Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110752 Τραγούδια, 252725 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μας κυνηγούν το ναργιλέ - 1935       
 
Στίχοι:  
Νίκος Μάθεσης
Μουσική:  
Δημήτρης Μπαρούσης


Μας κυνηγούν τον ναργιλέ,
γιατί τον πίνουν μάγκες,
και ζούλα τον φουμάρουνε
όλ’ οι αριστοκράτες.

Χαρέμια έχουνε σωστά
και γκόμενες σπαθάτες
με πιάνα, με σαξόφωνα,
μαστούρια σαν αγάδες.

Κι εσύ, μαγκίτη, μπάνησε
στη ζούλα, μην έρθουνε,
γιατί, αν μας τον πιάσουνε,
τσάμπα θα τραβηχθούμε.

Μάγκα μου, το `χει η μοίρα σου
έτσι για να τραβιέσαι
για τέτοια μικροπράγματα
στην τούφα να πετιέσαι.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 9566
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Μας κυν...
1935
[2] Όταν καπνίζει ο λουλ...
1971
[3] Δημήτρης Ευσταθίου -...
1983
[3] Τα χασικλίδικα
1983
[3] Το βαπόρι απ΄ την Πε...
2003
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 24-09-2005
   sekarius
27-02-2018 18:06
Πρώτη εκτέλεση


Ρόζα Εσκενάζυ



1935


https://youtu.be/__VtsJ4yWhE


Δίσκος : Odeon GA 1832
   Μαυρο Ατι σε Φωτια
13-03-2014 05:27
Αυγ. 1972
'Πανόραμα_Τζιτζιφιες' - Γιαννης Παπαϊωαννου !

https://www.youtube.com/watch?v=W6mK_ZMLM1g&list=UUg3hqlZ0Mi85UNhO6rhOkYw
   netriofron
13-03-2013 10:00
του 1935


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο