Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 187106 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Δε θα ξαν΄ αγαπήσω ( Το μερτικό μου απ' τη χαρά ) - 1970       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Το μερτικό μου απ’ τη χαρά
μου το `χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη

Θεέ μου τη δεύτερη φορά
που θα `ρθω για να ζήσω
όσο η καρδιά κι αν λαχταρά
δε θα ξαν’ αγαπήσω

Σαν θαλασσόδαρτο σκαρί
σαν βράχος ρημαγμένος
ήρθα σαν ξένος στη ζωή
και ξαναφεύγω ξένος

Θεέ μου τη δεύτερη φορά
που θα `ρθω για να ζήσω
όσο η καρδιά κι αν λαχταρά
δε θα ξαν’ αγαπήσω



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.4%  (37 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 62770
      Σχόλια: 22
      Αφιερώσεις: 9
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η στεναχώρια μου
1970
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1991
[1] Η Ελλάδα του Στέλιου...
1991
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1993
[1] Η φωνή του όλη
2000
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2001
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2005
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[2] Μέρες μουσικής 1922-...
1993
[3] Εκτός προγράμματος
1998
[4] Χάραμα Live 2001
2001
[5] Μάνος Λοΐζος - 20 χρ...
2002
[5] Τραγουδώντας στα πέρ...
2005
[6] Γιάννης Κότσιρας Liv...
2002
[7] Υπάρχει και το ζεϊμπ...
2005
[8] Cine Κεραμεικός
2002
[9] Σταμάτης Κόκοτας - Α...
2002
[10] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[10] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
[11] Μαρινέλλα & Αντώνης ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   alain
23-05-2010 01:02
Μπουζούκια στο τραγούδι αυτό του 1970 (στην εκτέλεση του Καζαντζίδη δηλαδή), παίζουν οι Θύμιος Στουραΐτης και Χρήστος Νικολόπουλος.
Η εισαγωγή του τραγουδιού πρωτακούστηκε όμως το 1965 στην μουσική επένδυση της ταινίας του Ορέστη Λάσκου "Μπετόβεν και μπουζούκι".
   emotion
09-07-2012 19:10
Αυτό το τραγούδι έχει αφήσει εποχή!!!!!!!!!!!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ!!! Είναι τέλειο!!!!!!
   pkboubou
16-05-2009 08:27
   pkboubou
14-05-2009 14:51
polu eipan oti dn tha xanagaphsoun ligoi omws to ekanan kai praxh!giati dn mporoume na elenxoume emies thn kardia mas!
   Tloupis
11-05-2009 04:49
Afto to kommati einai pragmatika h apotheosi ths fantasias tou stixourgou, tou syntheti kai tou tragouisth.
Edo fainetai to poso ligos einai enas H/Y ki ena programma pou dimiourgei tragoudia.
Ki episis poso mikroi einai aftoi pou ta ekteloun.
Ego to symperilamvano sta TOP5 ths Ellinikis Mousikhs.

   marasd
20-12-2008 23:53
   ΠΙΘΑΝΟΣ
06-12-2008 17:38
ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΑΛΛΑ.. Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΝΕΝΝΗΣΕΩΝ ‘ΞΕΡΕΙ’ ΟΤΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ. Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΣΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ) ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 2η ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ (ΣΑΝ ΥΣΤΑΤΗ, ΣΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ) ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ... ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΩΣ 1η ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ .. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΘΑ ΤΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ? (ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΣ .. ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ.. ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΙΖΟΥ (ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ) ΣΕ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙ.. (ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕ ΑΠΟ ..ΤΡΙΤΗ). ΣΑΦΩΣ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ..ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΙΣΧΥΟΝΤΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
   nasos@1979
01-11-2008 13:57
ΥΜΝΟΣ
Καζαντζιδης + Χαρουλα οι καλυτερες ερμηνειες για μενα.
   simera7
05-09-2008 06:08
a n t i o ... just breathless
   Αφιερωμένο από ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΟΛΑΣΗ
για ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
17-07-2008 09:14
ΜΙΣΗΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΑΠ'ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΘΑΝΑΤΟ.ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ,Π
   Αφιερωμένο από ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΟΛΑΣΗ
για ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
17-07-2008 09:11
ΜΗ Μ'ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ ΗΛΙΕ ΜΟΥ.ΜΗ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΟΥΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ.ΜΑ ΤΟΤΕ ΜΙΣΗΣΕ Μ
   ~tsini~
09-05-2008 12:15
Παπαδόπουλος, Λοϊζος, Καζαντζίδης. Το αποτέλεσμα μόνο κορυφαίο θα μπορούσε να είναι!
   i love me
23-04-2008 09:38
poly ais8isiako song
Θεέ μου τη δεύτερη φορά
που θα 'ρθω για να ζήσω
όσο η καρδιά κι αν λαχταρά
δε θα ξαν' αγαπήσω
   Αφιερωμένο από ΕΡΑΣΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ
για ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - ΣΥΚΟΥΡΙΟ
13-03-2008 02:24
ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΤΕ...
   Αφιερωμένο από epica16 - peristeri
για giorgo - pirea
07-03-2008 03:13
ayto to tragoudi ta leei ola!!!!!!!!!!!sta tsakidia malakismeno kai akoma parapera!!!!!!!!!!!oso gia to an tha xanagapiso,auto enoite!!!!!!!!!!!!alla ton sosto antropo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ::
   diM=]
18-01-2008 10:01
ee enta3ei gia auto to tragoudi ola ta logia einai peritta...
   bruce
11-11-2007 18:37
οταν το τραγουδι το εχει πει ο μεγαλυτερος ελληνας τραγουδιστης οταν το ακους απο καποιον αλλον σου φαινεται χαλια
   ksmok
05-10-2007 18:31
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1992.Δίσκος : "ΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1922-1992 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" ΕΤ1-ΣΙΝΑΣΟΣ-LYRA.Ζωντανή ηχογράφιση απ' το ΠΑΛΛΑΣ.
   tsaros
12-07-2007 03:06
etsi einai
   Αφιερωμένο από ninika80 - patra
για νικο - athens
13-06-2007 16:21
afierwmeno
   ΓΙΑΤΙ?..01/06/2007
01-06-2007 17:11
Μάλλον είναι η τελευταία........
   Αφιερωμένο από atou - na
για til - li
10-05-2007 15:33
αφιερωμένο σε κάποιον που με έκανε να πονέσω πάρα πολύ
   Serrea1
09-05-2007 10:34
Prepi na omologiso oti den mou aresi katholou i foni tou Steliou Kazantzidi, alla ta tragoudia tou ine ekseretika kommatia. Bgalmena aptin zoi.
   Αφιερωμένο από georgia - pafo
για eauto tis - pafo
29-04-2007 12:51
ego panta ime eroteumeni me kapion.dn perna mera p na min ime eroteumeni.xoris ton erota dn 8a zousa...
   dapper
15-12-2006 10:53
Ανηκει στη κατηγορια των τραγουδιων που θα επρεπε δια νομου να απαγορευθει οποιαδηποτε διασκευη η' επανεκτελεση τους.Ο Μεγας Στελιος ειναι ο μονος που νιωθει τους στιχους..Τους τραγουδαει για παρτυ του πρωτα πρωτα ,γιατι εχει βιωσει αυτη την αγαπη.Οι υπολοιποι το τραγουδανε για ολους εμας(αψογα ισως απο τεχνικης αποψης...) και περα απο τη διαφορα κλασης στη φωνη,το συναισθημα που βγενει απο τη φωνη του Στελαρα ειναι ανεπαναληπτο
   Κάιν
30-10-2006 04:18
Να και ένα τραγούδι που μιλάει για μετενσάρκωση
   Yiannisscheidt
27-09-2006 05:46
Το τραγούδι είναι ένα αριστούργημα, όποιος και να το λέει. Όμως, ας μη ξεχνάμε και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο που για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο μεγάλος ποιητής είναι αλλά και τον Μάνο Λοΐζο που το έντυσε με μια αξέχαστη μελωδία
   ChRiStY
03-07-2006
oso h kardia kai an laxtara den tha ksanagaphso...:( mia kouventa einai...emena mou einai duskolo...:(
   Ανώνυμο σχόλιο
31-12-2005
Μεγάλο τραγούδι μουσικά (Λοϊζος), στιχουργικά (Παπαδόπουλος) και ερμηνευτικά (Καζαντζίδης). Οι νεότερες εκτελέσεις είναι ενδιαφέρουσες, αλλά υποδεέστερες, και αποδεικνύουν απλά ότι οι σύγχρονοι σταρ του τραγουδιού νιώθουν πάντα την ανάγκη να δικαιώνονται μέσα από τα κλασικά τραγούδια του παρελθόντος. Και μην ξεχνάμε ότι ένα τραγούδι υπό την άμεση εποπτεία του δημιουργού του είναι σχεδόν πάντα στην καλύτερη εκδοχή του.
   Αφιερωμένο από poureki - kypros(leykwsia)
για mwroui m - kypros(leukwsia)
13-07-2005 15:33
meta apo sena oso ki an i kardia laxtara den tha 3anagapisw na to 3ereis!! mwroui m makria s...
   Αφιερωμένο από nikoleta - frankfurti germania
για nikoleta - frankfurti germania
17-04-2003 07:33
Apo mena gia mena...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο