Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99124 Τραγούδια, 240694 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

 Τάσεις φυγής
  Ζήτω αδέσμευτος να εκφράζομαι ελευθέρα μπορώ; Κι από σας κανείς δεν την ορίζει, κι από σας κανείς δεν την κρατεί την ακέρια Δικαιοσύνη και την ακομμάτιαστη Αρετή• Γιατί σέρνουν όργητες και µίση πάντα, εσάς δεξά κι εσάς ζερβά. Κωστής Παλαμάς
 

Θέλω να φύγω από ‘δώ το έχω αποφασίσει
συχνά οραματίζομαι νέους κι’ ωραίους τόπους,
δεν θέλω την Αθήνα σας μήτε και το Παρίσι
φαντάζομαι μια γωνιά με γνησίους ανθρώπους.

Ας είναι ένα μικρό χωριό ή ένα ψαροχώρι
δεν ψάχνω πράγματα πολλά ούτε και μεγαλεία,
μα να μιλούν αληθινά σαν μάνα με την κόρη
κι’ όχι με υπονοούμενα ψευτιά κι αμφιβολία.

Θέλω να μείνω μόνος μου θέλω να ηρεμήσω
θέλω να βλέπω θάλασσα να κάτσω ν’ αγναντεύω,
θέλω να δω τους φίλους μου όταν εγώ ζητήσω
θέλω αγκαλιά τον άνεμο την νύχτα να χορεύω.

Το ξέρω πως κουράστηκα και κάτω θα βροντήξω
όλα αυτά που αγαπώ κι’ αυτά που έχω κάνει,
μα έχω τόσο πικραθεί που θέλω να πηδήξω
σ’ ένα χαοτικό κενό και οπού θέλει ας φτάνει.

Μην μου τα λες επτά φορές κουράστηκα σου λέω
αν ειν’ το βλέμμα μ’ απλανές απλά οραματίζομαι,
μην με κοιτάζεις που γελώ εσώψυχα μου κλαίω
βλέπω του κόσμου την ψευτιά κι ενδόμυχα συγχύζομαι

Α. ΓΡΥΠΑΡΗΣ
 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 14
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Συναισθήματα - Εικόνες,Ταξίδια
      Ομάδα
      Ελεύθερος στίχος - Ποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

 
Νικηφόρος Μελάς
07-11-2018 @ 00:19
Καλό βράδυ σε όλους. Απο αύριο πάλι ο Κάλβος...
CHЯISTOS P
07-11-2018 @ 00:55
Ευσεβής ο πόθος σου, μια απόφαση είναι, και το ποίημα λυρικό καο όμορφο !
Ημερολόγιος
07-11-2018 @ 08:50
Για δε μ’ αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια.

Μ.Ελμύρας
07-11-2018 @ 09:40
oneiropola
07-11-2018 @ 09:45
Αγιοβλασιτης
07-11-2018 @ 10:10
πολυ ωραιο φιλε...
adespotoi
07-11-2018 @ 12:13
θέλω να δω μόνο τα όμορφα ακόμα.
adespotoi
07-11-2018 @ 12:14
χαίρεται!
Νικηφόρος Μελάς
07-11-2018 @ 19:31
Νικηφόρος Μελάς
07-11-2018 @ 16:05 Άκου αγόρι μου και ξέχνα την Κική εδώ μιλάμε σοβαρά! Για ανθρώπινες ζωές πρόκειται!!! Είναι πολλά τα εγκλήματα που έχουν γίνει με την αδιαφορία αυτής της κυβέρνησης!!! Η κολλητή λοιπόν της φίλης σου της Λυδίας που τόσο υποστηρίζει τον Σύριζα εδώ μέσα, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από ευθιξία στην μνήμη τόσων αθώων ανθρώπων! Αλλά αυτή έγινε περιφερειάρχης και αντί να προσέχει τον κόσμο, (που για αυτό πληρώνεται στο κάτω κάτω) πηγαίνει και κάνει δημόσιες σχέσεις και παρουσιάσεις ποιητικών συλλογών! Έχεις να μου απαντήσεις κάτι πάνω σε αυτό; Σαν δεν ντρέπεστε όλοι σας!!!
ΛΥΔΙΑ_Θ
07-11-2018 @ 18:03 Εχω υποβάλει την παραίτησή μου κύριε Πυρηνάρχα αλλα
δεν έγινε δεκτή.
Θα σου κάνω την ζωή δύσκολη όσο πιο φασίστας είσαι τόσο πιο πολύ θα στο λέω Και σου ετοιμάζω εκπλήξεις !!!!

Καλησπέρα Ολύμπιε !!!!!
ΛΥΔΙΑ_Θ
07-11-2018 @ 19:20 Να μια εκλεγμένη εγκληματίας στην Ευρώπη

Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας του Κογκρέσου εκλέχθηκε η Ρ. Δούρου


Στο πλαίσιο νέων συμμαχιών με δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίαςΤη Δευτέρα, στο πλαίσιο νέων συμμαχιών με δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας, η Σοσιαλιστική ομάδα του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποφάσισε την εκλογή της Περιφερειάρχη Aττικής στη θέση της Αντιπροέδρου της Ομάδας.


Το Σοσιαλιστικό κόμμα, ειδικά σήμερα, επιχειρεί ένα άνοιγμα προς νέες δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας, όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομάδας, Πιέρο Φασίνο, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη συνεργασία της ομάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ από την Ελλάδα και το Hadep από την Τουρκία καθώς και με οικολογικά κινήματα.Η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου παρουσίασε την έκθεσή της για τον ρόλο των Περιφερειών απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο, στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την ανάγκη οικοδόμησης ενός μετώπου εσωτερικής και εξωτερικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, με δίκαιη κατανομή της ευθύνης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά την εισήγησή της σχετικά με την Έκθεση «Οι συνοριακές περιφέρειες απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο», του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Περιφερειάρχης Αττικής παρατήρησε ότι η Έκθεση «στηρίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση», που αφορά όλες τις Περιφέρειες, όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στις χώρες προέλευσης, διέλευσης, παραμονής και τελικού προορισμού, στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. «Μιλάμε για μια σύνθετη διαδικασία, που αφορά την ανάμειξη όλων των παραγόντων και τη διασύνδεσή τους σε πολλά επίπεδα, και στην οποία κρίσιμο ρόλο παίζουν οι πολιτικές ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών», είπε η Περιφερειάρχης. Η ίδια τόνισε τη δυναμική του ρόλου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών κατά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου. «Έχουν μεγάλες δυνατότητες με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο, σε όλα τα επίπεδα καθώς και διασφάλιση της οικονομικής στήριξης των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών», επισήμανε η Περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα ότι η μείωση του αριθμού των προσφύγων τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς, δεν πρέπει να συσκοτίζει το γεγονός της αύξησης των θυμάτων μεταξύ των ανθρώπων που επιθυμούν να φθάσουν στην Ευρώπη. «Πρόκειται για απαράδεκτο φαινόμενο» παρατήρησε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «η ιστορία της ανθρωπότητας ταυτίζεται με την ιστορία της μετανάστευσης».

«Να γίνουμε αξιόπιστοι θεματοφύλακες των αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Νωρίτερα, η Περιφερειάρχης είχε αναφερθεί στην προσφορά της απερχόμενης Προέδρου του Κογκρέσου, Γκούντρουν Τέρνστρεμ, της πρώτης γυναίκας Προέδρου του Σώματος, τονίζοντας τις παρεμβάσεις της σε «κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό». «Στόχος μας είναι να γίνουμε αξιόπιστοι θεματοφύλακες των αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο τοπικό επίπεδο διακυβέρνησης. Των αξιών της Δημοκρατίας, της Ειρήνης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου». «Και το θέμα δεν αφορά ένα πρόσωπο – την Πρόεδρο. Αλλά συνολικά έναν μηχανισμό», τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι «σήμερα, 100 χρόνια από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου, οι αξίες αυτές παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ».
Προς! Λυδία/ Σοφία. Εμένα μην με απειλείς Σταλινομπουμπού! Διότι δεν σε φοβάμαι! Στο είχα πει από τότε που μπήκα ότι η «άμυνα-λάσπη» σας προς τα εμένα λέγοντας με φασίστα δεν πιάνει. Και θα μάθεις να σέβεσαι τον άνθρωπο! Και σεβασμός σημαίνει η απαντάς με επιχειρήματα ή λες συγγνώμη δεν γνωρίζω και το βουλώνεις!!! Δεν λες τον άλλον φασίστα διότι δεν έχεις απάντηση και επιχειρήματα στα λόγια του! Ακόμη και να διαφωνείς του λες απλά ότι έχεις άλλη άποψη δεν τον βρίζεις για να περάσει το δικό σου! Οι απειλές σου λοιπόν δεν πιάνουν σε μένα και μην τις ξανακάνεις γιατί εάν δεν με σέβεσαι εδώ θα έρθω να σε βρω μαζί με τον φλούφλη τον γιο σου που κυκλοφοράς και σου μάθω τον σεβασμό από κοντά!!! Βούλωστο λοιπόν και μην με ξαναπείς φασίστα χωρίς να με ξέρεις ! Ξέρω ότι το κάνεις γιατί δεν ανεβάζω ποιήματα που να υμνούν τον Σύριζα! Αλλά εγώ είμαι ταγμένος ποιητής μηνύτορας!!! Και θα λέω μόνο την αλήθεια με όποιο κόστος!!! Δεν γλύφω την εξουσία!!! Διότι εγώ την κάπα μου την έχω κρεμάσει εδώ και τρία χρόνια που έφυγε το παιδί μου και εάν εσύ είσαι τρελοναξιώτισα εγώ είμαι τρελομυκονιάτης χειρότερος από εσένα!
Εάν κάνω λάθος σε αυτά που λέω θα με κρίνει η ιστορία! Όχι δυο- τρία τρολάκια της εκάστου κυβέρνησης! Έχεις λοιπόν να μου πεις κάτι για τους εκατό ανθρώπους που κάηκαν και τους άλλους που πνίγηκαν ενώ η φίλη σου η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος ήταν σε διακοπές; Τι μας ανεβάζεις το ΚΕΛΠΝΟ και τον Παπαντωνίου περσινά ξινά σταφύλια λες και δεν το ξέραμε ότι όλοι εκεί μέσα έκλεβαν! Για την ταμπακιέρα έχεις να πεις κάτι; Ποιήτρια είσαι τα κακώς κείμενα όλων πρέπει να καυτηριάζεις όχι να είσαι φερέφωνο της κυβέρνησης ξύπνα!!! Τώρα εάν δεν έχεις κάτι να πεις πάνω στο θέμα που αφορά την φίλη σου, πες απλά ένα εγώ τι φταίω; Και ζητά μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που έφυγαν άδικα και βούλωστο!!!
Νικηφόρος Μελάς
07-11-2018 @ 19:59
Ολύμπιε θεέ στην κοπτοραπτική είσαστε μανούλες!!! Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες και το παραμικρό που θα ειπωθεί για το πρόσωπο μου το καταγράφω! Αναφέρομαι φυσικά στις απειλές τις Λυδίας που βιάστηκες πάλι να αφαιρέσεις αλλά ευτυχώς τις είχα κρατήσει!!!
Νικηφόρος Μελάς
07-11-2018 @ 20:32
Oλύμπιος-Θεός
07-11-2018 @ 20:06 Ντροπή σου ρε να απειλείς μια γυναίκα Ντροπή σου ΦΑΣΙΣΤΑ και αν είσαι μάγκας βάλτα μαζί μου όχι με γυναίκες!!

Ολύμπιε και άγνωστε άντρα πίσω από την οθόνη του pc σου, δεν λέω πολλά λόγια μαζί σου αλλά… θα σου πω μόνο τούτο: Εάν είσαι άντρας και φοράς παντελόνια και έχεις αρχ@@ γίνε γνωστός και έλα μπροστά μου να με πεις φασίστα να δεις εάν τα βάζω μαζί σου!
Νικηφόρος Μελάς
07-11-2018 @ 20:48
Τρολάκια του συστήματος μου στήνετε παγίδες, μπας και μπορέσετε να με πιάσετε στο δόκανο! Εεε γνωρίζω καλά ότι όπως είχα πει… και ο μικρός το κράτησε, ότι το δέντρο που έχει καρπούς χτυπούν! Μάθετε και αυτό: ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Από αύριο λοιπόν ακόμα πιο δυνατά ποιήματα υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας μου θα γράφω!!! Βρίστε με φασίστα και «τσιτώστε» μου τα νεύρα! Τόσο περισσότερη ενέργεια μου δίνεται να γράφω με τον τρόπο σας!!!

inokrini
08-11-2018 @ 01:24
Ροδολφος
08-11-2018 @ 23:03

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο