Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98743 Τραγούδια, 239919 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Πρώτη Μαΐου - 1982       
 
Στίχοι:  
Μάνος Λοΐζος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Πρώτη Μαΐου κι απ’ τη Βαστίλη
ξεκινάνε οι καρδιές των φοιτητών
χίλιες σημαίες κόκκινες μαύρες
Ο Φρεδερίκο η Κατρίν και η Σιμόν

Μέσα στους δρόμους μέσα στο πλήθος
τρέχω στους δρόμους ψάχνω στο πλήθος
πού ειν’ το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ

Πες μου Μαρία μήπως θυμάσαι
κείνο το βράδυ που σε πήρα αγκαλιά
Πρώτη Μαΐου, όπως και τώρα
κι εγώ φιλούσα τα μακριά σου τα μαλλιά

Μέσα στους δρόμους μέσα στο πλήθος
τρέχω στους δρόμους ψάχνω στο πλήθος
πού ειν’ το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ

Πρώτη Μαΐου μαύρα τα ξένα
κλείσε το τζάμι μην κρυώσει το παιδί




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93.8%  (27 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 34010
      Σχόλια: 16
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Φοβάμαι
1982
[1] Η συναυλία από το Νέ...
1985
[1] Ζωντανή ηχογράφηση σ...
1991
[1] Οι μπαλάντες του Βασ...
1995
[1] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2006
[2] Μάνος Λοΐζος - 20 χρ...
2002
[2] Συνάντηση
2006
[3] Εσείς, οι φίλοι μου ...
2003
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   netriofron
03-03-2018 16:43

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Μπαλάντα.



1η : 1982 = Βασίλης Παπακωνσταντίνου , ,Ενορχήστρωση & πιάνο : Κώστας Γανωσέλης


1985 = Βασίλης Παπακωνσταντίνου , --------------- στο 2πλο αλμπουμ ''Β. Παπακωνσταντίνου ‎– Η συναυλία από το Νέο Φάληρο'' (Ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας το Σάββατο 6 Απριλίου του 1985) ---------------- https://youtu.be/FqTY9BiyLFI

1991 [Ηχογρ. 17 Ιαν.] = Βασίλης Παπακωνσταντίνου , , Ενορχήστρωση : Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταράλας) & Χριστόφορος Κροκίδης (+ κιθάρα) , ,Πιάνο : Πάνος Γκέκας , , Σαξόφωνο : Βαγγέλης Σβάρνας , ---------------- στο 2πλο CD ''Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου – Ζωντανή ηχογράφηση στο Αττικόν'' --------------- https://youtu.be/T5s2SNUqepo

2002 = Αλκίνοος Ιωαννίδης , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Γιώργος Ανδρέου

2003 = Μιλτιάδης Πασχαλίδης , ------------ Συλλογή ''Βασίλης Παπακωνσταντίνου ‎– Εσείς, οι φίλοι μου και εγώ'' (Ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία-αφιέρωμα για τα 30 χρόνια του Βασίλη στο τραγούδι ,στις 30 Ιουνίου στο θέατρο ''Πέτρας'' στην Πετρούπολη Αττικής) -------------- https://youtu.be/Fc2l2mWPwvg


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7+%CE%9C%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85&type=release ] - - - - [ http://www.vasilisp.com/html/index.php/diskografia/prosopiki/P/1-diskografia/11-1982-fovamai ]
   Athina.Ch
30-04-2011 16:08
apo ta pio orea t :)
   Athina.Ch
30-04-2011 16:08
   Anty168
04-01-2010 04:55
καταπληκτικο τραγουδι...
   προσωδός
21-02-2009 17:11
Πολιτικά στρατευμένος αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητος ο Μάνος Λοίζος έγραψε μία απ' τις καλύτερες μπαλάντες του νεοελληνικού τραγουδιού.
   xxix86
24-01-2009 09:37
ΜΑΝΟΣ + ΜΠΙΛΥΣ
   7magoi
31-12-2008 05:21
apistefto...k oses fores k an to akousw,to idio ais8hma m kataklizei...suginhsh k anagh gia oneira,gia allagh skhnikou...
bravo mano...bravo vasilh...
   KNE !!!
16-11-2008 13:10
ΑΑΑΑ....Η πρωτομαγια δεν ειναι αργια,ειναι ΑΠΕΡΓΙΑ!!!Φοβερο τραγουδι...
   katerinakon
26-04-2008 04:24
Πρώτη Μαΐου μαύρα τα ξένα
κλείσε το τζάμι μην κρυώσει το παιδί
   trying_to_dare
12-11-2007 10:22
αυτό το τραγούδι έπαιζε ο γιώργος μου με την κιθάρα του... τώρα αν και έχει φύγει θυμάμαι και αυτόν και τον ήχο της κιθάρας του...
   VET F@XXY
01-02-2007 12:11
ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΟΧΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΥΠΛΕ ΚΑΙ ΡΕΦΡΕΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...ΑΡΕ BILLY.....!!!
   emmacyprus
02-08-2006 05:31
apo ta agapimena m tragoudiA
   Αφιερωμένο από antonis -
για maria -
18-04-2006 18:04
   Ανώνυμο σχόλιο
01-05-2005
πρώτη μαΐου, όπως και τώρα....
   maria
10-01-2005
υπέροχο κομμάτι!!!υπέροχοι στίχοι, υπέροχη μουσική
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΦΟΒΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ   ( ΝΤΙΝΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ίσως το καλύτερο τραγούδι του Βασίλη..   ( Μαρία )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο