Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 224319 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Στις φάμπρικες της Γερμανίας ( Στον Καναδά στη Βραζιλία ) - 1961       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Θόδωρος Δερβενιώτης


Στις φάμπρικες της Γερμανίας
και στου Βελγίου τις στοές
πόσα παιδιά σκληρά δουλεύουν
και κλαίνε οι μάνες μοναχές

Κακούργα μετανάστευση
κακούργα ξενιτιά
μας πήρες απ’ τον τόπο μας
τα πιο καλά παιδιά

Στη μακρινή την Αυστραλία
και πέρα στην Αμερική
στον Καναδά στη Βραζιλία
πόσα παιδιά πονούν κι εκεί

Κακούργα μετανάστευση...

Κάνε κουράγιο μετανάστη
κάνε λεβέντη μου υπομονή
του γυρισμού σου το καράβι
πάλι μια μέρα θα φανεί

Κακούργα μετανάστευση...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97.8%  (10 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 12628
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1961
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1972
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1981
[1] Μπιθικώτσης, Καζαντζ...
1987
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Viennezos
02-08-2009 16:00
Αντίθετα με ό,τι γράφουν οι ετικέτες και τα εξώφυλλα των δίκσων, η μουσική δεν είναι του Καζαντζίδη, αλλά του Θόδωρου Δερβενιώτη (βλ. Νέαρχος Γεωργιάδης / Τάνια Ραχματουλίνα: "Ο Θόδωρος Δερβενιώτης και το μετεμφυλιακό τραγούδι", εκδ. Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2003, σ. 158).
   Viennezos
23-02-2007 21:42
Τραγούδι του 1961. Συμπεριλήφθηκε και στον δίσκο 33 στροφών "Στέλιος Καζαντζίδης Νο. 4" (1972, επανέκοδση 1973).

Στο βιβλίο του "Λαϊκή Στιχουργική Ανθολογία" (1989) ο Κώστας Βίρβος σημειώνει σχετικά με αυτό το τραγούδι (σ. 228):
"Ο «Εθνικός Ύμνος» των μεταναστών."
   netriofron
13-04-2017 09:36
1961 [Κυκλ.18 Φεβρ.] = Στέλιος Καζαντζίδης ,[Ενορχηστρωση : Στέλιος Καζαντζίδης] --------- 45ρακια απο την HMV (7PG 2891) και την ODEON (HGRA 784)

1983 = Γιώργος Νταλάρας ------- στο CD ''Γιώργος Νταλάρας ‎– Τραγούδια που αγάπησα'' (2009) ------ https://youtu.be/aXcENxvvCvY
   netriofron
11-09-2016 12:15
Κυκλοφορησε 18--2--1961 ,σε 45ρι απο την HMV-2891 ,[& ODEON-784 ]
   Αφιερωμένο από Ιάσωνας - Θεσσαλονίκη
για Μαρία - Θεσσαλονίκη
30-03-2005 07:53
Μαράκι είμαστε έτοιμοι για Βραζιλία!!!
   Αφιερωμένο από Ευάγγελος Βεζύρης - Αθήνα
για Ελληνες εξωτερικού - Εκτός Ελλάδας
23-12-2003 11:31
Χρόνια πολλά,σε όλους τούς Έλληνες του εξωτερικού,που θα κάνουν γιορτές μακριά απο την πατρίδα.
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
φεύγει το τρένο Γερμανίας-Αθηνών?   ( Γιάννης )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο