Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98751 Τραγούδια, 239993 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το παιδί απ΄ το λιμάνι - 1968       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Κάποιο αλάνι απ’ το λιμάνι
όταν βραδιάζει τους δρόμους πιάνει.
Παλάτια του έταξε μια νύχτα στο λιμάνι
μια μικρή κοπέλα απ’ το Πασαλιμάνι.

Έφυγε χωρίς να νιώσει πως το πλήγωσε σκληρά
το φτωχό το παλληκάρι στο λιμάνι μια βραδιά.
Κι από τότε το φτωχό τ’ αλάνι
κάθε βράδυ φεύγει απ’ το λιμάνι
τη γυρεύει στον Περαία σ’ όλα τα στενά.

Κάποιο αλάνι απ’ το λιμάνι
όταν βραδιάζει τους δρόμους πιάνει.

Κάποιο βραδάκι μπρος στο ρολόι
τη συναντάει με κάποιο γόη.
Μα εκείνη αδιάφορα τον βλέπει που σπαράζει
μπαίνει σε μια κούρσα και φεύγει, δε τη νοιάζει.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97.2%  (33 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 12112
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Μαζί με τον Σταμάτη
1969
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[1] Κάτι δυνατό
2005
[2] Βασίλης Τσιτσάνης Li...
1978
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Γιάννης64 @ 15-07-2005
   alain
22-06-2009 12:33
Σταμάτης Κόκοτας το 1968
   netriofron
02-02-2017 17:29
Αλλος τιτλος ''Κάποιο αλάνι απ' το λιμάνι''

1η : 1968 = Σταμάτης Κόκοτας [Ενορχήστρωση : Βασιλης Τσιτσανης] -------- 45ρακια της HMV (7PG-3797) , & της ODEON (HGRA-1417)

1969 = Αφοι Κατσαμπα ------- Αλμπουμ ''Οτι τραγουδιεται...''
1978 = Βασίλης Τσιτσάνης ------- Αλμπουμ ''Βασίλης Τσιτσάνης Live από το Θεμέλιο''
1983 [Ηχογρ. 30 Ιουλιου] = Βασίλης Τσιτσάνης + Ελένη Γεράνη (Μπουζουκια : Βασίλης Τσιτσάνης & Γιαννης Μωραιτης) ------ στο 2πλο αλμπουμ ''Η Συναυλία Του Τσιτσάνη Στο Ηράκλειο Κρήτης'' (Συναυλια απο το ανοιχτο κηπο-θέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", Ηράκλειο Κρητης (1.200 θεσεων) ------ https://youtu.be/rIgWPqyk2rc
2005 = Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης ----- https://youtu.be/19knuMPUs1o [ Το 5ο τραγουδι]

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203751-3800.html ] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
11-11-2016 14:36
1969 = Αφοι Κατσαμπα --------- Αλμπουμ ''Οτι τραγουδιετα...''
   stage_X
17-11-2012 02:44
   Firena.s
07-02-2008 09:52
   Γιάννης64
15-07-2005
Κι αυτό το τραγούδι παρόλο που είναι παλιό, βρίσκεται στο CD "ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ" του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη!!! Αλλά κι αυτό το τραγούδι είναι πολύ συναισθηματικό!!! (Γιάννης)


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο