Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186628 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Σπασμένο καράβι - 1975       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Σκαρίμπας
Μουσική:  
Γιάννης Σπανός


Σπασμένο καράβι να `μαι πέρα βαθιά
έτσι να `μαι
με δίχως κατάρτια με δίχως πανιά
να κοιμάμαι

Να `ν’ αφράτος ο τόπος κι η ακτή νεκρική
γύρω γύρω
με κουφάρι γειρτό και με πλώρη εκεί
που θα γείρω

Να `ν’ η θάλασσα άψυχη και τα ψάρια νεκρά
έτσι να `ναι
και τα βράχια κατάπληκτα και τ’ αστέρια μακριά
να κοιτάνε

Δίχως χτύπο οι ώρες και οι μέρες θλιβές
δίχως χάρη
κι έτσι κούφιο κι ακίνητο μες σε νύχτες βουβές
το φεγγάρι

Έτσι να `μαι καράβι γκρεμισμένο νεκρό
έτσι να `μαι
σ’ αμμουδιά πεθαμένη και κούφιο νερό
να κοιμάμαι



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.2%  (28 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 53620
      Σχόλια: 36
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Γ Ανθολογία
1975
[1] Θαλασσινά ταξίδια
2000
[1] Οι μπαλάντες της ζωή...
2003
[2] Το πρόσωπο της τρυφε...
2001
[2] Σπασμένο καράβι
2001
[2] Δημήτρης Μπάσης - 5 ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Viennezos
<5/1/2005
Πρώτη εκτέλεση με τον Κώστα Καράλη στο δίσκο "Τρίτη ανθολογία" (1975) (μελοποίηση 12 ελληνικών ποιημάτων από τον Γιάννη Σπανό)
   picos.ka@gmail.com
03-12-2013 13:53
σουπερ ουαου ενα τργουδι που σε ταξιδευει
   picos.ka@gmail.com
03-12-2013 13:51
σουπερ ουαου
   Πρόδρομος Σήλιος
16-10-2013 23:39
σ’ αμμουδιά πεθαμένη και ΣΕ κούφιο νερό
   Ozymandias
30-10-2012 08:28
Ψαξτε να ακουσετε και την εκτελεση του Πασχαλιδη......
   emotion
23-07-2012 19:47
Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οι στίχοι καταπληκτικοί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Piper87
15-02-2011 08:39
thee mou ti tragoudi! gia alli mia fora egina kommatia
   αστεγος ποιητης
19-12-2010 17:57
   sammalos
26-03-2010 02:19
to tragoydi exei nohma...
spoydaio tragoydi
   Marcelo11
04-07-2009 06:24
TsoupapapapaaAAAAA!!!!!Nai oraia anafora.....Skaribas o dhmiourgos kurioi!!!!! Complet nomizw einai apo ta mousika deigmata gia ta opoia mporoume na eimaste perhfanoi.....
   προσωδός
08-02-2009 12:27
Είναι αξιοπερίεργο πώς ένας συνθέτης, έχοντας δεδομένο το στίχο (και μάλιστα ποιητικό!), κατορθώνει να αποδώσει ηχητικά το μεγαλείο του θυελλώδη λυρικού σαρκασμού και της απεριόριστης πλαστικότητας του εικονοκλάστη, αντι-διανοούμενου Γιάννη Σκαρίμπα και μάλιστα με ισάξιο μουσικό πεσιμισμό. Κι αν ο τελευταίος είναι δημιουργός μιας ποιοτικής γραφής που βρίσκεται πολύ κοντά στις πηγές της αυθεντικής λογοτεχνίας, ο Σπανός μας έφερε σε επαφή με ένα από τα ωραιότερα μελοποιημένα, σήμερα, δείγματα της νεοελληνικής λυρικής ποίησης.
   Vasilis Ioannou
24-09-2008 03:59
και να φανταστείτε υπάρχει κόσμος σήμερα που πιστεύει πως αυτό το τραγούδι είναι του Μπάση! ΕΛΕΟΣ
   ermioni
01-04-2008 14:55
   Ismini-Chios
24-02-2008 11:04
Para poli wraio tragoudi foveros o mpasis kai katapliktiki ermhnia
   scieda
12-01-2008 03:46
Όλοι κερδισμένοι αλλά μην ξέχναμε να αποδώσουμε τιμή στον ποιητή-σε αυτόν ανήκουν τα περισσότερα εύσημα!
   krpeny
04-11-2007 13:32
εύγε για την δουλειά σου κ. Σκαρίμπα
   AATON
25-07-2007 07:04
Μπίμπασης παρακαλώ, τι του 'φταιξε το επίθετό του και το κουτσούρεψε; Νομίζω έχουμε και μια χωριανή του εδώ παρέα μας, σωστά;
   panos28
28-05-2007 12:44
ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
   vankalfas
15-04-2007 03:19
ONEIRIKO KOMMATI ONEIRIKH FONH
   gia677
28-03-2007 12:00
   panagis
20-09-2006 15:18
Από τα κλασσικά τραγούδια που σε ταξιδεύουν.
..Και που σε κάνουν σε στιγμές κορεσμού από την ξένη μουσική
να ανατρέχεις με λατρεία (και νοιώθοντας πως έχεις αργήσει)στα ελληνικά διαμάντια μας.
Τον δε Χατζηγιάννη μην τον βρίζεις.
Οι "ελληνοποιημένοι" κύπριοι, πολλές φορές, δείχνουν να σέβονται πιό πολύ από μάς τη μουσική αλλά και εμάς τους ίδιους σαν κοινό από τους δικούς μας καλλιτέχνες.
Και σχεδόν ποτέ δεν είναι ατάλαντοι, έ; Βασικό.
   Ανώνυμο σχόλιο
22-03-2006
22/03/06...
   Ανώνυμο σχόλιο
30-01-2006
dwse m pisw tin zwi m k 3oflame...30/01
   Ανώνυμο σχόλιο
14-01-2006
Υπεροχη μουσικη
   Αφιερωμένο από xristina - 3kala
για dimitri - 3kala
12-01-2006 14:35
sou euxomai na min nioseis pote san ''spasmeno karavi'' na xereis oti tha eimaste panta edo, dipla sou
   Ανώνυμο σχόλιο
23-11-2005
Καλό, με υπέροχη μουσική
   grek_19
24-09-2005
Αυτο ειναι τραγουδι φιλε..! Τραγουδι με νοημα..!! 10/1.. νομιζω εχουμε το ιδιο προβλημα...
   Ανώνυμο σχόλιο
13-09-2005
και γαμώ τα τραγούδια, αντε ρε βλαμένα που ακούτε τον ξενέρωτο τον χατζηγιάννη
   Ανώνυμο σχόλιο
05-08-2005
simfwnw me ton tipo 10/1....5/8
   Ανώνυμο σχόλιο
22-06-2005
Σκατά στα μούτρα σου ρε άσχετε!!! Αντε να ακούσεις Χατζηγιάννη
   Ανώνυμο σχόλιο
03-05-2005
je veux la traduction en francais
   ΓΙΑΝΝΗΣ2
20-04-2005
Συμφωνώ με τον προηγούμενο, γαμώ την απόστασή μου γαμώ! Τέλειο τραγούδι.........
   Αφιερωμένο από Katerina - Athina
για Panagioti - Limnos
11-02-2005 06:30
Χρόνια σου πολλά και να είσαι πάντα ευτυχισμένος.
Κι ας είμαι μακρυά σου ένα σπασμένο καράβι...
Σ'αγαπάω....
   Ανώνυμο σχόλιο
10-01-2005
pes mou giati na s'agapiso?Gamo tin apostasi mou gamo!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
oraio!   ( petros_o_protos )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
yperoxo tragoydi!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ena trafoudi bgalmeno ap tin 4uxi..   ( evi )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
super.......   ( noemi )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο