Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100700 Τραγούδια, 243610 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ο ναύτης ( Ένα καράβι απ’ τον Περαία ) - 1948       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Μητσάκης
Μουσική:  
Γιώργος Μητσάκης


Ένα καράβι απ’ τον Περαία
έχει σαλπάρει για μακριά,
μα κάποιος ναύτης που είναι μέσα
το νου του πάντα τον έχει στη στεριά,
μα κάποιος ναύτης που είναι μέσα
το νου του πάντα τον έχει στη στεριά.

Ο καπετάνιος είν’ στο τιμόνι
κι άλλοι δουλεύουν στη μηχανή,
κι ο ναύτης μόνος μπροστά στην πλώρη
αναστενάζει για μια μελαχρινή,
κι ο ναύτης μόνος μπροστά στην πλώρη
αναστενάζει για μια μελαχρινή.

Μα ο λοστρόμος πάει και του λέει:
"Μη συλλογιέσαι κι ανησυχείς.
πως έχεις δίκιο καταλαβαίνω,
φουρτούνες τέτοιες περάσαμε κι εμείς.
Πως έχεις δίκιο καταλαβαίνω,
φουρτούνες τέτοιες περάσαμε κι εμείς."

Καπεταναίοι και τόσοι άλλοι,
λοστρόμοι, ναύτες, μηχανικοί,
καθένας έχει και τον καημό του,
έτσι είμαστ’ όλοι εμείς οι ναυτικοί,
καθένας έχει και τον καημό του,
έτσι είμαστ’ όλοι εμείς οι ναυτικοί.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 65%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 22364
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ο ναύτη...
1948
[1] Τα ρεμπέτικα της Σωτ...
1971
[2] 30 χρόνια Μητσάκης
1980
[3] Εγώ είμαι ο Γιώργος ...
1995
[3] Η Ελλάδα του Μητσάκη
2004
[4] 12 ρεμπέτικα
1975
[4] Γιάννης Πουλόπουλος ...
1998
[4] Έλληνες Συνθέτες - Γ...
2005
[6] Έλενα Γιαννακάκη
1976
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αντώνης @ 24-05-2005
   sekarius
08-01-2018 14:16
πρωτη εκτελεση


Αθήνα, Ιούλιος 1948



https://youtu.be/dLpGe_76xxc




Σωτηρία Μπέλλου, Στελλάκης Περπινιάδης
   netriofron
19-03-2017 22:00
Ακουγεται στην ταινία "Το κορίτσι της Κυριακής'' (1964) , με τους Μαίρη Χρονοπούλου, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργο Φούντα, Φαίδωνα Γεωργίτση, Δέσπω Διαμαντίδου, Νότη Περγιάλη.
Ερμηνεία από την Μαίρη Χρονοπούλου : https://youtu.be/u3Irchy-Z08

Κ Α Ι : στην ταινια ''Τα ψίχουλα του κόσμου'' (1967-'68). Επαιζαν οι Νίκος Ξανθόπουλος , Κατερίνα Βασιλάκου , Στέφανος Στρατηγός , Ίλυα Λιβυκού , Αθηνόδωρος Προύσαλης , Λαυρέντης Διανέλλος , Θόδωρος Μορίδης , Σωτήρης Μουστάκας.
Ερμηνεία από τον Νίκο Ξανθόπουλο : https://youtu.be/3qzXXOLZnws


1η : 1948 = Σωτηρία Μπέλλου + Στελλάκης Περπινιάδης (''Στελλακι'') --------- 78ρης στην Columbia DG-6724 (CG-2413) & συλλογη ''30 Χρόνια Μητσάκης'' (1980) --------- https://youtu.be/F5tpAZrQH9w

1948 = ''Ντούο Χάρμα'' = αντρογυνο ,Γαρουφαλιά (Λιτσα) Ζέρβα-Χαρμαντά και Τολης Χαρμαντάς -------- 78ρης στην ODEON GA 7471 & συλλογη ''Γιώργος Μητσάκης - Οι μεγάλοι του Ρεμπέτικου – 14'' (1984) ------- https://youtu.be/OgiyV7DzdOA

1948 = Σοφία Βέμπο (= Σοφία Μπέμπου) ++ ΝΙΚΟΣΣΣΣ !!!!!!!!!!!! Μοσχονάς : Βαθύφωνος της METROPOLITAN OPERA της Νέας Υόρκης -------- 78ρης στην LIBERTY 84 Αμερικής & αλμπουμ ''Σοφία Βέμπο ‎– Ανθοδέσμη..'' (1966) -------- https://youtu.be/FO7dLP5odTI

1960 = Γιωτα Λύδια (= Παναγιώτα Μανταράκη) + Αντώνης Κλειδωνιάρης + Γιώργος Μητσάκης (''Καραντουζενι'') , [Ενορχήστρωση : Γιώργος Μητσάκης] -------- σε δισκακι ΕΡ & συλλογη ''Μητσάκης'' (1968) & συλλογη ''Χορέψετε Χορέψετε'' ------ https://youtu.be/ls7JDk4hdkI

1964 = Μαίρη Χρονοπούλου -------- Αλμπουμ ''Μαίρη Χρονοπούλου'' (1993) & συλλογη ''Τα μαγικά τραγούδια της Μεγάλης Οθόνης (28 Μεγάλες επιτυχίες απο τον Ελληνικό Κινηματογράφο)'' (2015) @@@@ Ειναι η ερμηνεια της στην ταινια "Το κορίτσι της Κυριακής'' (1964) @@@@
196 ?? = Ανθη Μπουζανη , [Ενορχήστρωση : Αγγελής Καρακώστας] ------- 45ρακι στην ASTRON (AS - 352) ------- https://youtu.be/MK5lgZz1HXk

1971 = Σωτηρία Μπέλλου , [Ενορχήστρωση : Νίκος Μαμαγκάκης] -------- Αλμπουμ ''Τα ρεμπέτικα της Σωτηρίας Μπέλλου 4'' & αλμπουμ ''Σωτηρία Μπέλλου ‎– Μεγάλες Επιτυχίες'' (1994) & συλλογη ''Τα Τραγούδια Των Ναυτικών Μας (42 Διαχρονικά Τραγούδια)'' (2014) -------- https://youtu.be/bZaVTEFKcHk
1975 = Γιάννης Πουλόπουλος , [Ενορχήστρωση : Γιώργος Κατσαρος] --------- Αλμπουμ ''12 ρεμπέτικα'' & συλλογη ''Τα Μπουζούκια Πάνε Παραλία'' -------- https://youtu.be/UondQ4ktDGs
1975 = Φραντζέσκα Καββαδία , [Ενορχήστρωση : Γιώργος Μητσάκης] -------- Αλμπουμ ''Το παλιό τεφτέρι του Μητσάκη'' ------- https://youtu.be/YTTWSlUgIow
1976 = Έλενα Γιαννακάκη ------- Αλμπουμ ''Έλενα Γιαννακάκη'' ------- https://youtu.be/vz8fW3SO46w

1997 = Πόλυ Πάνου (= Πολυτίμη Κολιοπάνου) -------- Αλμπουμ ''Ένα τραγούδι για τον Πειραιά'' & συλλογη ''Λαϊκοί Συνθέτες (Σειρά Πρώτη)'' (2010) ------- https://youtu.be/lSmaZlFuztE

2009 = Τίνα Τράκου -------- Συλλογη ''Γιώργος Μητσάκης ‎– Τα 14 Καλύτερα τραγούδια του''

ΠΗΓΕΣ= [ http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/ta-thrylika-extended-play-45aria-tis-col ] - & - [ discogs.com ] - & - [ retrodb.gr ]
   netriofron
31-08-2016 12:34
Βεμπο ++ ---- Νίκος ------- Μοσχονάς !!!!!!!!!!!!!!!!!
"Οκτακόσιες χιλιάδες Έλληνες Ομογενείς έκαμαν τάμα και το έβαλαν σκοπό να την δουν και να την ακούσουν.
Την περίοδο και εν όψη των εμφανίσεων της Σοφίας Βέμπο στο Carnegie Hall.Στην Αμερική η Βέμπο θα δισκογραφήσει πολλά τραγούδια, δύο μάλιστα μαζί με τον παλιό φίλο της, βαθύφωνο της METROPOLITAN OPERA της Νέας Υόρκης Νίκο Μοσχονά, το παραδοσιακό «Η γερακίνα» και το «Ναύτη» του Γιώργου Μητσάκη.Συγκεντρώνει χρήματα για να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο της όνειρο: ένα θέατρο που θα φέρει το όνομά της.
Το όνειρο του θεάτρου «Βέμπο» γίνεται πραγματικότητα.Το κινηματοθέατρο «Ερμής» ,της οδού Καρόλου 18 ,αυτό που το καλοκαιρι του 1950 έγινε «Βέμπο». ''
[[ Πηγες http://vembosofia.blogspot.gr/2016/03/21-1947.html ) & ( http://vlahopoulou.blogspot.gr/2009/03/blog-post.html ) ]]
( https://youtu.be/FO7dLP5odTI )
Του 1948 (δισκος LIBERTY-84 (USA).
   netriofron
19-07-2016 19:35
Με ΝΤΟΥΟ ΧΑΡΜΑ (1948) ------ https://youtu.be/OgiyV7DzdOA
   netriofron
19-07-2016 13:03
οι 3 πρωτοι το ειπαν την ιδια χρονια (1948)------ ----- εδω με τη Μπελλου --- https://youtu.be/QIlMZyr69wE
   arxodas
06-02-2014 10:15
Δεν εχετε βαλει παιδια την καλυτερη κατ' εμε εκτελεση με την Ανθη Μπουζανη


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο