Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
109711 Τραγούδια, 249709 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

 Συμφωνία σε Σολ Ελάσσονα
 πεπρωμένο
 
Α’
Ξύπνησε απότομα, μες στη μέση της νύχτας, με μια πνιχτή ανάσα. Ζαλισμένος από την επίδραση του υπνωτικού χαπιού, κοίταξε γύρω του. Στο πλάι του κοιμόταν βαθιά η γυναίκα του. Δεν ήταν πολύς καιρός που είχαν μάθει ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού και είχε ξεκινήσει προεγχειρητικές χημειοθεραπείες.
Ξάφνου κατάλαβε τι τον είχε ξυπνήσει. Το ραδιόφωνο στο κομοδίνο, για άλλη μια φορά είχε μπει σε λειτουργία- ποιος ξέρει ποια ρύθμιση το είχε κατά λάθος ενεργοποιήσει. Όπως πάντα ο δέκτης ήταν συντονισμένος στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ακούγοντας τις γνώριμες αρχικές νότες , με τις δραματικά επαναλαμβανόμενες συγκοπές στα έγχορδα, ήταν σίγουρος: ήταν το πρώτο μέρος της Συμφωνίας Νο 25 του Μότσαρτ –γνωστής και ως «η μικρή συμφωνία σε σολ ελάσσονα».
Έμοιαζε να είναι ένα ζοφερό προμήνυμα, ένα πρελούδιο μιας τραγικής μοίρας. Διέσχισε, υπνοβατώντας σχεδόν, το δωμάτιο, και σίγησε τη συσκευή.


Β’
Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κρατούσε σφιχτά το χέρι της γυναίκας του και τη χάιδευε απαλά. Η αναπνοή της γινόταν όλο και πιο βαθιά και αργή. Το σώμα της λεπτό με το λεπτό πάγωνε -πρώτα στα άκρα, μετά παντού. Της μιλούσε μα δεν μπορούσε να τον ακούσει: ήταν βυθισμένη σε λήθαργο μετά από ισχυρές δόσεις μορφίνης και άλλων κατασταλτικών. Μέχρι που κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι η ανάσα δεν έβγαινε πια από τα χείλη της.
Κάλεσε τους νοσηλευτές : το καρδιογράφημα έδειξε ευθεία γραμμή. Μαζί με τον εφημερεύοντα γιατρό συμπλήρωσαν το πιστοποιητικό θανάτου. Την αγκάλιασε και την αποχαιρέτησε. Μηχανικά μάζεψε τα λιγοστά πράγματα, τα φόρτωσε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε μες στη βαθιά νύχτα για το σπίτι τους.
Κάτι τον έκανε να ανοίξει το ραδιόφωνο. Όπως πάντα ο δέκτης ήταν συντονισμένος στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Αφηρημένα άκουσε το κομμάτι που παιζόταν, ήταν κάτι γνώριμο, αλλά τι; Τελειώνοντας η μουσική , η φωνή της εκφωνήτριας ανήγγειλε: «Ακούσατε το τέταρτο και τελευταίο μέρος της Συμφωνίας Νο 25 του Μότσαρτ σε σολ ελάσσονα». Έκλεισε το ραδιόφωνο και ένευσε σιωπηλά. Κοίταξε ίσια μπροστά στον άδειο φωτισμένο δρόμο. Συνέχισε να οδηγεί σταθερά.


https://youtu.be/7lC1lRz5Z_s
https://youtu.be/CGxnANqulPo
https://youtu.be/rNeirjA65Dk Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 5
      Στα αγαπημένα: 1
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Αναμνήσεις & Βιώματα,Συναισθήματα - Εικόνες
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση.
 
daponte
20-02-2020 @ 00:03
https://youtu.be/7lC1lRz5Z_s
https://youtu.be/CGxnANqulPo
https://youtu.be/rNeirjA65Dk
tabasco0
20-02-2020 @ 00:10
kantadoros
20-02-2020 @ 07:41
https://www.youtube.com/watch?v=0WMNbgyPZv0
Gitana mia
20-02-2020 @ 07:54
Γ'
Πέρασαν μέρες, μήνες, στα γνώριμα μέρη της γυναίκας αυτής.
Στο κρεβάτι βρίσκονται δυο κορμιά. Δύο ανάσες που ακούγονταν κανονικές , τα σώματα ζεστά , ζωντανά. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Κάποιος θόρυβος ανάγκασε τα βλέφαρα της γυναίκας να ανοίξουν. Σηκώθηκε αργά, για να μην ενοχλήσει τον σύντροφό της και σιγά σιγά κατευθύνεται προς το μέρος απ όπου ακούγεται ο θόρυβος. Α! οκ..συλλογίστηκε. Ήταν το ραδιόφωνο συντονισμένο στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ακουγόταν ένα κομμάτι. Αδαής εκείνη από μουσική. Από νότες, παρτιτούρες. Παρόλα αυτά άκουγε και απ αυτό το είδος μουσικής. Προφανώς ήταν στην αρχή του κομματιού γιατί πριν τελειώσει ήδη είχε κάνει καφέ και άναβε το πρώτο της τσιγάρο. Το θρόισμα βημάτων και η μορφή του άντρα στην πόρτα την έκανε να ανασηκώσει το βλέμμα της. Ήταν εκείνος που την ακολούθησε καταπόδας. Στέκεται στην πόρτα του δωματίου, αφουγκράζεται τη μουσική. Η γυναίκα τον κοιτά και εκείνος της λέει : 'Τρίτη Συμφωνία του Μπετόβεν.Eroica! Αυτό είναι καλός οιωνός!' Έρχεται κοντά της σκύβει και τη φιλάει τρυφερά στα χείλη και της λέει: "Καλημέρα!"

https://www.youtube.com/watch?v=nbGV-MVfgec

Και έτσι ξεκίνησε η μέρα τους...
Σώτος.Π.
20-02-2020 @ 16:35

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο