Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
106953 Τραγούδια, 247751 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το ξέρω πια δε μ’ αγαπάς ( Έρημοι δρόμοι ) - 1977       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Έρημοι δρόμοι γερμένοι ώμοι
και σπίτια ξένα σαν φυλακές
πριν από λίγο μου `πες να φύγω
και γίναν στάχτη οι Κυριακές
και περπατώ κι ούτε ένα χέρι να πιαστώ

Το ξέρω πια δε μ’ αγαπάς
μα πιο πολύ με νοιάζει
χωρίς αγάπη που θα πας
στη μπόρα και στ’ αγιάζι

Έρημοι δρόμοι χωρίς συγγνώμη
για μια γυναίκα μεσ’ τη νυχτιά
πριν από λίγο μου `πες να φύγω
σε μια σου λέξη τόση φωτιά
και περπατώ κι ούτε ψυχή να τυλιχτώ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.6%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 39397
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Χάρις Αλεξίου - 24 τ...
1977
[1] Ανθολόγιο
2004
[2] Ό,τι αγάπησα
2000
[2] Έλληνες Συνθέτες - Γ...
2005
[3] Τραγουδήστε, μην ντρ...
2008
[4] Ο κύκλος του έρωτα
2012
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   EPEYNHTHS @ 31-01-2005
   Viennezos
02-09-2006 14:52
Πρώτη εκτέλεση με την Αλεξίου στον δίσκο "Χάρις Αλεξίου - 24 τραγούδια" (1977), καινούργια εκτέλεση με τη Μαραγκόζη στον προσωπικό της δίσκο "Ό,τι αγάπησα" (2000).
   mikevoul49
11-02-2020 20:05
Επίσης νομίζω και ο Μάλαμας με τις κιθάρες του το λέει πολύ καλά
   longieth
05-04-2015 21:52
https://www.youtube.com/watch?v=Bb_4-WghBNI&feature=youtu.be
   Alexandrosph1991
22-12-2012 19:21
ΚΑΙ Ο ΠΑΡΙΟΣ ΠΛΕΟΝ
   trixordo
29-01-2009 10:01
κι ο Στόκας το είπε πολύ καλά. Άξιος!
   Christinefisher
14-10-2008 16:31


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο