Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101386 Τραγούδια, 244880 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το αδιέξοδο - 1971       
 
Στίχοι:  
Αλέκος Καγιάντας
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Πήραμε λάθος το στρατί,
και μη ρωτάς πώς και γιατί,
στο αδιέξοδο βρεθήκαμε αυτό.
Ίσως να έφταιξες εσύ,
ίσως να έφταιξα εγώ,
ίσως της μοίρας μας να ήτανε γραφτό.

Τώρα δε μένει άλλη λύση,
παρά μονάχα ο χωρισμός
και κάποιο δάκρυ αν θα κυλήσει,
θα το στεγνώσει ο καιρός,
θα το στεγνώσει ο καιρός.

Δεν το μπορείς, δεν το μπορώ,
να πάμε πίσω τον καιρό,
το ίδιο λάθος να μην κάνουμε ξανά.
Τώρα το βλέπουμε κι οι δυο,
απ’ τ’ αδιέξοδο αυτό,
ό, τι κι αν κάνουμε να βγούμε είν’ αργά.

Τώρα δε μένει άλλη λύση,
παρά μονάχα ο χωρισμός
και κάποιο δάκρυ αν θα κυλήσει,
θα το στεγνώσει ο καιρός,
θα το στεγνώσει ο καιρός.

Τώρα δε μένει άλλη λύση,
παρά μονάχα ο χωρισμός
και κάποιο δάκρυ αν θα κυλήσει,
θα το στεγνώσει ο καιρός,
θα το στεγνώσει ο καιρός.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 20624
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ένα αγόρι αλλιώτικο ...
1971
[2] Η Βίκυ Μοσχολιού τρα...
1995
[2] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[2] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[2] Εγώ εσένα αγαπώ
2005
[3] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Άρης, Άρης @ 21-09-2005
   alain
24-09-2012 10:12
Διορθώνω: Από την ταινία "Ο αγαθιάρης και η ατσίδα" το 1971. Το τραγουδά όμως η Άννα Μαντζουράνη.
   alain
19-03-2009 09:27
Από την ταινία ''Ο αγαθιάρης'' (1965)
   Tsaconas
16-04-2017 14:07
Η Σοφία Εμφιετζή το είπε καλύτερα από όλες.
https://www.youtube.com/watch?v=IIw_h-TUsUc
   netriofron
30-09-2016 20:42
Βίκυ Μοσχολιού = κυκλοφορησε στις 26--9----1971 ,σε 45ρι της Olympic (OE-75182)
[ http://vinyl.gr/Olympic%20(45)%20Photos%2075151.html ]
   petroschp@yahoo.gr
20-04-2014 00:32
Δίσκος 45 στροφών του 1971. Πίσω πλευρά 《Μελαμψός και μελανούρι》.
   πανούλης
15-11-2012 21:27
Κι εγώ να συμπληρώσω ότι ότι είναι όντως από τις πιό αξιπρεπείς ερμηνείες αυτή της πρόωρα χαμένης Άννας Μαντζουράνη, για μένα η καλύτερη μετά της Βίκυς Μοσχολιού.
   πανούλης
27-11-2011 19:30
Ερμηνεία από την Πετρή Σαλπέα στην ταινία του Κ. Καραγιάννη "Ένα αγόρι... αλλοιώτικο απ' τ' άλλα" (1971) με Δεσπ. Στυλιανοπούλου, Γιαν. Γκιωνάκη κ.α.
   Δημήτρης Νέα Υόρκη
16-03-2010 17:08
Άλλες ερμηνείες: Λιζέτα Καλημέρη και Κατερίνα Κούκα
   Ιορδάνης
22-04-2008 02:39
Από τα πιο γλυκά τραγούδια του Ζαμπέτα!
   Laikos
27-05-2007 04:40
ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΟΛΕ!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο