Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
109605 Τραγούδια, 249606 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

 Αντιγριππικό εμβόλιο
 γαμώ την ΟΨΙΜΗ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ κοινωνική ευαισθησία σας
 
Κάθε χρονιά, εκεί γύρω στον Σεπτέμβρη, το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας , μαλλιάζει η γλώσσα τους να πείσουν ούλο τον κοσμάκη να εμβολιαστεί για την εποχική γρίππη, που ως γνωστόν είναι κάθε χρονιά διαφορετικά στελέχη και χρειάζονται κάθε χρονιά διαφορετικό εμβόλιο.

Κάθε χρόνο η γρίπη ευθύνεται για ένα σημαντικό ποσοστό νοσηρότητας και θνητότητας στον πληθυσμό, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε δοκιμασία τις δομές υγείας της χώρας.
Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.
Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη.
Στην Ελλάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ετών για την εποχική γρίπη, η δραστηριότητά της αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Τονίζεται επανειλημμένα από όλους τους αρμόδιους φορείς , ότι όποιος εμβολιάζεται για τη γρίππη προστατεύει όχι μόνο τον εαυτό του , αλλά και τους γύρω του και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες: παιδιά, ηλικιωμένους, ανοσοκατεσταλμένους, χρονίως πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα.
Ειδικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι προτρέπουν τους υγειονομικούς (γιατρούς και νοσηλευτές) να εμβολιαστούν στο σύνολό τους , καθώς έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη, ενώ μπορεί να αποτελέσουν την αιτία μετάδοσης της σε νοσηλευόμενους.

Και τι κάνει ο υγιής Έλληνας πολίτης γι αυτό, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ (αυτός που τώρα κλείνεται στο σπίτι και δεν κυκλοφορεί για να μη μεταδώσει μια άλλη γρίππη , αυτή του COVID 19) ;;;
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ το εμβόλιο, μολονότι είναι ΑΠΛΟ, ΑΝΩΔΥΝΟ, ΔΩΡΕΑΝ γιατί συνταγογραφείται, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τον εαυτό του, τους οικείους του και όλους τους γύρω του
Και οι συνάδελφοι γιατροί και νοσηλευτές δεν πάνε πίσω, ακολουθούν το ρεύμα: λιγότερο από το 1/3 εμβολιάζεται κάθε χρονιά, ΠΡΟΣ ΟΝΕΙΔΟΣ ΜΑΣ .

Τα επιχειρήματα όσων δεν εμβολιάζονται είναι οι συνήθεις παπαρολογίες:
-"Και που ξέρω εγώ ότι είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο"(ΑΣΧΕΤΟΙ, τα εμβόλια είναι δοκιμασμένα)
-"Είμαι κατά των εμβολίων" (έχεις κάνει ΗΔΗ καμιά 10αριά εμβόλια στην παιδική σου ηλικία , που σε έχουν προφυλάξει από δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες, ΖΩΟΝ)
-"Το εμβόλιο έχει παρενέργειες, θα πάθω αυτισμό, σκλήρυνση κατά πλάκας,κλπ" ( ΗΛΙΘΙΕΣ συνωμοσιολογικές θεωρίες.)
-" Τα εμβόλια τα βγάζουν οι εταιρίες για να κονομήσουν" (το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει με όλα τα φάρμακα, τα είδη διατροφής, ένδυσης , υπόδυσης, καλλωπισμού κοκ . ΘΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ ΜΠΟΥΦΟ ;)
.

Λοιπόν , μάγκες, εγώ που είμαι γιατρός, και κάνω ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ το αντιγριππικό εμβόλιο, όχι για να προστατεύσω εμένα, αλλά όλους εσάς, σας λέω ότι είναι ΑΝΟΗΤΟ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να έχετε α λα καρτ ευαισθησίες για το κοινωνικό σύνολο , τώρα με τον κορωνοϊό, όταν επί χρόνια τις έχετε λησμονήσει για μια ΑΛΛΗ ΓΡΙΠΠΗ που ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ -: ΦΕΤΟΣ 94 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 8
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση.
 
ΒΥΡΩΝ
21-03-2020 @ 09:37
Αναπάντεχος
21-03-2020 @ 10:24
Σταύρο σαν γιατρός να κάνεις έρευνα να βρεις το εμβόλιο για την ψυχασθένεια (και μόνο από δω μέσα θα τα οικονομήσεις)
Την καλημέρα μου και πολύ ωραίο το από πάνω
daponte
21-03-2020 @ 10:49
Αχ, Γιάννη, μακάρι να είχαμε στην Ψυχιατρική (ψυχίατρος είμαι γαρ...), εμβόλιο δια πάσαν νόσον τε και μαλακείαν ...
Καλημέρα!
**Ηώς**
21-03-2020 @ 10:58
....Σωστός και διδακτικός!
καλημέρα και χρόνια αντιγριππικά (ημέρα Ποίησης σήμερις)
daponte
21-03-2020 @ 11:02
Είδες , Φωτεινή μου, αντί να τιμούμε την Ημέρα, περί άλλα τυρβάζουμε...
Κακούργα κενωνία !!!

Μπόσινας Νίκος
21-03-2020 @ 11:12
Μπράβο Σταύρο, πολύ καλή δουλειά έκανες εδώ.
aridaios
21-03-2020 @ 14:54
Αγιοβλασιτης
21-03-2020 @ 17:21
Ως γιατρός ,Μιλάς σαν ειδικός πάνω στο θέμα..
Εγώ δεν είμαι γιατρός και απλά συμφωνώ..

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο