Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110985 Τραγούδια, 253608 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ματωμένο φεγγάρι - 1965       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Ένας κρατούσε το μαχαίρι
άλλος κρατούσε το σπαθί
κι εγώ σου κράταγα το χέρι
το χέρι μου να ζεσταθείς

Αγάπη μου, αγάπη μου
θα σου μιλήσω τώρα
για της χαράς την ώρα
και για την λευτεριά
αγάπη μου, αγάπη μου
στην πικραμένη χώρα
θα σταματήσει η μπόρα
και θα `ρθει η ξαστεριά

Είναι το φεγγάρι ματωμένο
κι ο ήλιος είναι σκοτεινός
και μες στη νύχτα περιμένω
ν’ ανοίξει πάλι ο ουρανός




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 70%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11770
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Χρυσοπράσινο φύλλο
1965
[1] Μίκης Θεοδωράκης - Π...
1965
[1] Θαλασσινά φεγγάρια
1974
[2] Ένα κόκκινο μήλο η κ...
2009
[3] Μίκης Θεοδωράκης - 5...
2000
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ηλίας Πολίτης @ 02-10-2005
   Antony Smyrnios
22-06-2020 13:22
1965 Μαρία Φαραντούρη HMV GCLP 12 LP''Χρυσοπράσινο Φύλλο''
1965 Σούλα Μπιρμπίλη 45'' Lyra ‎– LS 1127
2009 Μαρία Δημητριάδη LP'' Ένα Κόκκινο Μήλο Η Καρδιά Μου''
   troodos
27-12-2009 13:11
Καποτε τραγουδουσαν στην αγαπημενη τους τετοια τραγουδια.Τι σχεση μπορει να εχει ο ερωτας με μια πληγωμενη πατριδα...που να καταλαβεις...πηγαινε να καταναλωσεις αυτα που σε επεισαν οτι ειναι αναγκαια


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο