Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
55241 Τραγούδια, 183266 Ποιήματα, 24054 Μεταφράσεις, 26536 Αφιερώσεις
 

 Δώσε μου φωτιά - 1971       
 
Στίχοι:  
Κώστας Ψυχογιός
Μουσική:  
Γιώργος Μανισαλής, Κοριός


Δώσε μου φωτιά ν’ ανάψω
βάλε μου κρασί να πιω
πρέπει απόψε να ξεγράψω
ό, τι στον κόσμο αγαπώ

Δώσε μου φωτιά να κάψω πια απ’ την καρδιά
του χωρισμού το βάσανο
βάλε μου να πιω απ’ το πιοτό το δυνατό
της λησμονιάς το βάλσαμο

Δώσε μου ανθούς να ρίξω
όπου πας κι όπου διαβείς
δώσε μου ψυχή ν’ αντέξω
τα χαστούκια της ζωής

Δώσε μου φωτιά να κάψω πια απ’ την καρδιά
του χωρισμού το βάσανο
βάλε μου να πιω απ’ το πιοτό το δυνατό
της λησμονιάς το βάλσαμο



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 86.6%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 22750
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 4
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δημήτρης Μητροπάνος
1971
[1] Δίσκος 45 στροφών
1971
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1990
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1994
[1] Τα 45άρια του Δημήτρ...
1995
[1] Τα λαϊκά μια ζωής
1996
[1] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
[2] Juke Box
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Αφιερωμένο από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ
για ΒΑΣΙΛΗ - ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ
19.04.2003 17:06
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


   Αφιερωμένο από Πετρος -
για NIKH -
11.09.2004 20:42
Δώσε μου λίγο χρόνο και θα τα καταφέρω ... αλλά θεέ μου μου είναι πολυ δύσκολο..
   Αφιερωμένο από petros -
για nikh -
11.09.2004 20:43
ligo xrono ,,,,,,
   Αφιερωμένο από xxxx -
για petro -
11.09.2004 20:46
ipomoniiiiiiii k tha sou dosei,min to ksanapeis omos :)))))
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙΝΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΟΡΕΨΕ!!!!! DANNY!!!!!!!!! (6-03-04)
   Ανώνυμο σχόλιο
11-06-2005
Ποιος είναι αυτός που έγβαλε τα σώψυχά του πάνω σε μια κόλλα χαρτί και ταυτίζουμε τον πόνο μα με τον δικό του; (Μαργώ)
   Ανώνυμο σχόλιο
08-02-2006
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΨΥΧΟΓΙΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ ΣΟΥ! ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.
   Ανώνυμο σχόλιο
27-04-2006
Υπαρχει μεγαλυτερη ψυχαρα και καλυτερη φωναρα απο τον Μητροπανο??????????ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
20-06-2006
στη Μπέμπ@ που θα λατρεύω πάντα. Ιντεφίξ
   Ανώνυμο σχόλιο
26-06-2006
GEIA SOU MITROPANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2006
apisteytoi stixoi
   lilika
04-11-2006 21:08
Δώσε μου φωτιά να κάψω πια απ' την καρδιά
του χωρισμού το βάσανο
βάλε μου να πιω απ' το πιοτό το δυνατό
της λησμονιάς το βάλσαμο

θεωρώ ότι αυτοί οι στίχοι τα λένε όλα....
   Laikos
24-03-2007 16:43
FOVERH ZEIMPEKIA!TOTE POU O MHTROPANOS ELEGE ALITHINA LAIKA TRAGOUDIA KAI DEN TO EIXE RIKSEI STO ENTEXNO...
   katerinakon
12-04-2008 00:42
nomizo pos o mitropanos einai kathara laikos tragoudistis kai kanei to entexno laiko me ti foni tou....
   ΜΑΡΤΖΙ!
29-04-2008 05:31
   augerini
25-06-2008 10:40
πως ειναι δυνατον να σε ξεγραψω αφου ειμαι τοσο μα τοσο ερωτευμενη μαζι σου πως ειναι δυνατον να θελω να το κανω αυτο αφου εισαι οτι στον κοσμο αγαπω ...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο