Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101220 Τραγούδια, 244513 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Κάπου υπάρχει η αγάπη μου       
 
Στίχοι:  
Μάνος Χατζιδάκις
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Τώρα που είναι άνοιξη
και τα λουλούδια ανθίζουν
οι νύχτες με ζαλίζουνε
τ’ αγόρια όταν σφυρίζουν.

Κι όσους τα βράδια συναντώ
μου λένε καλησπέρα
μα εγώ δεν έχω τι να πω
σφυρίζω στον αγέρα.

Κάπου υπάρχει η αγάπη μου
μα δεν ξέρω ποια `ναι
κάπου υπάρχει η αγάπη μου
μα δεν ξέρω πού.

Θα την γυρέψω στα χαρτιά,
θα την γυρέψω στ’ άστρα
μα σαν την βρω τ’ ορκίζομαι
πως θα ντυθώ μεσ’ τ’ άσπρα.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 80%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 28139
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[2] Φεστιβάλ Ελληνικού τ...
2005
[3] Το 62 του Μάνου Χατζ...
1983
[3] Πάω να πω στο σύννεφ...
2002
[4] Η Αλίκη Καγιαλόγλου ...
1999
[5] Δρόμοι παράλληλοι
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 21-07-2005
   netriofron
18-05-2017 13:34
-------------------------- ΚΑΙ :

1963 = Ζωή Μάγκου ,συνοδεια της ορχηστρας του Σπύρου Πιπεράκη -------- Αλμπουμ ''Ζωή Μάγκου, Σπύρος
Πιπεράκης ‎– Remember Greece'' ,στην Athénée ‎ (33AT 114) ---------- https://youtu.be/xtzjM1fHDXQ

1967 = Βίκυ Λέανδρος (Παπαθανασίου) -------- Αλμπουμ ''A Taste Of Vicky'' στην Philips (843 985 PY) & αλμπουμ ''We Present: Alexandra - Vicky - Paul Mauriat'' (1968) & στην 4πλη κασετινα ''Vicky ‎– A Taste Of... The Sixties'' (2012)----------- https://youtu.be/Ad3tsu5lgUM

1983 = Σαββίνα Γιαννάτου ,[Ενορχηστρωση : Λένα Πλάτωνος]

1984 [Ηχογ. 23 Ιουλιου]= Νάνα Μούσχουρη -------- στο 2πλο αλμπουμ ''Νάνα Μούσχουρη : Ωδείο Ηρώδου Αττικού'' (Ζωντανα απο τις συναυλιες της στις 23 & 24 Ιουλιου 1984) ---------- https://youtu.be/XG2iPfeuETw

1999 [Ηχογ. Οκτωβ.] =Αλίκη Καγιαλόγλου ---------- https://youtu.be/zk2rUlBWyRY

2005 = Ελευθερία Αρβανιτάκη -------- στο 2πλο CD ''Δρόμοι παράλληλοι'' & στο CD ''Eleftheria Arvanitaki ‎– Stis Akres Ap' Ta Matia Sou'' (2006)


ΠΗΓΕΣ = [https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9A%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%85+%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9+%CE%B7+%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7+%CE%BC%CE%BF%CF%85&type=all ] - - - [https://www.discogs.com/Vicky-A-Taste-Of-Vicky/master/634069 ]
   netriofron
17-05-2017 13:14
---------------------- ΕΠΙΣΗΣ :


1961 = ''The Four Coins'' [1952-1970] ,στα ΑΓΓΛΙΚΑ !!!!!!!! : Δημητρης Γρηγοράκης, Γιώργος Mανταλης, και οι αδελφοί Γιώργος και Jack Mαχραμας -------- Αλμπουμ ''Greek Songs'' στην Αμερικανικη MGM Records ‎ (E-3944) -------- https://youtu.be/1eKjWiwwUqM

1967 = Marjana Deržaj ,[ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!] ,Διασκευη στιχων : Gregor Strniša ,και με τιτλο ''Pesem Gora''
--------- δισκακι ΕΡ στην Γιουγ/βικη PGP RTB ‎ (EP 50254) ,με τιτλο ''Kitare Iz Meksika'' --------- https://youtu.be/xG6uPKw-QCg


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=Pesem+Gora&type=all ] - - - [ https://www.discogs.com/The-Four-Coins-Greek-Songs/release/8753821 ]
   netriofron
29-10-2016 22:27
1η = 1959 : Νάνα Μούσχουρη ---- Συλλογη ''Various ‎– Α' Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού 1959'' & σε
45ρακι της FIDELITY-7033 & 1960 : 45ρακι της Fidelity 7113 &
σε Extended Play δισκο της Fidelity ‎ (ΕΡ-8008)
2η =1959 : [Νοεμβρης] , Γιοβάννα ----- Συλλογη ''Manos Hadjidakis ‎– 100 τραγούδια - Ηχογραφήσεις 1955-1972'' (2008)
---- https://youtu.be/Q3xvV6C_mqM
1959 = Λόλα Τσουκάτου ---- 45 ρακι στην Decca (PL 6023) ---- https://youtu.be/7_eJrG9gmho
1959 = Τώνης Μαρούδας - Τζένη Βάνου - Τρίο Μορένο ----- 45ρακια της Columbia Ελλαδος (SCDG 2604) & Αγγλιας (DCG-434) & στη Συλλογη ''Τζένη Βάνου ‎– Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου'' (2013) ----- https://youtu.be/mXg9PnCX9mk
1963 = Nana Mouskouri ‎ –--- Αλμπουμ ''My Favourite Greek Songs'' (Γαλλια) ----- https://youtu.be/dbG550w6Kb4
Georges Moustaki ---- Συλλογη ''Various ‎– Greek Lounge 2'' (2005) ---- https://youtu.be/a_GgYgFYis4
Αλέκα Αλιμπέρτη ---- Συλλογη ''Various ‎– 40 Τραγούδια - 40 Χρόνια Μινιόν [ 1955 - 1974] ''
1982 = η Παρέα = Tάκης Μπινιάρης , Ανθή Ανδρεοπούλου , Κρίστυ Στασινοπούλου, Γιάννης Σαμσιάρης ------- Αλμπουμ ''Various ‎– 31 τραγούδια που αγαπήσαμε (Η Παρέα)'' ------ https://youtu.be/XtSgb69U4rM

[ discogs.com ] -- [ http://www.hadjidakis.gr/homeweb.htm ]
   netriofron
20-09-2016 09:12
Νάνα Μούσχουρη
Ηχογράφηση του 1959 ----- Δισκος (Fidelity ‎– 8008) ----------
1ο Βραβείο στο Α' Φεστιβάλ Τραγουδιού που διοργάνωσε το Ε.Ι.Ρ. το 1959. Την ίδια χρονιά ακούγεται και στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα ,''ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ''.

Γιοβάννα (= ΙΩΑΝΝΑ ΦΑΣΣΟΥ-ΚΑΛΠΑΞΗ )
Ηχογράφηση του 1959 ---- https://youtu.be/Q3xvV6C_mqM
   netriofron
05-09-2014 15:32
ΤΟΥ 1959
   tsiou
21-04-2012 21:01
http://www.youtube.com/watch?v=HUpj9F33occ
http://www.youtube.com/watch?v=mCQfFfxJi58
http://www.youtube.com/watch?v=QcOYQFfRQtg

   tsiou
11-03-2011 17:58
κάπου υπάρχει η αγάπη μου
μα δεν ξέρω πού..

http://www.youtube.com/watch?v=o4kN5ICHWis

Νικητας κλιντ ενορχηστρωση και σκηνοθεσια στο βιντεοκλιπ της Αρβανιτακη


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο