https://www.youtube.com/watch?v=32m5BOvG5ng" />https://www.youtube.com/watch?v=32m5BOvG5ng">
 
Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
111178 Τραγούδια, 254830 Ποιήματα, 28003 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

 V-2 Schneider has passed away
 https://www.youtube.com/watch?v=32m5BOvG5ng
 

To "V-2 Schneider" ήταν ένα κομμάτι που άκουσα στην διάρκεια της ταινίας "Christiane F - Wir die Kinder vom Bahnhof Zoo" στον κινηματογράφο "Ναυαρίνο"(Θεσσαλονίκη) τον Απρίλιο ή Μάϊο του ´81.Mε είχε εντυπωσιάσει φοβερά μαζί με τα σκοτεινά "Sense of doubt","Warszawa" και το ανεπανάληπτo "Heroes".Κάπου στα τέλη της 10ετίας του 2000 με την άνοδο του "internet" έτυχε να το ψάξω από που προήλθε ο τίτλος αυτός και μόλις χθες με το πέρασμα του "Florian Schneider" έψαξα και για την σημασία του συμβόλου "V-2" ................. Vergeltungswaffe 2 = Όπλο αντίποινων 2.


Πρόκειται για τις ρακέτες που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ στα τέλη του 2ου παγκοσμίου πολέμου εναντίον των συμμάχων για να ανατρέψει την ροπή του πολέμου.


Λίγο μετά θυμήθηκα τον τίτλο του 7ου δίσκου των Kraftwerk "The Man Machine"(19 May 1978) που άκουγα στα γυμνασιακά μου χρόνια και προσπάθησα να βρω την αλληλουχία στον τρόπο έμπνευσης αυτού του κομματιού από τον "David Bowie" in July-August 1977. Ο "Florian Schneider" είναι σαν φυσιογνωμία το χαρακτηριστικό πρότυπο "Τεύτονα" Μηχανο-Γερμανού που συνδυάζει τον ρόλο του πρωτοποριακού Γερμανού και το πνεύμα της εποχής.Mε άλλα λόγια τον ρόλο της Γερμανίας στην πορεία της Ευρώπης την μεταπολεμική περίοδο με κύριο γνώρισμα την δημιουργία του "γερμανικού οικονομικού θαύματος/Wirtschaftswunder" in the mid 60´s.


Στα κομμάτια "Autobahn","Trans Europa Express" και ειδικά στο dark & cold "It´s more fun to compute" βρήκα τον μουσικό ορισμό του γερμανικού θαύματος και την γοητεία της μεταπολεμικής Γερμανίας .................... που σαν 12χρονο αγόρι ασυνείδητα γνώρισα από κοντά για πρώτη φορά στο πρόσωπο ενός μελαχροινού κοριτσόπουλου από την Γερμανία το καλοκαίρι του 1973 στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής(Memory Gongs!). Συναισθηματικά με στιγμάτισε για μερικές 10ετίες και ήταν φυσικά ένας από τους λόγους φυγής μου στο εξωτερικό από το μίζερο φόντο της καθημερινότητας μου(...με οδηγούσε αργά αλλά σταθερά στον ψυχικό μαρασμό).Τα πρώτα 4-5 χρόνια είχα πρόθεση παράλληλα με τις σπουδές μου να ψάξω να βρω το πρόσωπο αυτό μιας που γνώριζα τον τόπο διαμονής της οικογενείας των ............. είχα κρατήσει το νούμερο πινακίδας του αυτοκινήτου των.


Δυστυχώς όμως πολλά πράγματα πήραν την δική τους τροπή και η παιδική νοσταλγία τράβηξε τον δρόμο του πέτρινου δάσους.


Πάντως θά´θελα να το ξαναδώ το πρόσωπο αυτό για να θυμηθώ κάτι από εκείνο το πρωτόγνωρο συναίσθημα στον φλοίσβο της νιότης.


Danke Florian für deine musikalische Visionen,die unser Leben sentimental bereichert haben.Alles güte in die Ewigkeit!
 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 2
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Αταξινόμητα
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Είμαι το παιδί της πλάνης, που όσο κι αν τρέχεις δεν με φτάνεις.
 
Cerbi von Oz
08-05-2020 @ 14:23
.

Κάρα μη μου πεις, ότι το ίδιο συνέβη και με σένα;;Υποθέτω κάποια παλιο "Schabracke" από το Αννόβερο κατέβηκε για διακοπές στα "Μάταλα" και λίγο παραπέρα λιαζόταν ο "Kára vof Jupiter".
Τα υπόλοιπα "Helau" und beim Bumsen wird man schlau!Goodbye horses I'm flying ove.............

.
Cerbi von Oz
08-05-2020 @ 14:32
.

The golden years of german "Wirtschafts wunder".Mit dem Auto der Sonne nach!!!https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=681768995973040&id=100024198375497
Πάμε doggies!


v""v ................. v""v ............... v""v


Wir fahren, fahren, fahren auf der Autobahn
.............................................Vor uns liegt ein weites Tal
............................................................Die Sonne scheint mit Glitzerstrahl


................................... Azzurria 4 eva!

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο