Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94165 Τραγούδια, 234315 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η κιβωτός - 1989       
 
Στίχοι:  
Ελένη Βιτάλη
Μουσική:  
Ελένη Βιτάλη


Γεννήθηκα στην Κιβωτό
μαζί με τ’ άλλα ζωα
και τώρα εδώ σας τραγουδώ
δαιμόνια κι αθώα

Γεννήθηκα και μου `δωσαν
για προίκα μια μαγκούρα
να τη βαράω με δύναμη
στου νου την καμπούρα

Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ’ ανταλλακτικό
θα `ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό

Γεννήθηκα με ένα γιατί
μες την καρδιά κρυμμένο
ποιους μάγκες εξυπερετώ
ποιοι μ’ έχουν κουρδισμένο

Με φέρανε και μου `πανε
ποτέ μιλιά μη βγάλω
πως είναι που γεννήθηκα
προνόμιο μεγάλο

Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας...

Γεννήθηκα στην Κιβωτό
εννιά και δεκατρία
την ώρα που οι πλανήτες μου
βαράγαν μα...

Μαρία με τα κίτρινα
με βάση τα δεδόμενα
εδώ ο πλανήτης χάνεται
κι εσύ το παίζεις γκόμενα

Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας....




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.6%  (18 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 59638
      Σχόλια: 30
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Το απέναντι μπαλκόνι
1989
[1] Γι΄ άλλες πολιτείες
1992
[1] Ελένη Βιτάλη - Εφ' ό...
2001
[1] Προσκήνιο (live)
2001
[2] Εμπειριών συλλέκτης
1997
[3] Δυτικές Συνοικίες - ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Azelli
13-10-2015 17:04
Τρομερος ρυθμος
   evgemini77
12-04-2015 20:43
Ελένη Βιτάλη - Κιβωτός (guitar cover) https://www.youtube.com/watch?v=PfTC66ElWn0
   emotion
12-09-2013 10:18
Είναι καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   geormax
18-04-2012 22:34
Τρομερή τεχνίτης του στοίχου η Βιτάλη
   x.2009-10
07-06-2010 10:43
ελληνικό τραγούδι που τα σπάει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   skathari
06-03-2010 17:57
Τέλειο το τραγούδι! Αλλά ρε παιδιά, προσέξτε λίγο την ορθογραφία! Πόνεσαν τα μάτια μου όσο διάβαζα τα σχόλιά σας!

Βάσω
   paparos
30-08-2009 03:21
Βιτάλη μια Ζωή,Ο Νότις είναι για άλλα τραγούδια!!
   madalena!!!
12-05-2009 06:47
   Θεοφανώ
28-03-2009 14:46
πολύ ωραίο κομμάτι!
   m@raki:)
31-12-2008 01:28
telio tragoudi to akouw sunexeia....
   flygirl
14-12-2008 04:25
ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΜΑΡΙΑ[ΚΥΠΡΟΣ-ΠΑΦΟΣ]
   ΛΟΦΟΣ
24-09-2008 02:08
   fotinivit
08-05-2008 11:51
''Μη ξεχνάμε το είπε κ ο Σφακιανάκης...''
φυσικά και πρέπει να το ξεχνάμε για το καλό μας. ΕΛΕΟΣ!!

ΒΙΤΑΛΗ_ΘΕΑ
   katerinakon
05-01-2008 02:21
vitali thea-proskynaw
   heartless
23-07-2007 05:57
Τραγουδαρα...Αφιερωμενο στο Γιαννακη που το τραγούδισε και το έσκισε με τη φωναρα του!!
   MELODY
29-05-2007 13:18
Άλλαζα λίγο τους στοίχους με τους φίλους μου και το τραγουδούσαμε στη Θεοδώρα! Και έπεφτε γέλιο............. Στους φίλους μου αφιερωμένο με όλη μου την καρδιά και στη Θεοδώρα που δεν πειραζόταν καθόλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   canceroula
22-02-2007 03:28
Η εκτέλεση του Σφακιανάκη δεν μου άρεσε.
Αυτό ειναι για γυναικίες φωνές.
Το χε πει πολλύ καλά η Δόμνα στο fame
Τώρα εντάξυ ίσως καποιοι με κράξούν αλλα ακούστε το πρώτα και μετα σχολίαστε
   axrhstoss
17-08-2006 10:23
το τελευταιο τετραστιχο χαρακτηριζει τον αναισθητο ελληνα ανθρωπο και ποσο μαλλον τις γυναικες.
   Ανώνυμο σχόλιο
19-03-2006
καλα εγω δεν διαβασα ακριβως τι λετε το κομμάτι είναι αρκετα καλό αλλά κάποιος είπε κατι για τον σφακιανάκη μη ξεχνας εκτοσ απο κανα 2 <ζειμπεκικα> ειναι μεσ το σκυλαδικο!!!! ο νοτης
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2006
ΒΙΤΑΛΗ και ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΝΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!! ΚΩΣΤΑΣ-ΝΙΚΑΙΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
19-02-2006
πρωτον φωναρα!!!δευτερον τελείοs τρελη και rok!!! τελοσ φοβεροσ ο στιχος!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-01-2006
zitw to kalo elliniko tragoydi!!! Eleni fwnara! glykeria fwnara!!!
   Τελώνιο
04-01-2006
Λευτεριά στους αιχμαλώτους του νεοελληνικού τραγουδιού!
   Ανώνυμο σχόλιο
09-11-2005
Να κι ενα τραγούδι που τα λέει εξω απο τα δόντια!!!
   Αφιερωμένο από ΒΑΓΙΑ - ΛΑΜΙΑ
για ΜΑΡΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
27-09-2005 05:15
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
   Ανώνυμο σχόλιο
27-02-2005
Πολύ ωραίο(Κύπρος)!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-02-2005
Τέλιο τραγούδι!
   Ανώνυμο σχόλιο
22-02-2005
αυτο το κομματι γραφτηκε για μας.ξυπνηστε
   Ανώνυμο σχόλιο
21-02-2005
ΤΕΛΕΙΟ!{ΕΥΘΥΜΙΑ}
   Ανώνυμο σχόλιο
11-01-2005
Μη ξεχνάμε το είπε κ ο Σφακιανάκης...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
H Bιτάλη είναι μία σπουδαία φωνή και μία ιδιαίτερη τραγουδοποιός.   ( Δέσποινα )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο