Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99127 Τραγούδια, 240700 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά - 1937       
 
Στίχοι:  
Μάρκος Βαμβακάρης
Μουσική:  
Μάρκος Βαμβακάρης


Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά
εμένα μ’ αγαπούνε
μόλις θα μ’ αντικρίσουνε
θυσία θα γενούνε

Όσοι δε με γνωρίζουνε
τώρα θα με γνωρίσουν
εγώ κάνω την τσάρκα μου
κι ας με καλαμπουρίζουν

Και `γώ φτωχός γεννήθηκα
στον κόσμο έχω γυρίσει
μέσα απ’ τα φύλλα της καρδιάς
εγώ έχω μαρτυρήσει

Όλοι οι κουτσαβάκηδες
που ζούνε στο κουρμπέτι
κι αυτοί μες στην καρδούλα τους
έχουν μεγάλο ντέρτι




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.6%  (35 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 68564
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Όλοι οι...
1937
[1] 40 χρόνια Βαμβακάρης
1980
[1] Οι μεγάλοι του ρεμπέ...
1981
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[2] Δίσκος 45 στροφών
1961
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[2] Η Ελλάδα του Μάρκου ...
1992
[3] Απόστολος Νικολαΐδης...
1969
[3] Απόστολος Νικολαΐδης
1969
[3] Ποιος το έχει το βοτ...
1988
[3] Ζεϊμπέκικα και χασάπ...
1997
[3] Κάτω στα λεμονάδικα
1997
[4] Τα πέριξ
1974
[5] 50 χρόνια ρεμπέτικο ...
1975
[5] Το μουσικό κουτί
1997
[5] Αφιέρωμα στον Μάρκο ...
2003 PARLOPHONE 590013 - MINOS EMI
[6] Haris Alexiou: A Par...
1995
[7] Πόλυ Πάνου - Αυτά πο...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   sekarius
31-01-2017 09:07
https://youtu.be/ueCubuUjC0A

1h εκτέλεση

ΜΑΡΚΟΣ
1937
   netriofron
22-10-2016 18:09
Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Βασίλης Τσιτσάνης , 45ρακι της Columbia ‎ (SCDG 3023) ,που ηχογραφηθηκε 24--7----1961
   nikomas50
14-09-2013 07:34
Στην εκτέλεση Μπιθικώτση την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Βασίλης Τσιτσάνης που τον συνοδεύει και ακούγεται και η φωνή του Νίκου Ξανθόπουλου να λέει μετά την πρώτη στροφή: Γεια σου Τσιτσάνη με τη γλυκειά σου πενιά, γεια σου Γρηγόρη μου!
Από παλιά ελληνική ταινία της οποίας δε θυμάμαι τον τίτλο.
   vbotis
10-09-2010 10:40
Στην εκτέλεση του Μπιθικώτση (45άρι 1961) δεύτερη φωνή κάνει ο Βασίλης Τσιτσάνης
   ΓΔΕ Χ
17-02-2008 15:36
Ναι, έχετε δίκιο! Η σειρά των εκτελεστών είναι: Μάρκος, Μπιθικώτσης, Νταλάρας. Θεωρώ σημαντικότερη την εκτέλεση του δεύτερου για την καθαρότητα της φωνής και τη λεβεντιά του ερμηνευτή.
   mousikofilos
11-06-2007 09:00
tragoudi ap' ta liga kai sigoura me diafora to kalitero rebetiko stin istoria tou ellinikou tragoudiou
   kepouras
24-11-2006 07:15
Ο Μαρκος το ειχε πει πρωτος!!!!!!!!!!

Οι στιχοι ειναι ως εξης:

Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά
εμένα μ' αγαπούνε
μόλις θα μ' αντικρύσουνε
θυσία θα γινούνε

Όσοι δε με γνωρίζουνε
τώρα θα με γνωρίσουν
εγω κανώ την τσαρκα μου
κι ας με καλαμπουρίζουν

Εγώ φτωχός γεννήθηκα
στον κόσμο έχω γυρίσει
μέσα απ' τα φύλλα της καρδιάς
και εγώ έχω μαρτυρήσει

Όλοι οι κουτσαβάκηδες
που ζούνε στο κουρμπέτι
κι αυτοί μες στην καρδούλα τους
έχουν μεγάλο ντέρτι

Και υπαρχει και σημειο στην εισαγωγη (στην αρχή)
που παιζει ματζορε...........!!!!!!!

Όποιος δεν πιστευει καλυτερα να ακουσει την αυθεντικη εκτελεση!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
ε...που είναι ο Γρηγόρης που το πρωτοείπε;;; οεο
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αγάπη μου συγνώμη


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο