Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
76176 Τραγούδια, 226226 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Γιαρέμ γιαρέμ - 1975       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Γιώργος Χατζηνάσιος


Με βασιλικό γιαρέμ γιαρέμ και δυόσμο
στόλισε ο Θεός γιαρέμ γιαρέμ τον κόσμο
μα `ρθε συννεφιά γιαρέμ γιαρέμ και μπόρα
κι έπεσε κακό γιαρέμ γιαρέμ στη χώρα.
Τώρα το παιδί γιαρέμ γιαρέμ μονάχο
μοιάζει με πουλί γιαρέμ γιαρέμ σε βράχο,
τέτοιο ξαφνικό Χριστέ Χριστέ Χριστέ μου
να μην ξαναδώ ποτέ ποτέ ποτέ μου.

Με της ομορφιάς γιαρέμ γιαρέμ τον ήλιο
σου `χτισα κι εγώ γιαρέμ γιαρέμ βασίλειο
μα `ρθανε καιροί γιαρέμ γιαρέμ και χρόνοι
κι έγινε καπνός γιαρέμ γιαρέμ και σκόνη.
Κι έμεινε η καρδιά γιαρέμ γιαρέμ μονάχη
σαν της ερημιάς γιαρέμ γιαρέμ το στάχυ,
τέτοια συμφορά Χριστέ Χριστέ Χριστέ μου
να μην ξαναδώ ποτέ ποτέ ποτέ μου.

Με του φεγγαριού γιαρέμ γιαρέμ τ’ αγιάζι
τ’ όνειρο χαρές γιαρέμ γιαρέμ μοιράζει
μα στην ξαστεριά γιαρέμ γιαρέμ της μέρας
γίνεται φτερό γιαρέμ γιαρέμ κι αγέρας.
Τώρα στου ματιού γιαρέμ γιαρέμ την άκρη
θάλασσα κυλάει γιαρέμ γιαρέμ το δάκρυ,
τι να πω κι εγώ Χριστέ Χριστέ Χριστέ μου
που `μαι ένα μικρό πουλί πουλί τ’ ανέμου.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.2%  (39 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31460
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Λεπτομέρειες
1975
[1] Η νύχτα θέλει
1993
[2] Μητσιάς - Γαλάνη - Α...
1995
[2] Ήταν μια φορά κι ένα...
2008
[3] Αντιθέσεις
1975
[4] Η ενδεκάτη εντολή
1985
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 24-02-2005
   alain
17-07-2009 08:24
Για την ιστορία.
Πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού: παράλληλη ηχογράφησή του το 1975 από την Αιμιλία Νομικού, τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Χριστιάνα!!!!.
   Viennezos
24-02-2005
Τραγούδι από τον προσωπικό δίσκο της Μούσχουρη "Η ενδεκάτη εντολή" (1985) (12 τραγούδια των Χατζηνάσιου – Γκάτσου)
   ΣΟΦΙΑ ΜΗΝΑ
05-07-2013 19:28
τελειο τραγουδι απο τοτε που το ακουσα τρελαθηκα
   Αφιερωμένο από ειρηνη - χρισιλια
για χρισιλια - ερηνη
05-05-2013 20:00
hi xrisilia se theleis na sou kamo stardoll?
sygxorame gia oulla ta kaka pou sou ekama
   vbotis
16-04-2011 05:08
Το τρίτο κουπλέ υπάρχει μόνο στην εκτέλεση της Μούσχουρη. Στις τρείς προηγούμενες υπάρχει επανάληψη του πρώτου.
   ΑΝΑΜΠΕΛ
26-03-2011 17:42
Από μια πολύ καλή συνεργασία!!!!!!
   Alexandrosph1991
15-04-2010 20:50
Πρώτη η Νομικού, και αμέσως μετά Γαλάνη και Χριστιάνα
   theara
31-05-2009 04:22
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!!!!!
   Don Angelo di Patrasso
31-08-2006 22:05
Με σγχωρείτε, αλλά πολύ πριν την (εκπληκτική) εκτέλεση της Μούσχουρη, είχε προηγηθεί η Χριστιάνα.
   Yiota
25-09-2005
Heeeeeeeeeey!!! Το λεει κι η Γαλανη :D
   Ανώνυμο σχόλιο
12-05-2005
Μία από τις πιο αξιόλογεςερμηνεύτριες στον κόσμο.Από μικρή έχω αισθανθεί πολύ περήφανη που είμαι Ελληνίδα χάρις σ΄αυτά τα τραγούδια...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο