Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54784 Τραγούδια, 183021 Ποιήματα, 23449 Μεταφράσεις, 26532 Αφιερώσεις
 

 Θα πιω απόψε το φεγγάρι - 1968       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μίμης Πλέσσας


Θα πιω απόψε το φεγγάρι
και θα μεθύσω και θα πω
αφού πονάς για κάποιον άλλο
ρίξε μαχαίρι να κοπώ

Κι όταν με κόψει το μαχαίρι
μετανιωμένη θα μου πεις
πάρε του φεγγαριού το δάκρυ
κι από το αίμα να πλυθείς

Κι εγώ θα κόψω το φεγγάρι
θα σ’ το καρφώσω στα μαλλιά
και σαν πλαγιάσουμε θα έχω
τον ουρανό στην αγκαλιά

Κι όταν ξυπνήσουμε και πάμε
ξανά στα στέκια τα παλιά
σκέψου τι όμορφη που θα `σαι
με το φεγγάρι στα μαλλιά



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.2%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 36776
      Σχόλια: 20
      Αφιερώσεις: 7
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Γοργόνες και μάγκες
1968
[1] Πουλόπουλος 3
1969
[2] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
[3] Από καρδιάς
2002
[4] Η Αλέξια ερμηνεύει τ...
1993
[5] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[5] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Αφιερωμένο από Vassilis - cologne
για Ulrike - cologne
18.04.2004 10:55
magst du das?
   Αφιερωμένο από ?? - kypros(leykwsia)
για gianni - kypros(leukwsia)
16.04.2005 10:35
afou ponas gia kapoia alli........
s'agapw na to 3eris kai mi fovasai!!
   Αφιερωμένο από Wassilis - Bielefeld? kaloooo!!
για Marigkw - Aachen
07.12.2004 11:20
Marigkw, kathotin imetha ke poli aisthimaties naoum, ki epeidi s exo kopsei gia poli tsirimbim tsirimbom. Se filo
   Αφιερωμένο από anna - athina
για giorgo - thessaloniki
07.12.2004 11:25
par ol auta tha s agapo
   Αφιερωμένο από Panos - Athens
για Sissy - Athens
18.05.2005 11:50
Kι εγώ θα κόψω το φεγγάρι
θα σ' το καρφώσω στα μαλλιά
και σαν πλαγιάσουμε θα έχω
τον ουρανό στην αγκαλιά.
Σ'ΑΓΑΠΩ, ΖΩΗ ΜΟΥ
   Αφιερωμένο από Vassi - Bielefeld
για Tina - Wuppertal
05.07.2005 18:07
Das Lied, werde ich Dir mal vorsingen:-) Und wie wars mit den feuchten Augen nochmal?.-) Filakia
   Αφιερωμένο από akis - ,..........
για nitsa - ...
03.07.2008 15:57
Κι όταν ξυπνήσουμε και πάμε
ξανά στα στέκια τα παλιά...μαζι, γιατι δεν ειναι ομορφα χωρις εσενα
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Katapliktiko tragoudi...gemato sines8ima... Tragoudi pou aggizei pragmatike ti yihi...   ( Eleni )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
8a sumfwvnsw me Kwvstavtivo kai Elevn ;)   ( Fulminus )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
τέλειοοοο   ( Αλίκη )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
to pio agapimeno mu tragoudi   ( xristina )
   Ανώνυμο σχόλιο
01-04-2005
Pare t feggariou to dakri, apo to aima na pli8eis...
   Ανώνυμο σχόλιο
14-11-2005
Ektos apo ton Kyrio Poulopoulo,tin Elrftheria Arvanitaki k ton Giorgo Dalara ,to kommati afto exei pei k o Giannis Parios K i Xaris Alexiou I opoia to xei pei oraiotera apo olous......
   Ανώνυμο σχόλιο
27-11-2005
Το τελευταίο σχόλιο έγραψε ιστορία !!!
   Ανώνυμο σχόλιο
27-11-2005
Αν καταγραφούν οι δεκάδες επανεκτελέσεις, θέλουμε πολλές σελίδες... Το τραγούδι το είπε ο Πουλόπουλος και μόνο!
   Minos
15-12-2005
Δεν έχουν κανένα νόημα τα ονόματα των ερμηνευτών που επανεκτέλεσαν κάποιο τραγούδι. Η σελίδα αυτή αφορά τον στίχο, ως ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού. Δεν πρόκειται για αρχεία δισκογραφικού υλικού, ούτε για "λεύκωμα" δεκαεξάχρονων! Η πρώτη εκτέλεση αρκεί. Θα παρακαλούσα να γίνει σεβαστό. Υ.Γ. 1 Θα μπορούσα κάλλιστα να αναφέρω τουλάχιστον άλλους 25 (!), που επανεκτέλεσαν δισκογραφικά αυτό το τραγούδι. Υ.Γ.2 Του Νταλάρα, ίσως είναι η χειρότερη... !
   Ανώνυμο σχόλιο
11-02-2006
στιχοι σαν κι αυτους απογειωνουν τραγουδιστες που ξερουν να τραγουδουν τετοια τραγουδια...
   Ανώνυμο σχόλιο
11-02-2006
αυτα τα τραγουδια εχουν επιτυχια απο αλλους διοτι οταν τα τραγουδανε στο μυαλο μας ερχεται ο αρχικος πχ πουλοπουλος η βοσκοπουλος.
   Ανώνυμο σχόλιο
28-03-2006
meGalos o plessas panos
   Ανώνυμο σχόλιο
28-03-2006
assos O POYLOPOYLOS PANOS
   giouli trelh
13-04-2007 13:18
ΑΠΑΙΧΤΟ!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!!!!
   ~tsini~
25-04-2008 14:55
Τι γράψανε οι άνθρωποι!
   militsa
13-11-2008 10:24
ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΤΟΙΧΟΥΡΓΟΥΣ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ!!!!!!FAN
   ANEK LINES
28-01-2011 13:01
   tsiou
05-05-2012 11:34
Τι ωραια φωνη εχει ο Πουλοπουλος..
Και ποσο γοητευτικος ηταν στα νιατα του..
http://www.youtube.com/watch?v=uhxYkleSgYQ
http://www.ogdoo.gr/portal/images/stories/AKROASH/PRWTO%20TRAGOUDI/POULOPOULOS2.jpg
   παρις
02-07-2012 22:57
Το τραγούδησε ο Πουλόπουλος το 1968, στην ταινία "Γοργόνες και μάγκες" του Γιάννη Δαλιανίδη.
   emotion
02-09-2012 16:42
Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ -Η- Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οσοι το έχουν τραγουδήσει είναι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο-ί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο