Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
95983 Τραγούδια, 237620 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Κουρασμένο παλληκάρι - 1961       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Κουρασμένο παλληκάρι
τώρα που δε μ’ αγαπάς
πάρε το χρυσό φεγγάρι
στον παράδεισο να πας

Ήσουν λυπημένο κύμα,
δεν είχες ακρογιάλι να σταθείς
στης αγάπης μας το μνήμα
καρτερώ να ’ρθεις να κοιμηθείς

Κουρασμένο παλληκάρι,
γίνε φως του αυγερινού
κι άσ’ τη νύχτα να σε πάρει
στο περβόλι του ουρανού




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 86.6%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 13093
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1961
[1] Μαρία Φαραντούρη , Ν...
1976
[2] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1983
[2] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1984
[2] Πάμε μια βόλτα στο φ...
1984
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[2] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[3] Η Αθήνα του 60 τραγο...
1965
[4] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   EKI, Γιώργος Σταματόπουλος @ 01-06-2005
   Viennezos
16-07-2008 17:29
Ως προς την δισκογραφία:
Το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1961 σε τρεις διαφορετικές εκτελέσεις (σε δίσκους 45 στροφών): 1. με τη Μούσχουρη, 2. με τη Νινή Ζαχά και 3. με τους Καζαντζίδη + Μαρινέλλα.
   netriofron
13-04-2017 23:09
1η : 1961 [Ηχογ.8 Ιουλη] = Νάνα Μούσχουρη ,[Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις] -------- & συλλογη ''Μάνος Χατζιδάκις - 30 Σπάνιες ερμηνείες 1955-1965 Νο 1'' (1983) &&&&& στο CD ''Nana Mouskouri ‎– The White Rose Of Athens'' (2012) @@@@ Φεστιβαλ του Ε.Ι.Ρ. του 1961= Β’ βραβείο: «Κουρασμένο παλικάρι» (Νάνα Μούσχουρη / Μάνος Χατζιδάκις) (7.000 δρχ. / 21.000 δρχ.) !!!!!!! @@@@

1961 [Κυκλοφ. 10 Αυγ.] = Στέλιος Καζαντζίδης + Μαρινελα (= Κυριακή Παπαδοπούλου) ,[Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις] ,(Μπουζούκι : Μανώλης Χιώτης)-------- 45ρακια στην HMV (7PG 3012) και στην ODEON (HGRA 884)

1961 [Κυκλοφ. Σεπτεμ.] = Νινή Ζαχά ,[Ενορχηστρωση : Κωστας Κλαββας] ------- 45ρακι στη Philips 7758 (332 058 PF) --------- https://youtu.be/fymoW3xe71I

1971 = Michael Theodore (Μιχαήλ Θεοδώρε) : Τενορος της Λυρικης ,συνοδεια της Symphonie-Orchester Graunke υπο τον Harry Pleva -------- Αλμπουμ ''Michael Theodore Tenor, Mikis Theodorakis, Manos Hadzidhakis* ‎– Griechische Lieder Von Liebe Und Freiheit'' στην Γερμανικη Intercord ‎ (744-08 U)

1974 = Michael Theodore (Μιχαήλ Θεοδώρε) : Τενορος της Λυρικης -------- Αλμπουμ ''Μιχαήλ Θεοδώρε , Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις ‎– Θεοδώρε τραγουδά Θεοδωράκη''

1985 = Χριστιάνα (Λαβίδα) ,[Ενορχηστρωση : Μίμης Πλέσσας] --------- Αλμπουμ ''Στα μεσαία κύματα'' ------- https://youtu.be/MCL-Ox9wEaU
1986 = Μαρία Φαραντούρη + Έλλη Πασπαλά ,[Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις]

2001 = Θανάσης Μωραΐτης ------- στο CD "Μέσα απ' των άστρων τα κλαδιά" -------- https://youtu.be/oHd_QXNn-Bc

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/Stelios%20Kazantzidis%2045%20strofes%20(His%20Master's%20Voice).html ] - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF+%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9&type=all ] - - - [ http://www.hadjidakis.gr/homeweb.htm ]
   netriofron
10-09-2016 19:21
Νανα Μουσχουρη = 8--7--1961 -- Ειναι η εκτελεση απο το Φεστιβαλ του Ε.Ι.Ρ. -- [ ''ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ'' -- MERCURY (1999) ] --- @@ 1961= Β’ βραβείο: «Κουρασμένο παλικάρι» (Νάνα Μούσχουρη / Μάνος Χατζιδάκις) (7.000 δρχ. / 21.000 δρχ.) @@ !!!!!!!!
Στέλιος Καζαντζίδης & Μαρινέλλα = ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ 10--8--1961 -- [ HMV-3012 ]
Νινή Ζαχα = ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ,Σεπτ. του 1961) -- (45ρι στη Philips-7758) ---- https://youtu.be/fymoW3xe71I
   gkremistis
28-07-2013 17:35
Το έχει ερμηνεύσει κι ο Κώστας Μακεδόνας.
   necro12
08-06-2008 10:30
Ακούστηκε για πρώτη φορά από τη Νάνα Μούσχουρη στο Γ' Φεστιβάλ Τραγουδιού του ΕΙΡ (1961) και κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Στην εκτέλεση του Καζαντζίδη τραγουδά μαζί και η Μαρινέλλα.
   EKI
20-12-2007 04:00
εγώ Τάσο με τον Στέλιο το είχα ανεβάσει,
τώρα ποιος και γιατί το άλλαξε, είναι απορίας άξιον
   TAS
28-08-2007 04:30
Γιώργο, ξέχασες να αναφέρεις την εκτέλεση του Στέλιου Καζαντζίδη!
Μιλάμε για λαϊκή μεταφυσική..


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο