Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
104058 Τραγούδια, 245478 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Σιγανοψιχάλισμα - 1956      
 
Στίχοι:  
Χαράλαμπος Βασιλειάδης
Μουσική:  
Πάνος Γαβαλάς


Σιγανοψιχάλισμα. Σιγανοψιχάλισμα
δάκρυ δάκρυ πέφτουνε της βροχής οι στάλες
Πού να είσαι χάθηκες, να με σκάσεις βάλθηκες
έχω λίγες συμφορές, θα μου φέρεις κι άλλες
με χτυπούν στο πρόσωπο σιγανοψιχάλες

Η βροχή δυνάμωσε, η βροχή δυνάμωσε
για ποιο λόγο άργησες δεν καταλαβαίνω
μήπως ξελογιάστηκες μ’ άλλη αγάπη πιάστηκες
έχω σου τ’ ομολογώ το μυαλό χαμένο
άρχισα ν’ ανησυχώ και σε περιμένω

Ειν’ η ώρα εννιάμισι, ειν’ η ώρα εννιάμισι
αν και πέφτει η βροχή, περιμένω ακόμα
πού να λησμονήθηκες και δε με λυπήθηκες
η αγωνία μου `φερε την ψυχή στο στόμα
ειν’ η ώρα εννιάμισι μα περιμένω ακόμα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 85.8%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 27676
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Σιγανοψ...
1956
[1] Οι γλάροι
1966
[1] Πάνος Γαβαλάς τραγου...
1967
[1] Το ξεκίνημα
1981
[2] Δίσκος 45 στροφών
1962
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   netriofron
12-05-2017 20:04
--------------------- ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός : Ζειμπέκικο(ς)


1966 = ''Τρίο Αμίγκος'' ή ''Τρίο Αμίκος'' : Πανίκος Μιχαηλίδης, Ρούλης Παλληκαρόπουλος και Τότης Τσικουρής --------- δισκακι ΕΡ της RCA Victor ‎ (EPAg 7007) και με τιτλο ''Επιλογή λαϊκών''

1983 = Λυδία Σοφού , [Ενορχηστρωση : Νάκης Πετρίδης] ---------- Αλμπουμ ''Λυδία Σοφού - Γιάννης Σιδερίδης - Ντορίτα Στέρη - Τάκης Παναγιώτου ‎– Τραγούδια της Παρέας μας''

1986 [Ηχογ. 15 Ιαν.] = Πάνος Γαβαλάς (''Πίτουρας'') + Ρία Κούρτη (= Ελευθερία Δημητριάδη-Κουρμάζου) , [Ενορχηστρωση : Φαίδων Λιονουδάκης] ,(Μπουζούκι : Γιαννης Παλαιολόγου) ---------- Συλλογη ''Συναυλία - Αφιέρωμα στο Κοινωνικό Λαϊκό Τραγούδι των Μεταπολεμικών Χρόνων'' (1987) ---------- https://youtu.be/XT1bnMOwUwQ

1993 = Λάμπρος Καρελάς , [Ενορχηστρωση : Νικος Οικονομου] ---------- Συλλογη ''Τα τραγούδια της Κυριακής''
1998 [Ηχογ. Απριλης] = Ελευθερία Αρβανιτάκη , [Ενορχηστρωση : Σωτηρης Λεμονιδης] ------------- στο 2πλο CD ''Εκτός Προγράμματος'' ---------- https://youtu.be/chM6dILjwnk

2000 = Μαίρη Λίντα (= Μαίρη Δημητροπούλου) ----------- Συλλογη '' Θέλω Στα Μπουζούκια Απόψε Να Με Πας'' ----------- https://youtu.be/WwA0z12FtJ0
2003 = Αθηναικη Κομπανία --------- στο 2πλο CD ''Ζωντανά Στα Εννέα Όγδοα'' ----------- https://youtu.be/OJrA5W7rJ8s

2006 = Γωγώ Θεοδώρου ---------- Αλμπουμ ''Γωγώ Θεοδώρου - Ρεμπετικα και λαικα'' ----------- https://youtu.be/vnWXsF-jeUk
2007 = Γιώργος Γερολυμάτος ---------- στο CD ''Γιώργος Γερολυμάτος ‎:Τραγουδά Πάνο Γαβαλά''


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A3%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1&type=all ]
   netriofron
12-10-2016 14:07
------ πανούλης ----- ,κανεις ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!
1η = Πάνος Γαβαλάς ,που ηχογραφηθηκε την 1 Οκτωβριου του 1956 ,μαζι με το ,''Στάσου στο 14 (δεκατέσσερα)''. ----- δισκος Parlophone Β-74406
-------- Ειναι η 1η ηχογραφημενη δική του σύνθεση !!!!!!!!! -------- https://youtu.be/kMFedr7G118
2η = Πάνος Γαβαλάς + Γεωργια Τζόυ ,του 1957 ---- [ ειχε αναγραφει ΛΑΘΟΣ το ονομα της Σοφία Κυρμέζη ,σαν Β' φωνη !!!! ,κατι που επιβεβαιωσε και ο ιδιος ο Γαβαλας ,αλλα και στο LP , που επανεκτυπωσε η εταιρια , αναγραφεται σαν Β' φωνη ,η Τζου ] ---- δισκος Liberty 265 ---- https://youtu.be/lMAcZ9ZrVGM
3η = Στρατος Παγιουμτζής ,του 1962 ---- δισκακι 45ρακι στη Philips-7818

Πηγες = [ https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%93%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%82-Panos-Gabalas-289425897745949/about/?tab=page_info ] -- & --- [ rebetiko.sealabs.net ]
   πανούλης
03-06-2008 10:56
Έτος 1958
(Συλλογή: ΧΡΥΣΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ - ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 1959)
   πανούλης
03-06-2008 03:27
Τί αριστούργημα! Τί διαμάντι είχε στη τσάντα του ο Μπάμπης! Θα έπρεπε να ακούγεται από μεγάφωνα σε όλα τα στέκια που είναι ραντεβουδάδικα !
   Αφιερωμένο από Aναστασια -
για Λευτερη -
16-08-2005 05:22
ειν' η ώρα μιαμισι μα περιμένω ακόμα!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο