Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
107093 Τραγούδια, 247889 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αυτός ο άλλος      
 
Στίχοι:  
Κώστας Κοφινιώτης
Μουσική:  
Νίκος Γούναρης


Αυτός ο άλλος που σε πήρε από μένα
αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος
είν’ ευεργέτης μου μεγάλος

Πες μου λοιπόν που κάθεται
να πάω να τον γνωρίσω
για το καλό που μου `κανε
να τον ευχαριστήσω

Αυτός ο άλλος που σε βούτηξε από μένα
κι έγινε θρύλος, κι έγινε θρύλος
είν’ ο καλύτερός μου φίλος !

Μια και με γλύτωσε από σε του έχω ευγνωμοσύνη
να τον φυλάει ο Θεός και μέρες να του δίνει

Αυτός ο άλλος που σε χαίρεται που σ’ έχει
αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος
είναι σωτήρας μου μεγάλος

Να ζήσεις βρε λεβέντη μου, κι από χαρά θα κλάψω
λαμπάδα σαν το μπόι σου στην Παναγιά θ’ ανάψω...

Αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος
είν’ ευεργέτης μου μεγάλος




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.4%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 18572
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ευτυχισμένες μέρες
1990
[1] Ένας φίλος απ'τα παλ...
2000
[1] Χρυσή Δισκοθήκη - Οι...
2001
[2] Τα ερωτικά του 50
1988
[3] Κάτι γλυκό
2002 EMI 540789 - MINOS EMI
[4] Γλυκά μου μάτια
2009
[5] Γιάννης Κότσιρας Liv...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   M.is @ 20-08-2005
   netriofron
13-09-2018 20:11


Νο 3 :


1960 = Tony D'Adario + Γιώργος Χωραφάς , στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!! , ----------- Δίσκος 45 στροφών στην Γαλλική Vogue Productions ‎ (V. 45-759) , & δίσκος ΕΡ στην Γαλλική Disques Vogue ‎ (EPL - 7795) (1960) ------------- https://youtu.be/nGh07eyd_JE


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=AFTOS+O+ALLOS&type=all ]

   netriofron
08-07-2017 01:43
ΕΠΙΣΗΣ :
1969 !!!!!!!! = Αφοί Κατσάμπα , [Ενορχηστρωση : Γιώργος Θεοφιλόπουλος] ---------- Αλμπουμ ''Αδελφοί Κατσάμπα, Νίκος Γούναρης ‎– Αξέχαστες Επιτυχίες Του Νίκου Γούναρη'' ------------- https://youtu.be/mIYIKGD9X2w
   netriofron
24-11-2016 12:13
Εξαιτιας της πειστικοτατης ερμηνειας του, στο ''Ενα βραδυ που'βρεχε'' ,ειχε πεισει τον κοσμο οτι ηταν και πραγματικο προσωπικο γεγονος !! Χιλιαδες θαυμαστριες του ,του εστειλαν γραμματα συμπαραστασης εως και προσφορας τους να τον ''βοηθησουν'' να ξεχασει ...
Τρια ,περιπου , χρονια μετα αποφασιστηκε να δοθει τελος σ'αυτη τη παρεξηγηση .Γραφτηκε το ''Αυτος ο αλλος'' ,για την ''αποκατασταση της αληθειας'' , απο τη συγχιση που δημιουργηθηκε με ,σχετικα με την οικογενειακη ζωη του Γουναρη !!

1η : 1956 = Νίκος Γούναρης [Ορχηστρα υπο τον Τακη Μωρακη] ----- 78ρης στην Columbia DG-7207 (CG-3399) & σε δισκακι ΕΡ της Columbia ‎ (SEGG-2517) ----- https://youtu.be/Yf3Dum99jw4
1957 = Εύα Στυλ + Μανώλης Χιώτης + Ανδρεας Πόγγης ------- 78ρης στην Liberty 245 (Αμερικης) ------ https://youtu.be/R1mfxeHVw60
1982 = Δημήτρης Σταμπούλης ----- Συλλογη ''Λες και ηταν...σήμερα!..''
1984 = Μανωλης Μητσιάς - Αθηναικη Κομπανία ------- Αλμπουμ ''Πάντα τέτοια'' & στο αλμπουμ ''100 + 1 μεγαλες ερμηνειες - ηχογραφησεις 1969-1998'' --------- https://youtu.be/pT1F-P1wu7U
1988 = Γιάννης Πάριος [Ενορχηστρωση Νικος Κουρος]

Πηγες = [ discogs.com ] --& -- [ αλμπουμ ''Νίκος Γούναρης ‎– 30 χρόνια Νίκος Γούναρης'' (1965) ]
   netriofron
07-07-2016 18:59
του 1956 α π ι σ τ ε υ τ ο ς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   LA'I'KOS
25-08-2013 11:52
   MIXFOTINOS
17-04-2010 06:46
FOVEROOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
16-04-2006
you are special


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο