύγου μου αναγκάστηκα και εγώ να σταματήσω από το εργοστάσιο που δούλευα για να τον προσέχω.
Όμως τα λεφτά που μας πλήρωνε η κηβέρνηση δεν ήταν αρκετά και πολλές φορές δεν είχαμε λεφτά ούτε και για το γάλα των παιδιών μας . και έτσι για να μην τα πολυλογώ, αποφασήσαμε να αγοράσομε μια μηχανή επαγκελματική και να αρχίσω να δουλεύω στο σπίτι για να είμαι κοντα στον άντρα μου και τα παιδια μας.
Δουλειές τότε υπήρχαν πολλές όρεξη να είχες μόνο, και ώρα για να δουλέψεις.
Με τα πολλά μαζέψαμε από την δουλειά
μας 4,000 χιλιάδες δολάρια .
Μία γυναίκα η Ντίνα Πάστρας που δούλευε με τον Θεόδωρο στην ίδια δουλειά πιο μπρωστά έμαθε ότι η γειτόνησα της θα πουλήσει το σπίτι και καλή της ώρα ήρθε μας βρήκε και μας είπε να το αγοράσομε για να είμαστε γειτόνοι .
Πήγαμε να το δούμε το σπίτι μας άρεσε ρωτήσαμε την ιδιοκτήτρια πόσα θέλει ζητούσε 50,000 χιλιάδες ο Θεόδωρος είναι και πολύ καλός στο παζάρι λέει στο κορίτσι μας που έγινε 12 χρονών και έμαθε στο σχολείο λίγα αγκλικά πέστεις κόρη μου ο παπάς μου σου δίνει 40,000 χιλίαδες, αυτή μας λέει θα το σηζητήσω με τον μεσίτη μου και θα σας απαντήσω.
Εμείς φεύντας από εκει ήταν απόγευμα το άλλο πρωΪ
Πήγαμε στην τράπεζα και ρωτήσαμε πόσο δάνειο δικαιούμαστε με τις 4,000 χιλιάδες που είχαμε και μας είπε δικαιούμαστε μόνο 28,000 χιλιάδες .
Την άλλη μέρα εκεί που δουλεύαμε ήρθε και μας βρήκε ο μεσίτης και μας ενημέρωσε ότι η γυναίκα μας δίνει το σπίτι με την συμφωνία όμως, αν η τράπεζα δεν μας ενκρίνει τις 40,000 χιλιάδες να χάναμε το τιπόζiτο που θα δίναμε δηλαδεί τις 4,000 χιλιάδες .
Ο θεόδωρος υπόγραψε αμέσως εγώ όμως είχα τις αντηρίσεις μου γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω να χάσομε κι αυτά τα λίγα που είχαμε και αρχίσαμε τον καυγά .
Εκέινη την ώρα νά σου και το χωριανό μας τον Νησήφορο Γεωργίου που ήρθε για καφέ .
Μας άκουσε που τσακωνόμαστε και μας ρώτησε τι συνβαίνει του έιπαμε τί έγινε και αμέσως αυτός μου λέει.
Υπόγραψε Ναταλία και εγώ έχω 2 σπίτια ξεχρεωμένα στην ίδια τράπεζα και θα τα βάλω κάτω να σας δώσει όσα χρειάζεστε να μην χάσεται τα λεφτά σας.
Τότες υπόγραψα κι εγώ και μαζί οι 4 εμείς ο Νησήφορος και ο μεσήτης πήγαμε μαζί στον τραπεζίτη ,τον ρώτησε ο Νησήφορος πόσα λεφτα δικαιούμαστε με το τιπόζιτο που είχαμε ,και του απάντησε τα ίδια που είπε σε μας το πρωΪ.
Τότε ο Νησήφορος που ο Θεός να τον έχει πάντα καλά , του λέει έχω δύο τίτλους εδώ στη τράπεζα σας και τους βάζω υποθήκη για να δώσεις σε αυτά τα παιδια τα λεφτα που χρειάζονται να αγοράσουν το σπίτι .
Ο Τραπεζίτης τότε γύρισε μας κοίταξε και μας είπε:
Aφού έχεται έτσι ανθρώπους για σας ,αφήστε να στεναχωριέμαι εγώ για σας και μας έδωσε το δάνοιο και δεν δέχτηκε τους τίτλους . Aυτή την καλοσύνη του Ανθρώπου αυτού και το τονίζω Άνθρωπος με Άλφα κεφαλαίο εγώ δεν την ξέχασα και ούτε όσο ζω θα την ξεχάσω ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου και θέλω με αυτο τον τρόπο να του εκφάσω εκ μέροuς όλων μας το πιο μεγάλο από τα βάθη της καρδιάς μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Και τέτοιοι Άνθρωποι μακάρι να γενιούνται πάντα θα είναι ο κόσμος μας πιο καλός .
Με εκτήση και αγάπη
Ναταλία Μίτσιου .
 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 3
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Αναμνήσεις & Βιώματα
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Οι αφορμές είναι πολλές / που ενπνεύση μου δίνουν / δικά μου αποτυπώματα / όμως εδώ αφήνουν.
 
Αγιοβλασιτης
24-08-2020 @ 17:21
... είναι πολύ σημαντικό Ναταλία...
να αναγνωρίζεις την καλοσύνη των άλλων ....
τώρα θα έχεις και εγγόνια φαντάζομαι...
να είστε όλοι σας καλά..
Γιάννης Κατράκης
24-08-2020 @ 20:37
Συμφωνώ με τον Αναστάση
Μια πανέμορφη ιστορία που δείχνει ότι υπάρχουν και καλά άτομα
στον κόσμο έτοιμα να βοηθήσουν τον συνανθρωπό τους ...
Ναταλία...
26-08-2020 @ 08:26
Σας εθχαριστώ πολύ Αγιοβλασίτη και Γιάννη ναι έχω και εγγόνια 8 και δισέγγονα 3 και ένα στο δρόμο
Αλλά τους Ανθρώπους που μας βοηθούν πρέπει να τους ευγνωμονούμε και δώξα τω Θεό βρήκα πολλούς τέτιους στο δρόμο μου ο Θεός να τους έχει όλους και όλες καλά .

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο