Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101220 Τραγούδια, 244490 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αυτές οι ξένες αγκαλιές - 1978       
 
Στίχοι:  
Μάνος Ελευθερίου
Μουσική:  
Ηλίας Ανδριόπουλος


Αυτές οι ξένες αγκαλιές
ήταν κάποτε φωλιές
κι είχαν μάτια είχαν στόμα
κι όλο σου μιλούν ακόμα
σου μιλούν και σου φωνάζουν
κι είναι σαν ν’ αναστενάζουν

Αυτά τα δέντρα στη βροχή
ήταν ανθρώποι μοναχοί
ήταν άνθρωποι δικοί μας
που αγαπήσανε μαζί μας
ποιος τους έπιασε στα δίχτυα
κι ορφανέψαν τόσα σπίτια




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 84%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 21922
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Εικόνες
1978 DELTA
[2] Γράμματα στον Μακρυγ...
1979
[2] Άλκηστις Πρωτοψάλτη ...
1993
[2] Απέναντι
1998
[2] 28 Grandes exitos
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   tzilivak
12-11-2012 00:22
Δεν είναι όμως αυτή η πρώτη εκτελεση!!!!

Παρολο που η Αλκηστις Σεβαστή το ελεγε το καλοκαίρι του 78 μαζί με το συνθετη σε 3 συναυλίες θα βγει πρώτα στη δισκογραφία με τη φωνή του Νίκου Δημητρατου στο δίσκο "Εικόνες" το 1978.Την επόμενη χρονια στα γνωστά "Γραμματα στο Μακρυγιαννη".Ακούστε το εδω :

http://www.youtube.com/watch?v=GA6NccdmQ7Q
   ακροπελαγίτης
13-06-2014 22:04
Καταπληκτικοί στίχοι. Εξαιρετικά δραστικοί.
   No backups
04-09-2006 02:42
Ο λυρισμός του Ανδριόπουλου προσθέτει μεγάλη ένταση στον λιτό στίχο του Ελευθερίου.
   Τραγικός_Κλόουν
27-04-2006
Όταν οι αγκαλιές βαφτίζονται ξένες,καλύτερα να μην τις σκέφτεσαι νοσταλγικά...
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2005
λιτοί και περιεκτικοί


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο