Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99540 Τραγούδια, 241262 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μια φορά μονάχα φτάνει - 1968       
 
Στίχοι:  
Κώστας Κινδύνης
Μουσική:  
Γιάννης Σπανός


Θέλεις, το βλέπω, πρόφαση
να φύγεις, να μ’ αφήσεις.
Πρέπει καλά ναν το σκεφτείς
προτού τ’ αποφασίσεις.

Μια φορά μονάχα φτάνει
να ραγίσει το γυαλί,
η αγάπη μας να σβήσει
και να λιώσει σαν κερί.

Πού θα ’βρεις δρόμο και στρατί
καινούργιο ν’ αρχινήσεις
και πάνω στα χαλάσματα
άλλη ζωή ν’ αρχίσεις;

Μια φορά μονάχα φτάνει...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97.8%  (17 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31180
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Πουλόπουλος 2
1968
[1] Γιάννης Σπανός - Τα ...
1996
[1] Γιάννης Πουλόπουλος ...
1998
[1] Το πρόσωπο της τρυφε...
2001
[1] Γιάννης Πουλόπουλος ...
2011
[2] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
[3] Γιάννης Κότσιρας Liv...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   llouka, Λουκάς @ 22-03-2005
   netriofron
02-06-2019 12:02
Νο 2 :


1965 = Marcel Rothel , στα ΓΑΛΛΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , ,Διασκευή στίχων : Pierre Cour (= Pierre Louis Lemaire) , , και με τίτλο ''Et C'était L'amour'' , --------------- Δίσκος ΕΡ στην Γαλλική La Voix De Son Maître ‎(EGF-829) ---------------- https://youtu.be/GSteYdQCP8M

1970 = Angela , στα ΓΑΛΛΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , ,Διασκευή στίχων : Pierre Cour (= Pierre Louis Lemaire) , , και με τίτλο ''Et C'était L'amour'' , ---------------Δίσκος 45 στροφών της CBS ‎– 4839 Γαλλίας

2007 = ''Ηθικόν Ακμαιότατον'' , -------------- ‎στο CD ''Crossover Live & Studio'' --------------- https://youtu.be/lnNgikHvso8


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%09Et+C%27Etait+L%27Amour&type=all ]
   netriofron
21-02-2018 12:06


Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασάπικο(ς).



1η : 1964 = Έφη Καρρά , , Ενορχήστρωση : Γιώργος Κατσαρός , -------------- δίσκος 45ρης στην LYRA (LS 1042)


1966 !!!!!! = Γιάννης Πουλόπουλος ++++ Ελένη Κλάδη , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Γιάννης Σπανός , -------------- δίσκος 45ρης στην LYRA (LS 1174)

1969 = Δώρα Μόραλη , συνοδεύει ο Βασίλης Τενίδης με τη κιθάρα του , ------------- δίσκος 45ρης στην Olympic (OE 81006) , & άλμπουμ ''Δώρα Μόραλη ‎– Το μουσικό μου άλμπουμ'' (1969) , & στο CD ''Δώρα Μόραλη ‎– Μπαλάντες'' (1996) ----------- https://youtu.be/hP-_9dv6eXI

1984 = Αντώνης Ζαφειρόπουλος + Πένυ Ξενάκη + Διονύσης Θεοδόσης + Ειρήνη Αγγέλου , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Γιάννης Σπανός , -------------- Συλλογή ''Χατζηνάσιος, Σπανός – Μουσική πρόκληση'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το club ''Michel'' στις 10 Δεκεμβρίου 1984) --------------- https://youtu.be/rueUXOOVHQE : στο '20 λεπτό.

1998 = ‎Γιάννης Πουλόπουλος , , Ενορχήστρωση : Σπύρος Μπρίφας , ------------ στο CD ''Ζωντανή επαφή'' (Ζωντανή ηχογράφηση στην ''Πύλη του Αξιού'') ------------- https://youtu.be/GmKEB4_ZeSA

2003 [Δεκεμβ.]= Δέσποινα Βανδή (= Μαλέα) , , Μπουζούκι : Γιάννης Μπιθικώτσης , ------------ στο 2πλο CD ''Δέσποινα Βανδή ‎– Live'' ------- https://youtu.be/5iB413UjpVo

2004 = Αννα Βισση , , Ενορχήστρωση : Νικος Καρβελας , ------------ στο 2πλο CD ''Άννα Βίσση ‎– Live'' ------------- https://youtu.be/Dn-q5-9gMys

2004 = Αντώνης Ρέμος (= Αντώνης Πασχαλίδης) , -------------- στο 2πλο CD ''Αντώνης Ρέμος ‎– Live'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το ''Studio Πειραιώς'') ------------- https://www.music-bazaar.com/greek-music/album/852779/LIVE-CD1/

2005 = Νίκος Γιατρουδάκης , -------------- στο CD ''15 Χρόνια La Notte Live''

2007 = Δημήτρης Μητροπάνος , ------------ https://youtu.be/86Nf0uFlZKQ

2007 = Γιάννης Δημητράς ‎ , ------------ στο 2πλο CD ''Κάποιες νύχτες Live'' ------------- https://www.music-bazaar.com/greek-music/album/45220/KAPIES-NIHTES-LIVE-CD-2/

2010 = Γιάννης Κότσιρας


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9C%CE%B9%CE%B1+%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%AC+%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%87%CE%B1+%CE%A6%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9&type=release ]
   netriofron
12-08-2016 13:01
Γιάννης Πουλόπουλος= 1966 , 45ρι (LYRA 1174) -------------- Β' φωνη η ΕΛΕΝΗ ΚΛΑΔΗ
   YABER
10-02-2013 17:24
ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΠΛΕ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ .. ΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ .......
   d00d00
29-08-2010 23:50
   matares
29-12-2008 08:17
Δεν νομίζω πως φτάνει μόνο μια φορά...Όταν αγαπάς κάνεις υποχωρήσεις και προσπαθείς να καταλάβεις τον άλλον όπως κι ο άλλος εσένα.Έτσι δεν είναι;Όποιος δεν υποχωρεί δεν αγαπάει και δεν θα μ'αθει ποτέ του να αγαπάει...
   cristinapap14
13-11-2008 08:45
   matares
20-10-2008 12:07
Φτάνει;;Δεν νομίζω...'Οταν αγαπάς δεν φτάνει μόνο μια,ψάχνεις και για δεύτερη και για τρίτη...
   deti
24-09-2006 05:56
Φτάνει;
   Ανώνυμο σχόλιο
31-10-2005
poly oreo kommati...mpravo theie......
   Αφιερωμένο από Ευα -
για γιαννακη της -
12-08-2005 02:50
την πρωτη φορα ησουν εξυπνος εσυ τωρα ημουν χαζη εγω.σε ευχαριστω που μου εδειξες ποιος ησουν απο τοσο νωρις.take care μακρυα απο μενα ομως


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο