Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68024 Τραγούδια, 219401 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Τρίτος παγκόσμιος - 1974       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Νεγρεπόντης
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
δουλεύαν στον Μπράουν στο Φίσερ στον Κράφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς
ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ
ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ

Ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
χωρίσαν σε Μπράουν σε Φίσερ σε Κραφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι ο Κράφτ
εχθροί τάχα γίναν διαλύσαν το τραστ

Και πριν μάθουν τι είπε ο Μαρξ
στρατιώτες τους πήραν στον πόλεμο παν
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ’ τα τανκς

ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93.2%  (23 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31052
      Σχόλια: 15
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τα τραγούδια του δρό...
1974
[1] Η συναυλία από το Νέ...
1985
[1] Βασίλης Παπακωνσταντ...
1987
[1] Ηρώδειο
2005
[1] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2006
[2] Εσείς, οι φίλοι μου ...
2003
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   παρις
27-05-2012 23:33
Γράφτηκε κατά την διάρκεια της δικτατορίας και δεν κυκλοφόρησε λόγω λογοκρισίας. "Τα τραγούδια του δρόμου" κυκλοφόρησαν λίγο μετά την πτώση της χούντας.
   marypep
19-11-2011 20:13
το τραγούδι,το ξαναάκουσα προχτες από κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό,που έκανε αφιέρωμα στο πολυτεχνείο!Ξαφνιάστηκα,αιφνιδιάστηκα,τρόμαξα με το πόσο προφητικό και επίκαιρο είναι στις μέρες μας!
   sotiris12345
11-05-2010 05:01
   eliza69
04-12-2009 11:28
ετσι Βασιλη ! σε λατρευω ! το τραγουδι ειναι εξαιρετικο !
   xamogelaki
30-06-2008 01:06
η αιτία του πολέμου ανα τους αιώνες σε στίχους.....
   katerinakon
26-04-2008 04:36


δώσε βασιλάρα χώστα....
ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
   pasionaria
18-03-2008 16:59
Το τραγούδι αναφέρεται στον καπιταλισμό αυστηρά.Αν δεν υπήρχε καπιταλισμός δεν θα υπήρχαν ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ & τα τανκς.
   Ltd13
15-10-2007 15:41
ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ!ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ.Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ,ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ,ΦΟΒΕΡΗ.
   DENNIS19
16-04-2007 10:22
ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΜΑ ΚΑΠΙΤΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
15-06-2006
Κλάμμα με λυγμούς....
   Ανώνυμο σχόλιο
24-10-2005
to tragoudi den anaferetai ston kapitalismo, alla stin antropini ilithiotita ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
14-10-2005
ΟΙ ΗΡΩΕΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
15-06-2005
to tragoudi den anaferetai ston kapitalismo, alla stin antropini ilithiotita
   Ανώνυμο σχόλιο
04-06-2005
h fysh tou kapitalismou se ena kai mono tragoudi.Teleio
   Ανώνυμο σχόλιο
19-03-2005
Καταπληκτικοί


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο