Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99537 Τραγούδια, 241249 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Χάθηκες ( Δεν έχει δρόμο να διαβώ ) - 1964       
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Χριστοδούλου
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Δεν έχει δρόμο να διαβώ
σοκάκι να περάσω
Γωνιά να μη σε θυμηθώ
ημέρα να μη κλάψω

Δεν έχει μέρα να μην πω
βραδιά να μη μιλήσω
νύκτα να μη σ’ αναζητώ
βαθιά να σε φιλήσω

Όλες οι ώρες γίνανε
φωνή που σε φωνάζουν
κι οι νύκτες γίναν δάκρυα
που στη καρδιά μου στάζουν




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 89%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 54553
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1964
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[2] Δε θα χωρίσουμε ποτέ
1992
[3] Αφιερωμένο εξαιρετικ...
1983
[3] Έλληνες Συνθέτες - Γ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   llouka, Λουκάς @ 07-03-2005
   Viennezos
17-08-2006 19:12
Η ηχογράφηση με τον Πάνο Τζανετή είναι του 1964 (δίσκος 45 στροφών).
   arhsss
18-07-2018 10:16
Ακούστε το ...
https://youtu.be/9IGN-Suf0xk
Με την καλύτερη ποιότητα ήχου ...
   netriofron
13-02-2018 06:58


ΣΧΟΛΙΟ Νο 2 :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασάπικο(ς).


1964 = Πέτρος Ευσταθίου , , Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Γιώργος Ζαμπέτας (''Ο Δούξ του Αιγάλεω Σίτι'') , -------------- συλλογη ''Greek Fiesta / Πανηγύρι'' στη Lyra ‎ (XLP - 3-3219) (1966) , &&&&&& συλλογη ''Δε θα χωρίσουμε ποτέ'' (1992)

1965 = Πάνος Φώσκολος , , Ενορχήστρωση : Νάκης Πετρίδης , ---------------- 45ρης στην DECCA , & άλμπουμ ''Opa-Opa ‎– Let's All Dance Together'' (1967) στην Αγγλική London International ‎ (TW - 91404) , & συλλογη ''18 Χασάπικα - Ο χορός'' (1999) ---------------- https://youtu.be/znCoAGi6-dw

1968 [Ιανου.] = ''Duo Nanos'' : Dobrila Čabrić & Lari Nanos : Γιουγ/βικό ντουέτο ,στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,και με τίτλο ''Hatikes'' , --------------- δισκάκι ΕΡ στην Γιουγ/βικη Diskos ‎(EDK-3089) και με τιτλο ''Zambetas''

1978 = George Missikos (Γιώργος Μισσίκος) , ------------ Aλμπουμ ''George Missikos ‎– New Hits No 2'' στην Zodiac ‎– 88521

1996 = Λευτέρης Πανταζής (= Λευτέρης Παγκοζίδης) + Χορωδία , ----------- στο CD ''Ο Λευτέρης Πανταζής τραγουδάει Γιώργο Ζαμπέτα'' ------------- https://youtu.be/tYJtPyoM9is

2002 = Ρία Κούρτη (= Ελευθερία Δημητριάδη-Κουρμάζου) + Χορωδία , ------------- στο CD ''Ρία_Κούρτη - Τα διαχρονικά'' ------------- https://youtu.be/2WqdS-oo8is


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=Hathikes%09&type=release ] - - - - [ http://elliniko-steki.blogspot.gr/2011/12/1992.html ]

   netriofron
24-04-2017 13:13
ΚΑΙ :
1968 [Ιανου.] = ''Duo Nanos'' : Dobrila Čabrić & Lari Nanos : Γιουγ/βικο ντουετο ,στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,και με τιτλο ''Hatikes'' ------- δισκακι ΕΡ στην Γιουγ/βικη Diskos ‎(EDK-3089) και με τιτλο ''Zambetas''
   netriofron
16-04-2017 22:20
Ακουγεται απο τον Πανο Τζανετή σε 3 (τρεις) ταινιες :

Στην δραματικη ταινια "Η αδικημενη" (1964).Επαιζαν οι Μαριάννα Κουράκου, Ορέστη Μακρή, Άλκη Γιαννακά https://youtu.be/K-S9ewk3RCs

Στην επισης δραματικη ''Θύελλα σε παιδική καρδιά'' (1964-'65) ,με τους Άντζελα Ζήλεια , Ερρίκο Μπριόλα , Λαυρέντη Διανέλλο , Νίτσα Τσαγανέα , Τζόλυ Γαρμπή , Βασιλακης Καϊλας , Πυθαγόρας.

ΚΑΙ στην επισης δραματικη ''Δεν έχει δρόμο να διαβώ'' (1968-'69) ,οπου ο Πανος εχει ΚΑΙ πρωταγωνιστικο ρολο . Μαζι του επαιζαν και οι Ηλέκτρα Παπαθανασίου , Έλλη Ξανθάκη , Μισέλ Νικόλ , Αμαλία Λαχανά , Λάκης Γκέκας.



1η : 1964 = Πανος Τζανετής ,[Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Γιώργος Ζαμπέτας] -------- 45ρακια στην Polydor ‎– 54 874 και BP (B.P. 1) που δινοταν σαν δωρο απο την εταιρια πετρελαιοειδων ΒΡ &&&& στη συλλογη ''Γιώργος Ζαμπέτας ‎– Ο Πιο Καλός Ο Μαθήτης...'' (1992) &&&& συλλογη ''Η Μεγάλη Οθόνη - Ολοκληρωμένη Έκδοση'' (1993)

1964 [Ηχογ. Σεπτ.] = Νέλλη Μάνου (σύζυγος του Άλκη Στέα) -------- 45ρακι στην LYRA 1016 -------- https://youtu.be/NJ8CxPfPLEE
1964 = Μικτή Θεσσαλική Χορωδία ,[Ενορχηστρωση : Ντίνος Πάντας] -------- 45ρακι στην Parlophone ‎ (GDSP 2920) -------- https://youtu.be/Zq2ahl6K2Jw

1965 = Ζωίτσα Κουρούκλη ,[Ενορχηστρωση : Τακης Αθηναιος] -------- Αλμπουμ ''Zoitsa Kouroukli And Thanos Samios ‎– Athena The New Sound Of Greece''
1965 = Σταυρος Καρετσος , (Μπουζούκια: Μάκης Χρηστίδης & Αντώνης Ρούσσος) -------- 45ρακι της ATLAS-519 -------- https://youtu.be/U7G_W_Xo-i4
1965 = Λολα Τσακιρη ,[Ενορχηστρωση : Αντρεας Διαμαντης] , (Μπουζουκι : Λευτερης Ζαμπελης) -------- Αλμπουμ ''Lola Tsakiri Sings The Biggest Hits From Greece'' στην Decca ‎(SKL 4707) Αμερικης --------- https://youtu.be/aXu9-y_5e78

1966 = ''Τριο Μπελκαντο'' ------ Αλμπουμ ''Trio Bel Canto ‎– Sing The Latest Hit Song From Greece'' στην Grecophon ‎(GR 306) & στο αλμπουμ ''Trio Bel Canto In Greece'' στην Fidelity (4011 PY) (1968) ------- https://youtu.be/vzb7Q5rDmcs

1976 = Γιώργος Σαβάλας : Ήταν ο μικρότερος αδελφός του Ελληνο-Αμερικανου ηθοποιού Telly Savalas ,διασημου επιθεωρητη ''Kojak'' ,με το γλειφιτζουρι ,της δημοφιλους τηλεοπτική σειράς της δεκαετίας του '70. ,[Ενορχηστρωση : Νακης Πετριδης] ,(Μπουζουκι : Θ. Πολυκανδριωτης) ---------- Αλμπουμ ''George Savalas ‎– Γιώργος Σαβάλας''

1983 = ''Τα Παιδιά από την Πάτρα'' ------- Δισκος ''Αφιερωμένο εξαιρετικα'' ------- https://youtu.be/r3XvI_mHEfA
1984 = Γιώργος Γερολυμάτος ,[Ενορχηστρωση : Βασίλης Ηλιάδης] ------- Αλμπουμ ''Λευτέρης Πανταζής, Άντζελα Δημητρίου, Άγγελος Διονυσίου, Γιώργος Γερολυμάτος, Έφη Σαρρή (2), Άννα Φωτίου ‎– Μια Βραδιά Στα Μπουζούκια Νο 2''

2007 = Τόλης Βοσκόπουλος --------- στο CD ''Να Με Κοιτάς Στα Μάτια'' ------- https://youtu.be/6LRKnqVwTZM

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A7%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5%CF%82&type=all&page=1] - - - - [ https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%94%CE%B5%CE%BD_%CE%AD%CF%87%CF%89_%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF_%CE%BD%CE%B1_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CF%8E ] - - - [ http://vinyl.gr/Lyra%20(45)%201001.html ]- - - - [ http://www.triobelcanto.com/discography_frameset.html ]
   netriofron
06-10-2016 09:52
1964 = Πανος Τζανετής --- 45ρακι στην Polydor ‎– 54 874
1965 = Σταυρος Καρετσος ----- 45ρακι της ATLAS-519 ---- https://youtu.be/U7G_W_Xo-i4
1983 = Τα Παιδιά από την Πάτρα ---- Δισκος ''Αφιερωμένο εξαιρετικα''
-- https://youtu.be/r3XvI_mHEfA
   πανούλης
19-10-2011 23:25
Έχει όμως προηγηθεί η ερμηνεία του Πάνου Τζανετή στην ταινία του Τζανή Αλιφέρη "Αστέρια στον βούρκο" (1963)
   πανούλης
15-10-2011 14:30
Γιώργου Παπακώστα "Αδικημένη" (1964) με Μαριάννα Κουράκου, Ορέστη Μακρή, Άλκη Γιαννακά κ.α.
   kastoraki
31-08-2009 04:22
αχχχχχ Αλεξη Αλεξη.............
   margatsif
02-02-2008 23:30
Στο μεγάλο βιβλίο '' Διαχρονικά Ελληνικά Τραγούδια '' του Αθανάσιου Τοπάλη, αναφέρει πως γράφτηκε από τον Μάνο Ελευθερίου και το τραγούδισε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, σελίδα 199. Όπως και να έχει είναι ένα μεγάλο τραγούδι!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο