Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
62742 Τραγούδια, 209923 Ποιήματα, 26824 Μεταφράσεις, 26562 Αφιερώσεις
 

 Πού πέταξε τ΄ αγόρι μου - 1960       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Ρίτσος
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Γιε μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου
καρδούλα της καρδιάς μου
πουλάκι της φτωχιάς αυλής
ανθέ της ερημιάς μου.

Πού πέταξε τ’ αγόρι μου
πού πήγε, πού μ’ αφήνει.
Χωρίς πουλάκι το κλουβί
χωρίς νερό η κρήνη.

Πώς κλείσαν τα ματάκια σου
και δε θωρείς που κλαίω
και δε σαλεύεις δε γρικάς
τα που πικρά σου λέω.




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15066
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1960
[1] Επιτάφιος
1963
[2] Επιτάφιος-Επιφάνια
1964
[2] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[3] Η Μαίρη Λίντα τραγου...
1984
[4] 70 χρόνια Μίκης Θεοδ...
1995
[4] Μίκης Θεοδωράκης - 4...
2000
[5] The birthday concert...
1995
[5] Η Μαρία Φαραντούρη τ...
2004
[6] Η Νένα Βενετσάνου τρ...
2000
[7] Τα θεμέλιά μου στα β...
1965 & 2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 14-01-2005
   netriofron
05-09-2014 15:45
με τη ΝΑΝΑ http://youtu.be/uqb4wria2Gc
   gkremistis
08-08-2012 13:28
Και η Φαραντούρη, επίσης.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο