Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68024 Τραγούδια, 219598 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Τέσσερις στρατηγοί - 1988       
 
Στίχοι:  
Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
για πόλεμο στο μακρινό το Ιράν.

Ο πρώτος από πόλεμο δεν κάτεχε,
ο δεύτερος στις κακουχιές δεν άντεχε.

O τρίτος ήταν υποκείμενο γελοίο
κι ο τέταρτος φοβότανε το κρύο.

Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
αλλά δε φτάνουνε ποτέ στο Ιράν.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 10174
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τραγούδια από το θέα...
1988
[1] Ρεσιτάλ
1989
[2] Μικρό παιδί
2009
[3] Ο κύκλος με την κιμω...
1959
[3] Γιώργος Μούτσιος - Σ...
2000
[4] Μάνος Χατζιδάκις - 4...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 21-07-2005
   fcnorwich
22-04-2016 14:11
5η Σαββοπουλος Γιοκαρινης Κηλαηδονης Πανουσης
https://www.youtube.com/watch?v=J2m623_3iII
   παρις
20-05-2012 02:40
Από το θεατρικό έργο "Ο κύκλος με την κιμωλία", του Μπέρτολτ Μπρέχτ, που παρουσιάστηκε το 1957, από το θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κούν
   προσωδός
08-02-2009 14:26
Ρυθμός από πολεμικό εμβατήριο και ποίηση με νοήματα παγκόσμιας εμβέλειας (δυστυχώς πάντα επίκαιροι).


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο