Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186755 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Η φάμπρικα - 1974       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Σκούρτης
Μουσική:  
Γιάννης Μαρκόπουλος


Η φάμπρικα δε σταματά
δουλεύει νύχτα μέρα
και πώς τον λεν το διπλανό
και τον τρελό τον Ιταλό
να τους ρωτήσω δεν μπορώ
ούτε να πάρω αέρα

Δουλεύω μπρος στη μηχανή
στη βάρδια δύο δέκα
κι από την πρώτη τη στιγμή
μου στείλανε τον ελεγκτή
να μου πετάξει στο αυτί
δυο λόγια νέτα σκέτα

Άκουσε φίλε εμιγκρέ
ο χρόνος είναι χρήμα
με τους εργάτες μη μιλάς
την ώρα σου να την κρατάς
το γιο σου μην το λησμονάς
πεινάει κι είναι κρίμα

Κι εκεί στο πόστο μου σκυφτός
ξεχνάω τη μιλιά μου
είμαι το νούμερο οχτώ
με ξέρουν όλοι με αυτό
κι εγώ κρατάω μυστικό
ποιο είναι τ’ όνομά μου



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93%  (17 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 30421
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μετανάστες
1974
[1] Κύκλοι
1992
[2] Περάστε κόσμε
1984
[3] Τολμηρή επικοινωνία
1987
[4] Δεκαοκτώ Tribute στο...
2000
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   JereLMFAO
02-02-2012 13:31
valte stis alles erminies to onoma tou titanoterastiou MITROPANOU!!
   omonoiakdeneimaikala
07-09-2011 20:27
gia poious milaei to legomeno tragoudi k poios einai o skopos t? osoi 3erous as m dosoun mia lisi !
   DIMITRIS 28
01-09-2009 15:34
ΤΕΛΕΙΟ..........
   giannis8181
02-05-2009 23:37
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΚΟΡΤ. ΣΤΟΠΑΣ .ΣΤΙΚ ΣΤΑΛΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΛΚΙΑ
   ΛΟΦΟΣ
18-02-2009 03:52
υπάρχει και στο "Δεκαοκτώ-Tribute στο Γιάννη Μαρκόπουλο".Το ερμηνευει ο Γιαννης Κότσιρας
   mitso64
11-01-2009 03:17
βρε παιδια αν το χει καποιος στιλτε μου το
   T.S.K.
31-10-2008 02:14
Αυτο το τραγούδι, συγκινεί όσους απο εμάς ζούσαμε ως οικονομικοί μετανάστες στο εξωτερικό και οι γονείς μας δούλευαν σε αυτές τις φάμπρικες
   nikos
11-08-2008 13:51
Δεν αρκεί να σε κάνει να κλαις μόνο αυτό το τραγούδι,
πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε για να ζούμε
κι όχι να ζούμε για να δουλεύουμε...
κι αυτό που γράφτηκε για πρώτη φορά το '74?!!
ισχύει ακόμα και σήμερα... πράμα που σημαίνει
ότι η κατάσταση χειροτερεύει...
ο κώδονας κινδύνου κράζει αλλά δεν τον ακούει κανείς...
   epilektikos
25-07-2008 11:11
fovero tragoudi........k egw t akousa s sunaulia t markopoulou sthn chio s ektelesh xalkia k sugklwnhstika
   tinagk
17-04-2008 02:34
Ontws se kanei na klais... Xtes to akousa se sinavlia tou markopoulou kai evala ta klamata. Yperoxo
   Αφιερωμένο από efi - nicosia
για efi - nicosia
09-04-2008 04:41
afieromeno
   nicolas
21-12-2007 10:32
Τι τραγούδι... σε κάνει να κλαις...
   Αφιερωμένο από alitheia ego - ti noumero
για eho? - ,
21-02-2007 16:05
???????????


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο