Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68917 Τραγούδια, 220566 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου - 1961       
 
Στίχοι:  
Χαράλαμπος Βασιλειάδης & Νίκος Μουρκάκος
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου
να τραγουδήσω στερνή φορά
αύριο φεύγω όλα τελειώνουνε
σβήνει για μένα κάθε χαρά

Ειν’ η καντάδα η τελευταία μου
μέσα στης νύχτας τη σιγαλιά
κλαίνε μαζί μου τα σκαλοπάτια σου
κλαίνε μαζί μου και τα πουλιά

Σαν τον αλήτη στα σκαλοπάτια σου
στέκω μονάχος και τραγουδώ
για μένα ο κόσμος είναι τα μάτια σου
κι ο έρωτας σου με φέρνει εδώ

Ειν’ η καντάδα η τελευταία μου
μέσα στης νύχτας τη σιγαλιά
κλαίνε μαζί μου τα σκαλοπάτια σου
κλαίνε μαζί μου και τα πουλιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 38254
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1961
[1] Αναγνωστάκης - 12 λα...
1976
[2] Καλημέρα κυρία Λύδια
1984
[2] Ζωντανές ηχογραφήσει...
1987
[2] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[2] Σκόρπια λαϊκά και ρε...
2002
[3] Φωτιά στα Σαββατόβρα...
1992
[4] Η Μαρινέλλα τραγουδά...
1998
[5] Η Δούκισσα τραγουδά ...
1995
[5] Δούκισσα - Αυτά που ...
2002
[6] Ο κύκλος του έρωτα
2012
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   vakiel
08-02-2013 08:59
Το έχει ερμηνεύσει μοναδικά και ο Σταμάτης Κόκοτας το 1980 στο δίσκο του με το Γιώργο Ζαμπέτα "Το Διάταγμα... και άλλα ".
   gkremistis
28-07-2012 15:36
Το έχει ερμηνεύσει και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
   τζαπαρ.
22-04-2010 08:46
δευτερη εκτελεση του πανου τζανετη
   ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ
22-01-2008 22:51
να το τραγουδάς κάθε μέρα
   Ανώνυμο σχόλιο
07-04-2006
apisteuto...
   Ανώνυμο σχόλιο
15-09-2005
Το τραγούδι είχε πρωτοπεί στα 1960 ο Πέτρος Αναγνωστάκης.Έγινε ευρύτερα γνωστό με την εκτέλεση του Γιώργου Νταλάρα στον δίσκο του 1984 "Καλημέρα κυρία Λυδία" που μοιραζόταν μαζί με την μεγάλη λαική φωνή Γιώτα Λύδια.Ο ερμηνευτής επανεκτέλεσε το τραγούδι και σε δίσκους με ζωντανές ηχογραφήσεις ["Γιώργος Νταλάρας-Ζωντανές ηχογραφήσεις MINOS 1987]-στην ζωντανή εκτέλεση στο Σ.Ε.Φ.-
   Ανώνυμο σχόλιο
21-01-2005
ΘΕΙΚΟ
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
το καλύτερο....


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο