Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100724 Τραγούδια, 243664 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

 Θα κόψω το τσιγάρο, τελεία και παύλα.- (.-)
 Το 2012 τέτοια εποχή έκοψα το τσιγάρο, πριν προλάβει να με κόψει αυτό... το έκοψα μαχαίρι... (και κάπνιζα 3-4 25άρια τη μέρα)
 
Θα κόψω το τσιγάρο, τελεία και παύλα.-

Θα το σκεφτώ πάρα πολύ
ποια_απόφαση να πάρω
αν θα το κόψω δηλαδή
ή αν θα το φουμάρω

το κάπνισμα είναι χολή
καπνίζω σαν φουγάρο

μάλλον θα πάθω εμβολή
νωρίς θα τα τεζάρω,
αν συνεχίζω το βιολί
και δεν φοβάμαι χάρο…

Η σκέψη με μελαγχολεί
που δεν το ρεγουλάρω,
είναι η σκέψη μου θολή
και τον ...κακό μου φλάρο
---------------------------------
Το κόβω, ΤΕΛΟΣ ! Οι λωλοί
ας το φορούν κολάρο,
Είμ’ ισχυρός, μ’ επιβολή….
Μα…, ας κάνω ένα τσιγάρο ! ! !...
-.-
(2009) Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 3
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      της πλάκας
      Κατηγορίες
      Χιουμοριστικά,Αναμνήσεις & Βιώματα
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Τα ωραιότερα ποιήματα είναι αυτά που γράφονται με απλές λέξεις
 
Estação do nada
09-10-2019 @ 22:39
Μου θυμίζει λίγο τον μακαρίτη αδελφό μου, που τσαλάκωνε το πακέτο με καμιά 10αριά μέσα και μετά 3-4 ώρες πήγαινε να αγοράει καινούργιο.

Nice try!
smaragdenia
10-10-2019 @ 08:04
το κάπνισμα είναι χολή

ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΣΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ
ΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.....
Kiriaki mat
10-10-2019 @ 09:11
Λοιπόν ,εγώ το είχα κομμένο τέσσερα πέντε χρόνια,εγκυμοσυνες θηλασμός... . Τώρα καπνίζω δέκα,δωδεκα τσιγάρα την ημέρα αλλά άμα βρεθώ με παρέα φτάνω και το πακέτο. Βασικά όταν το εκοψα το έκανα γιατί ήθελα να γυμναστώ μόνη μου στο σπίτι με σκοινακι . Είπα θα κάνω εκατό πηδηματακια .. Τώρα μου την έχει δώσει άρχισα το περπάτημα περπαταω 4 χιλιόμετρα έπειτα από συμβουλές φυσικοθεραπευτων,ρε γαμωτο πήρα δύο κιλά από τότε που αρχισα το περπάτημα σκέφτομαι να κόψω το τσιγάρο αλλά ο ορθοπεδικός μου είπε πρέπει να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα κιλά . Θα αρχίσω διατροφή και σηχτηρ πρέπει να χάσω είκοσι κιλά και είμαι 78 κιλά και πρέπει να μαι ανάμεσα στα πενήντα με πενήντα πέντε . Κανονικά το ύψος μου είναι 1,69 αλλά λόγω των προβλημάτων είμαι τώρα 1,64 θα ψηλωσω και θα αδυνατισω :-) είχα φτάσει 1,62. Το τελευταίο που προβληματίζει σταληθεια είναι το τσιγάρο,για την ακρίβεια σε τρίτη μοίρα στην ιεράρχηση των αναγκών μου πάω ως τον στίβο και στο δρόμο αναβω τσιγάρο. Εγώ δεν καπνίζω μέσα στο σπίτι μου . Δεν κάνω δουλειά παράλληλα με τσιγάρο. Δεν γράφω καπνίζοντας... . Μία απόφαση είναι και όλο είναι στο μυαλό. Εμενα με βοήθησε πολύ το κέντημα να κόψω το τσιγάρο... Συστηνω κέντημα ή πλέξιμο ... Το θέμα είναι ο δρόμος που χάραξε πια η επιστήμη,ηλεκτρονικο τσιγάρο,τσιχλες νικοτίνης,χαπια διακοπής τσιγάρου,κεντρα απεξάρτησης ...Μία αηδία όλο το θέμα εάν είσαι καπνιστής του πακέτου και κάτω νομίζω είναι εύκολο. Τώρα άμα καπνίζει κάποιος τρία πακέτα και χαλάει ένα βασικό μισθό στα τσιγάρα τότε η εξάρτηση είναι σοβαρή αναλόγως το οικογενειακό εισόδημα. Ο εξαρτώμενος δημιουργεί προβλήματα στην οικογένεια του με την εξάρτηση του εάν το εισόδημα είναι μικρό.Αλλιως τον λένε θεριακλή . Σε όλους τους καπνούς υπάρχουν φρικτές εικόνες νόσων που προκαλεί το τσιγάρο . Στα πούρα αυτές οι εικόνες δεν υπάρχουν... Κοψε το τσιγάρο και άρχισα τα πούρα . Έχει και πούρα με άρωμα βανίλιας δεν είναι κακό . Μία φορά καπνιζα μία βδομάδα ένα μεγάλο πούρο . Δεν μαρεσε τόσο ,αυτό με το άρωμα βανίλιας μου άρεσε . Θα κόψω το τσιγάρο τελικά. Ελληνικός καφές με πούρο βανίλιας . Μαρεσει αυτό θα κάνω.

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο