Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54874 Τραγούδια, 183179 Ποιήματα, 23468 Μεταφράσεις, 26533 Αφιερώσεις
 

 Σαν μαγεμένο το μυαλό μου - 1940       
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Γκόγκος, Μπαγιαντέρας
Μουσική:  
Δημήτρης Γκόγκος, Μπαγιαντέρας


Σαν μαγεμένο το μυαλό μου φτερουγίζει
η κάθε σκέψη μου κοντά σου τριγυρίζει
δεν ησυχάζω και στον ύπνο που κοιμάμαι
εσένα πάντα αρχοντοπούλα μου θυμάμαι

Μες στης ταβέρνας τη γωνιά για σένα πίνω
για την αγάπη σου ποτάμια δάκρυα χύνω
λυπήσου με μικρή και μη μ’ αφήνεις μόνο
αφού το ξέρεις πως για σένα μαραζώνω

Αχ παιχνιδιάρα πάψε τώρα τα γινάτια
και μη μου κάνεις την καρδούλα μου κομμάτια
με μια ματιά σου σαν μου ρίχνεις αχ πώς λιώνω
μαζί σου ξέρεις τον ξεχνάω κάθε πόνο



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 80%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 25041
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές
1940
[3] Αθάνατα ρεμπέτικα
1972
[3] Η πρώτη αγάπη σου εί...
1995
[4] 12 ρεμπέτικα
1975
[5] Τα λαϊκά της νύχτας
1981
[5] Πριν τελειώσει η νύχ...
1989
[5] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1996
[5] Τα λαϊκά μια ζωής
1996
[5] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   giorgos_86
12-08-2006 04:29
απίστευτο τραγούδι
   foukourado
04-07-2007 03:44
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ.ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΣΩ!!
   golfw1986
25-03-2010 06:40
   Μάντζιος Κώστας
27-09-2011 23:02
Τραγουδι του 1940.Μπουζούκι και δεύτερη φωνή ο Μανώλης Χιώτης.
Στη δευτερη στροφη ακούγεται ...αφου το βλέπεις πως για σενα μαραζωνω...
και στην τριτη στροφη ...μαζι σου ξερεις πως ξεχναω καθε πονο.
   akaralias
25-03-2012 16:13
Νομίζω ότι έκτος από την πρώτη εκτέλεση η καλύτερη είναι από τον Πάνο Γαβαλά ο οποίος δεν αναγράφεται εδώ καν!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο