Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
97811 Τραγούδια, 238529 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Θα κλείσω τα μάτια - 1971       
 
Στίχοι:  
Άκης Πάνου
Μουσική:  
Άκης Πάνου


Σε πότισα το πιο γλυκό μου δάκρυ
με πότισες τον πιο γλυκό καημό
σε άγγιξα στου ονείρου μου την άκρη
και στράγγιξα τον πρώτο στεναγμό

Θα κλείσω τα μάτια θ’ απλώσεις τα χέρια
να βρουν να φωλιάσουν λευκά περιστέρια
αγάπη μου πρώτη αγάπη μεγάλη
θα κλείσω τα μάτια κι όπου με βγάλει

Λαχτάρησα ζωή απ’ τη ζωή σου
λαχτάρησες το φως του αυγερινού
στα σύννεφα περπάτησα μαζί σου
κι ανοίξανε οι πόρτες τ’ ουρανού

Θα κλείσω τα μάτια θ’ απλώσεις τα χέρια
να βρουν να φωλιάσουν λευκά περιστέρια
αγάπη μου πρώτη αγάπη μεγάλη
θα κλείσω τα μάτια κι όπου με βγάλει

-----------------------------------------------------------------------------

Η εκδοχή με Μπιθικώτση και Λαμπράκη

Τον έρωτα φαρμάκωσ' η μιζέρια,
κομμάτιασε η φτώχεια την καρδιά
δεν ήρθανε για μας τα καλοκαίρια
και έγιν' η ζωή τόσο βαρειά.

Θα κλείσω τα μάτια θ’ απλώσω τα χέρια,
μακριά από τη φτώχεια, μακριά απ' τη μιζέρια,
θα πάρω τη στράτα κι εγώ, τη μεγάλη,
θα κλείσω τα μάτια κι όπου με βγάλει.

Πού να βρεθεί ντροπή να με κρατήσει
στη λάσπη και στην ξύλινη σκεπή,
τη φτώχεια που μας έχει γονατίσει,
τη νιώθω μεγαλύτερη ντροπή.

Θα κλείσω τα μάτια θ’ απλώσω τα χέρια,
μακριά από τη φτώχεια, μακριά απ' τη μιζέρια,
θα πάρω τη στράτα κι εγώ, τη μεγάλη,
θα κλείσω τα μάτια κι όπου με βγάλει.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97.4%  (29 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 79561
      Σχόλια: 20
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1971
[1] Άσε με ζωή
1979
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Μεγ...
1990
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Οι ...
2004
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[1] Εγώ εσένα αγαπώ
2005
[2] Live από το γυάλινο ...
2002
[3] Η Δήμητρα Γαλάνη στο...
1994
[3] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
[3] Παρουσία κοινού – Απ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   alain
12-03-2009 01:30
Ακούστε το τραγούδι σε πρώτη εκτέλεση, όπως γράφει και πολύ σωστά ένας ανώνυμος πιο πάνω, από τους Μπιθικώτση-Λαμπράκη και με τους στίχους που πρωτογράφτηκαν από τον Άκη Πάνου και τους έκοψε η λογοκρισία της εποχής. You tube: Θα κλείσω τα μάτια. Γ. Μπιθικότσης - Bithikotsis-Ακης Πανου
   netriofron
30-09-2016 20:19
Η 1η εκτελεση ,με Μπιθικώτση-Λαμπράκη ,που κυκλοφόρησε το 1967,αποσυρθηκε απο τη χουντα,μετα απο μολις 15 μερες!!!!!!!!!!
Ηχογραφήθηκε ξανά με "πολιτικά ορθούς¨στίχους 4 χρόνια μετά με τη Β. Μοσχολιού,και στην ''μικρη'' OLYMPIC RECORDS ,και κυκλοφορησε στις 27 Ιουνιου του 1971 .
   november rain...
18-02-2010 23:43
Agaph mou prwth........Agaph megalh....... Mou leipeis!!!
   eptanisia
06-02-2010 16:01

Απλά υπέροχο τραγούδι, και βέβαια σε όλες τις εκτελέσεις..!!!
   Laikos
23-03-2007 15:23
spoudaio song..I ermineia tis Galani einai glykanalati se sxesi me tin ermineia tis Mosxoliou
   Vangos
10-03-2007 12:39
Το αγαπημένο μου τραγούδι... Από κάθε άποψη.
   Ανώνυμο σχόλιο
10-07-2006
Το τραγούδι αυτό έχει ερμηνευτή καταπληκτικά και απο τη Δήμητρα Γαλάνη. οταν γράφουμε ερμηνευτές τους γράφουμε όλους, αλλιώς μόνο το πρώτο και τέλείωσε
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
αγαπημένο
   Ανώνυμο σχόλιο
05-02-2006
Στο γλυκο μου σκατζοχοιρακι!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
30-10-2005
Αγάπη μου πρώτη... Σε λατρευω ζωη μου!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-10-2005
οτι και να πεις ειναι λιγο... Ακη εισαι θεος....
   Ανώνυμο σχόλιο
29-08-2005
Ένα από τα καλύτερα σου τραγούδια Βικάκι.
   Ανώνυμο σχόλιο
24-08-2005
Ένας από τους πολύτιμους λίθους του ελληνικού μουσικολαϊκού στερεώματος... και το τραγούδι... και οι ερμηνευτές του ! ! !
   Tzonis
18-08-2005
Το χειρότερο είναι ότι φεύγουν και οι τελευταίοι σπουδαίοι...
   M.is
17-08-2005
Αυτό το τραγούδι το πρωτοάκουσα από τη φωνή της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού.. Ωραίος άνθρωπος ήταν.. κρίμα που χάνονται τόσο γρήγορα σπουδαίοι άνθρωποι.. Καλό ταξίδι Βίκυ...
   Ανώνυμο σχόλιο
20-06-2005
Sta sunnefa perpathsa mazi sou .. akoma perpataw .. akoma se agapaw .. ki opou me bgalei! ( 23/12/2005 - Angel Panos )
   Αφιερωμένο από Aggeliki - Athens
για Panoulh mou - Nottingham
17-06-2005 17:05
mou leipeis
   Αφιερωμένο από Φάτσα - Θεσσαλονίκη
για Βρούτο - Θεσσαλονίκη
29-08-2003 07:18
Δεν υπάρχει πλέον τίποτα γύρω από την ζωή μου που να μην σε θυμίζει...σ' αγαπώ και όνειρο ζωής για μένα είναι να ζήσουμε για πάντα μαζί...θα κλείσω τα μάτια λοιπόν και ελπίζω να με βγάλει στην αγκαλιά
   Αφιερωμένο από Ξένια - Εδώ
για Θοδωρή - Εκεί
11-04-2003 05:02
FIONGOS + FIONGOS = DECEMBER 1999
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Tosa xronia einai kleista ta matia mou kai akoma den aploses ta xeria sou ...   ( Petros )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
auto den einai h prwth ektelesh oson afora tous stoixous ths xronias tou 1967.grafthke metaggenestera gia thn kaluterh prosarmogh me thn ellhnikh koultoura ths meta xountas epoxhs.prwth ekteleh mpi8ikwtshs-lamprakh.   ( shadow )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
tha paro tin strata kai ego tin megalh.......
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
σαλονικιός


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο