Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 224319 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Λίγα ψίχουλα αγάπης - 1958       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Σταύρος Τζουανάκος


Δε θέλω πλούτη να μου δώσεις και παλάτια
δε θέλω λούσα όπως άλλες που γυρνάς
λυπήσου μόνο της καρδιάς μου τα κομμάτια
και πες μου λίγο τη φτωχή πως μ’ αγαπάς

Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω
κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω

Αυτά τα λίγα ψίχουλα κι αν θα μου τάξεις
σου τα πληρώνω με οποιαδήποτε τιμή
και θα τα πάρω κι αν ακόμα τα πετάξεις
όπως πετάνε σ’ ένα σκύλο το ψωμί

Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω
κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 84.6%  (9 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 32200
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Λίγα ψί...
1958
[2] Οι μεγάλοι του ρεμπέ...
1981
[2] Οι βετεράνοι του ρεμ...
1993
[3] Τα ρεμπέτικα της Σωτ...
1971
[3] Κώστας Βίρβος - Ένας...
1983
[4] Παλιό μεράκι
1995
[5] Ψίθυροι
2000
[5] Cine Κεραμεικός
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   alain
09-05-2009 23:53
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πρώτη εκτέλεση: Σταύρος Τζουανάκος & Έφη Νερούτσου (1958). Δεύτερη εκτέλεση την ίδια χρονιά (1958) ο Γαβαλάς με την Άννα Χρυσάφη και πάει λέγοντας...
   netriofron
11-05-2017 23:18
---------------------- ΕΠΙΣΗΣ :

1962 [Ηχογρ. 11 Ιανου] = Σταύρος Τζουανάκος + Χρηστάκης (Σύρπος) -------- δισκακι ΕΡ στην Columbia ------- https://youtu.be/fa4Wi8RfEH0

1966 = ''Τρίο Αμίκος'' : Πανίκος Μιχαηλίδης, Ρούλης Παλληκαρόπουλος και Τότης Τσικουρής --------- δισκακι ΕΡ της RCA Victor ‎ (EPAg 7007) και με τιτλο ''Επιλογή λαϊκών''

1975 = Μίνα Μαριανού ‎ --------- Αλμπουμ ''Ρεμπέτικα - Μη με στέλνεις μάνα στην Αμερική''

1981 = Ριτα Σακελλαριου , [Ενορχηστρωση : Τακης Μουσαφιρης] ---------- Αλμπουμ ''Παληά Ρεμπέτικα και Λαϊκά'' ------------- https://youtu.be/fDs5CpemIfk
1983 = Λευτέρης Πανταζής (= Ελευθέριος Παγκοζίδης) + Άγγελος Διονυσίου ‎+ Άντζελα Δημητρίου (= Αγγελική Κιουρτσάκη) , [Ενορχηστρωση : Βασίλης Ηλιάδης] ------------- Αλμπουμ ''Λευτέρης Πανταζής, Άντζελα Δημητρίου, Άγγελος Διονυσίου ‎– Μια βραδυά στα μπουζούκια'' ----------- https://youtu.be/60KwnYCZFTY

1983 = ''Αθηναϊκή Κομπανία'' ---------- Αλμπουμ ''Το Μινόρε της Αυγής - Τα Τραγούδια Από Την Τηλεοπτική Σειρά του Φώτη Μεσθεναίου (Δεύτερη Περίοδος)'' --------- https://youtu.be/5Ckm4rS6KHI
1986 = Μαριάνθη Κεφάλα ‎ ----------- Αλμπουμ ''Νύχτα ονειρομάνα'' ----------- https://youtu.be/-Ro5ntxdvFY

1990 = Κώστας Γανωτής + Νίκος Γαλάτης, Χρήστος Στεργιόγλου, Joanna , [Ενορχηστρωση : Γιάννης Ιωάννου] , (Μπουζούκι : Δημήτρης Χριστοδούλου) ---------- Αλμπουμ ''Άλκηστις Πρωτοψάλτη ‎– Λεωφόρος Β''' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το club ''Chorus Live'') --------- https://youtu.be/_Y92FDWsazE

1993 = Έλλη Πασπαλά ‎ --------- Αλμπουμ ''Η Έλλη Πασπαλά στο Μέγαρο Μουσικής'' (Ζωντανή ηχογράφηση) -------- https://youtu.be/UlaJHJfKD2M

1995 = Χριστιάνα (Λαβίδα ,ξαδελφη της Ελένης Βιτάλη = Ελένη Λαβίδα) + Μπάμπης Γκολές , [Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Μπάμπης Γκολές] ---------- Αλμπουμ ''Μπάμπης Γκολές Συμμετέχει Φιλικά Η Χριστιάνα ‎– Παλιό Μεράκι - Ένα Αφιέρωμα Στον Σταύρο Τζουανάκο'' ----------- https://youtu.be/QqmFNAtMV8o

2000 [Κυκλοφ. Σεπτεμ]= Χαρούλα Αλεξίου (= Χαρίκλεια Ρουπάκα) --------- στο CD ''Χάρις Αλεξίου ‎– Ψίθυροι'' ----------- https://youtu.be/22VY-Xn8A6E

2002 = Χαρούλα Αλεξίου (= Χαρίκλεια Ρουπάκα) --------- στο CD Single ''Χάρις Αλεξίου ‎– Cine Κεραμεικός - Live'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ---------- https://youtu.be/ZBD33wTTLQE

2005 = Maja Sikorowska : Ελληνο-Πολωνιδα με δισκογραφια στην Πολωνια ---------- στο CD ''Maja Sikorowska & Andrzej Sikorowski ‎– Kraków Saloniki''


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9B%CE%AF%CE%B3%CE%B1+%CE%A8%CE%AF%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1&type=all ] - - - [ http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/ta-thrylika-extended-play-45aria-tis-col ]
   netriofron
01-12-2016 10:43
1962 = Σταύρος Τζουανάκος + Χρηστάκης -------- δισκακι ΕΡ στην Columbia ------- https://youtu.be/fa4Wi8RfEH0
   netriofron
12-09-2016 13:24
1η = ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ 30-10-1958 Έφη Νερούτσου - Σταύρος Τζουανάκος -- [ Δίσκος HMV AO 5498 (OGA-2763) & 45ρι HMV 7PG-2547 ] -- https://youtu.be/SDHKJQUxWks
2η = 1958 Χρυσάφη Άννα - Γαβαλάς Πάνος --- [ODEON GA 8023] -- https://youtu.be/E9QnafAaqqU
3η = 1959 Άρης Σαν (ΗΠΑ)
4η = 1961 Σταυρος Τζουανάκος – Θέλμα Πατέλη -- [ BALKAN-846 (ΗΠΑ) ] --- https://youtu.be/RVoIp1g1ZN8
5η = 1971 Σωτηρια Μπελλου --- [ ''Τα ρεμπέτικα της Σωτηρίας Μπέλλου 4'' ] --- https://youtu.be/YKkPy2xy_Yo
6η = 1973 Σταυρος Τζουανακος -- [ PI-LPS-94 (ΗΠΑ) ]
7η = 1973 Σταυρος Τζουανακος --- [ ''Σταύρος Τζουανάκος ‎– Οι Καλλίτερες Επιτυχίες'' (1974) ] --- https://youtu.be/IQabE4dB4aM


( Πηγες http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%202501-2550.html --- rebetiko.sealabs.net ----- www.discogs.com )
   netriofron
19-08-2016 12:51
Σταύρος Τζουανάκος & Έφη Νερούτσου (Δίσκος HMV AO 5498) κυκλοφορησε 30-10-1958
   Μαυρο Ατι σε Φωτια
13-03-2014 04:58
1η εκτ. Εφη Νερουτσου - β' φωνη Στ.Τζουανακος !

https://www.youtube.com/watch?v=AuwIqOgaU-I&list=UUg3hqlZ0Mi85UNhO6rhOkYw
   iatridis
02-11-2012 00:11
Ανάλυση του τραγουδιού μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.e-orfeas.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%82/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%BF/7620.html
   stagi
11-05-2008 06:11
stagi (11/05/20080 EXO KAI MIA EKTELESI ME ANNA XRYSAFI
   Laikos
23-03-2007 15:56
TO EXEI PEI KAI I SWTIRIA MPELLOU..AFTI TO EKANE GNWSTO..ETSI GIA NA KSEROUME..
   elesofPoros
18-01-2007 14:22
Του 1956 παρακαλώ
   Ανώνυμο σχόλιο
03-05-2006
ΑΕΝΑΩΣ ΑΝΙΣΣΟΡΡΟΠΩΝ ΙΣΣΟΡΡΟΠΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΙΣΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΑΣ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο