Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 187124 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει - 1939      
 
Στίχοι:  
Κώστας Κοφινιώτης
Μουσική:  
Αντώνης Διαμαντίδης


Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει,
να `χει μάτι που καρδιά να σφάζει,
να `χει το καμάρι σου κι όλη αυτή τη χάρη σου
και τη βελουδένια την ελιά σου.
Να `χει το καμάρι σου κι όλη αυτή τη χάρη σου
πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει.

θα σου δώσω πλούτη κι αν γυρέψεις,
μη με διώχνεις θα με καταστρέψεις,
πάρε με στα χέρια σου, τ’ άσπρα περιστέρια σου
η καρδιά μου μ’ άλλην δε σ’ αλλάζει.
Πάρε με στα χέρια σου, τ’ άσπρα περιστέρια σου
πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει.

Πες πως μ’ αγαπάς κι ας είναι ψέμα,
ρίξε μου κουκλί μου ένα βλέμμα,
μη μ’ αφήνεις μόνο μου, γιάτρεψε τον πόνο μου
πλούτη και αν δεν έχω τι πειράζει.
Μη μ’ αφήνεις μόνο μου, γιάτρεψε τον πόνο μου
πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.6%  (14 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 23333
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Πού να ...
1939
[1] Αντώνης Διαμαντίδης ...
1996
[3] Οι βετεράνοι του ρεμ...
1993
[4] Με βάρκα το τραγούδι
1999
[5] Η Σμύρνη του έρωτα
2012
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   llouka, Λουκάς @ 28-02-2005
   vbotis
03-06-2008 12:01
Η μουσική είναι του Αντώνη Διαμαντίδη (Νταλγκά) και οι στίχοι είναι του Κώστα Κοφινιώτη που το έγραψε με το ψευδώνυμο Κ. Ανατολίτης το 1939
   kristi...
15-04-2013 19:18
   emotion
15-07-2012 16:05
Το τραγούδι αυτό είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΓΔΕ Χ
17-12-2007 15:43
Η διαφορά της αγάπης από τον έρωτα. Το γνήσιο στην στιχουργική και μουσική τέχνη δεν μπορεί παρά να είναι άμεσο και όμορφο ΓΔΕ Χ
   χρήστη
23-12-2006 20:26
ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ. ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ!
   nicolas
26-10-2006 06:32
Τόσο απλό...Τόσο ωραίο, αληθινός νταλκας, και θαυμασμος για την γυναικα που γουσταρει...ένας στίχος "Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει" τα λέει όλα


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο